Uterul artificial și copiii făcuți în laborator. Primii pași spre o adevărată criză existențială a speciei

Autor: Oana-Medeea Groza

În ultima parte a emisiunii „Scamatoriile Iosefinei”, jurnalista Iosefina Pascal a adus în prim plan o știre șocantă: apariția uterului artificial.

S-a vehiculat o știre în presa din țară care vorbește despre o adevărată revoluție în lumea medicală: inventarea uterului artificial. Se pare că acesta permite alegerea caracteristicilor copilului. „A fost dezvăluit primul concept al uterului artificial din lume, numit EctoLife. Instalația poate produce până la 30.000 de copii în fiecare an”, a informat Iosefina la începutul emisiunii, subliniind cât de bizară este formularea anunțului. Pare că acești copii sunt o marfă sau un produs, nicidecum o viață. Știrea mai spunea că instalația aceasta artificială le va permite părinților să aleagă o gamă variată de instrumente pentru a obține copilul personalizat pe care și-l doresc.

Cel mai important lucru pe care îl pot face oamenii din punct de vedere uman, și anume să creeze viață, să dea viață unui copil, a ajuns să poată fi reprodus în laborator. „Asta deja nu mai e despre viață!”, a comentat profund contrariată și șocată jurnalista. „Tocmai ăsta e miracolul vieții, că nu e matematică, nu iese cum vrei tu. Și viața trebuie protejată indiferent dacă un copil se naște cu anumite probleme. Asta îți asumi în momentul în care ai decis să faci un copil”, a adăugat Iosefina Pascal.

Se promovează această nouă invenție ca pe o mare realizare și se invocă ca argument al eficienței sale faptul că umanitatea a ajuns deja la apogeu și că se așteaptă scăderea numărului de oameni de pe planetă. „Păi în loc să promovezi natalitatea pe cale naturală… promovezi un produs pe care omul și-l construiește ca la magazinul suedez de mobilă (Ikea). În loc să le asiguri oamenilor bunăstarea necesară ca să-și dorească să procreeze, tu zici ‘lasă că-i facem în laborator’”, a subliniat Iosefina Pascal.

Această invenție revoluționară ruinează întreaga magie a procreării și, în plus față de asta, nici nu este neapărat realmente aplicabilă în momentul de față, întrucât tehnologia de editare a genelor este încă în stadiu experimental și nu este pe deplin înțeleasă sau stăpânită. Momentul când această tehnologie va putea fi cu adevărat utilizabilă va genera o criză existențială veridică.

Emisiunea „Scamatoriile Iosefinei”, prezentată de Iosefina Pascal, se difuzează de luni până joi de la ora 16, la Radio Gold FM. Înregistrările integrale pot fi urmărite pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe platforma goldtv.ro

NICI UN COMENTARIU

Lasă un comentariu