Războiul din Ucraina poate deveni curând un carnagiu, după oficializarea referendumurilor pro-ruse

Autor: Oana-Medeea Groza

În emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, prezentată de Cozmin Gușă la Radio Gold FM, discuția s-a axat pe viitorul Ucrainei după oficializarea alipirii de către ruși a teritoriilor din estul său.

Realitatea este una cât se poate de simplă: indiferent de opiniile presei sau ale publicului despre modul în care Putin a anexat teritoriile din Ucraina, acestea sunt cu adevărat cucerite și situația nu poate fi modificată. Duma de Stat va proclama apartenența acelor regiuni la entitatea statală a Federației Ruse. Din acel moment, teritoriile anexate intră sub umbrela doctrinei militare rusești, conform lui Sorin Roșca Stănescu.

Preluarea teritoriilor foste ucrainene sub aripa protectoare a Rusiei înseamnă că orice atac asupra lor reprezintă, de fapt, un atac asupra întregii Federații și poate avea drept consecință inclusiv un contraatac nuclear. Dacă în următoarea perioadă Ucraina va continua atacurile, încercând să-și recupereze teritoriile, demersurile sale militare vor fi considerate atacuri asupra securității naționale a Federației Ruse și vor exista consecințe militare grave.

Cu toate acestea, SRS consideră că presupusul contraatac nuclear este o cacealma, altfel de ce ar mai fi fost decisă mobilizarea parțială a 300 de mii de rezerviști.

„Rușii se pregătesc să-și consolideze și să-și mențină pozițiile cucerite și consacrate prin intermediul referendumurilor tocmai cu ajutorul recruților. Bănuiesc că acesta este scopul recrutării unui număr atât de mare de militari ruși. Rușii nu vor contraataca atomic, chiar dacă ucrainenii vor ataca încercând să-și recupereze regiunile anexate”, explică jurnalistul Sorin Roșca Stănescu.

Adevăratul război abia acum începe

Se pare că rușii sunt îndemnați să se înroleze în armată și să lupte pe front, fiind îmbiați cu fel de fel de promisiuni. Li se spune, spre exemplu, că vor fi mult mai bine plătiți și că în Ucraina sunt resurse de care se pot bucura. În plus, Patriarhul Kiril le promite soldaților ruși că dacă se vor sacrifica pe front, le vor fi iertate păcatele. Există o relație aproape simbiotică între Kiril și Putin, potrivit lui Sorin Roșca Stănescu. Cel mai probabil aceste declarații destul de controversate, cel puțin din punctul de vedere al creștinismului, au fost emise în urma unor consultări cu președintele rus.

„Am convingerea că urmează un carnagiu. Zelenski, prin propria lui voință, dar și îndemnat și susținut de Vest, va contraataca în forță, iar rușii vor încerca să se apere. De-abia acum va veni carnagiul. Nu au venit porumbeii păcii și nu se deschid zorii vreunei înțelegeri. Dimpotrivă, acest război de uzură va fi escaladat într-un mod sângeros și clar cu mai multe victime” este prognoza oferită de Sorin Roșca Stănescu.

Emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă, poate fi urmărită de luni până joi, pe Radio Gold FM, începând cu ora 13. Înregistrarea integrală poate fi urmărită pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe platforma goldtv.ro

19 COMENTARII

Lasă un comentariu