Andrei Pleșu și Renate Webber, membri pe viață ai conducerii fundației lui Soros în România!

Spânu: Andrei Pleșu și Renate Webber sunt membri pe viață ai conducerii fundației lui Soros în România. Asta explică multe referitor la influența miliardarului printre intelectualii și oamenii din justiție români

Autor: Oana-Medeea Groza

Așa cum a prezentat jurnalistul Ion Spânu în cadrul emisiunii precedente, după 1989, intelectualii publici au fost impuși și finanțați de către Soros, iar așa s-a distrus dezbaterea publică de idei în România (articolul integral cu dovezile AICI). Ediția de astăzi a emisiunii „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă la Radio Gold FM, a continuat seria dezvăluirilor despre intelectualii publici și despre modul lor de acțiune ce a influențat ireversibil gândirea colectivă.

Dacă în emisiunea precedentă a fost tratat modul în care a luat ființă Grupul de Dialog Social, în baza căruia s-a născut „elita intelectuală a României”, în episodul de astăzi dezbaterea s-a axat pe presiunile sorosiste asupra presei independente, dar și pe felul în care societatea civilă și instituțiile au fost aruncate pentru totdeauna în derizoriu odată cu acceptarea asocierii infamante cu Soros.

În vremuri grele pentru România, după perioada comunistă profund impregnată de lipsuri, când ziarele treceau printr-un proces foarte complex și rudimentar până să ajungă pe rafturile chioșcurilor, George Soros își întinde mâna salvatoare către presă, implementând un adevărat program de finanțare a presei independente prin Fundația pentru o societate deschisă „George Soros” (Open Society Foundations). La momentul respectiv, societatea era condusă de renumita Sandra Pralong, actuala consilieră a președintelui Klaus Iohannis. Datorită apartenenței la grupul sorosist și datorită servilismului de care au dat dovadă, doar cei care deserveau acest grup ajungeau să fie promovați. Îi menționăm aici pe Mircea Mihăieș, Gabriel Liiceanu, Horia-Roman Patapievici, Mircea Cărtărescu.

Însă, la conducerea fundației s-au perindat mai multe personalități cu nume rezonante, printre care apare și nelipsitul Andrei Pleșu. „În comitetul director, director executiv pe viață era nimeni altul decât Andrei Pleșu, dar și Renate Weber!”, dezvăluie Ion Spânu informația-bombă pe care a integrat-o și în articolul său de pe Cotidianul.ro, publicat pe data de 3 august 2017.

Sursă foto: cotidianul.ro, cunoastelumea.ro

În aceeași anchetă semnată de Ion Spânu este citat Gabriel Petrescu, directorul executiv al „Fundației pentru o societate deschisă” care declara următoarele: „Deși Fundația se desprinde oficial de fondatorul său, George Soros, devenind independentă, asemenea tuturor organizațiilor înființate de George Soros în Europa Centrală și de Est, membre ale rețelei Open Society Foundations, o echipă de 30 de oameni duce mai departe activitatea începută acum 24 de ani și promovează în continuare valorile societății deschise”.

Site-ul mai furnizează o serie de informații esențiale, arătând că în toată Europa Centrală și de Est ONG-urile din rețeaua „Open Society Foundation” devin independente, dar continuă activitatea fondatorului recunoscut George Soros. Totodată, se stipulează că forul cel mai înalt al Fundației este „Consiliul Fundației”, preluând prerogativele „Fondatorului“, adică ale lui George Soros. Acest consiliu este compus din 3 membri aleși pe viață: Andrei Pleșu, Levente Salat, Renate Weber.

Dacă Andrei Pleșu și Renate Weber sunt cunoscuți deja, amândoi fiind consilieri prezidențiali ai lui Traian Băsescu la Cotroceni (Andrei Pleşu între 20 decembrie 2004 şi 3 mai 2005 şi Renate Weber între decembrie 2004 şi decembrie 2005), o figură ceva mai obscură este Levente Salat. Aflăm, însă, că acesta a fost directorul filialei Cluj a fundației, dar și unul dintre marii adepți ai autonomiei Transilvaniei. Jurnalistul Dan Tănasă a publicat pe blogul său un document provenit chiar de la Guvernul României care atestă caracterul profund revizionist al lui Salat. „Salat Levente şi-a prezentat prelegerea ‘Perspectivele autonomiei în Transilvania’, în prezența fostului premier al Ungariei, Bajnai Gordon, la o consfătuire organizată de guvernul României în mandatul lui Victor Ponta, prim-ministru din partea USL”, arată Ion Spânu în articolul său, atașând documentul cu pricina.

Sursă foto: cotidianul.ro, cunoastelumea.ro

Efectul deosebit de destructiv al acțiunilor găștii aservite lui Soros este cu atât mai grav cu cât, pe lângă că s-a confundat pentru o bună parte din timp societatea civilă cu Grupul de Dialog Social, la Colegiul „Noua Europă” a lui Pleșu s-au format Mihai Răzvan Ungureanu și Mihail Neamțu, oameni care au intrat ulterior în politică și au propagat învățăturile sorosiste. Scopul final? Crearea unui grup de activiști Soros care să ocupe funcții cât mai importante și să răspândească semințele răului.

„Într-o perioadă în care se aliniau toți ca să le fie bine, au existat niște ‘frumoși nebuni ai marilor orașe’, cum spunea Fănuș Neagu, care s-au împotrivit, riscând orice. Dacă măcar un dram din ce au făcut acești oameni va conta pentru generațiile următoare, atunci misiunea a fost îndeplinită!”, a concluzionat Ion Spânu.  

Emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă, poate fi urmărită de luni până joi, pe Radio Gold FM, începând cu ora 13. Înregistrarea integrală poate fi urmărită pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe platforma goldtv.ro

NICI UN COMENTARIU

Lasă un comentariu