Corupția naște monștri și ne costă vieți omenești! Rețeaua lui Tesloianu și malpraxisul dus la următorul nivel

Autor: Oana-Medeea Groza

În cadrul emisiunii „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, prezentată de Cozmin Gușă la Radio Gold FM, Aurelian Popa a analizat scandalul medicilor ce montau pacienților dispozitive prelevate de la cadavre, dezvăluind care este adevărul din spatele arestărilor și dacă vorbim despre un caz grav sau e o nouă vânătoare de vrăjitoare.

În anii precedenți, prin Kovesi, Coldea și USR-iști, au fost distruse somități din sistemul medical românesc. Pe de altă parte, există și o mare corupție în ceea ce privește achizițiile medicale în care au fost implicați medicii. Big Pharma a pus la pământ onoarea a peste 90% dintre medicii români care nu și-au mai făcut treaba cum trebuie în pandemie. Mai nou, ultima formă de corupție și de malpraxis este instalarea unor echipamente infectate, defecte sau chiar refolosite în organismul pacienților după ce aceștia au primit un diagnostic fals care să justifice instalarea unor astfel de dispozitive.

Pentru ca publicul să înțeleagă mai clar de ce sistemul juridic, dar și cel medical, sunt atât de viciate, Aurelian Popa a oferit două exemple concrete care evidențiază neregulile grave din România. Un prim exemplu îl are ca exponent pe doctorul Gheorghe Burnei, despre care s-ar fi spus că avea oase de copil depozitate în frigiderul din cabinetul său, că ar fi existat un prejudiciu de 640 de milioane de euro și că ar fi utilizat dispozitive medicale neconforme, toate aceste date fiind prezentate într-un comunicat al DNA. Ulterior, DNA a modificat datele, ajungându-se la un prejudiciu de doar 9 milioane de euro, apoi 10 mii, apoi, după cinci ani, dosarul a fost clasat și s-a declarat că fapta nu există. Dar prestigiul doctorului Burnei a fost terfelit pentru totdeauna.

Un al doilea exemplu amintește despre cei 77 de medici oncologi urmăriți penal, din vremea când dosarele se făceau cu sprijinul SRI. Aceștia au participat la un congres pe tema cancerului de sân în 2012 în India, prin intermediul unor sponsorizări. Li s-au întocmit dosare penale și s-a creat un real scandal, toate acestea pentru ca în 2018 să fie clasate dosarele pentru că faptele nu erau prevăzute de legea penală. Acestea sunt doar două exemple din sutele sau miile de cazuri în care instituțiile legii i-au hărțuit pe medici, pătându-le reputația.

Eleonora Gima, specialist în cardiologie, a vorbit despre etică și integritate în problema reutilizării dispozitivilor medicale, declarațiile sale fiind publicate în ziarulevenimentul.ro:

„Stocul pentru trimestrul întâi se epuizează în curând, tot timpul rămân restanțe de pe o lună pe alta. Astfel se prelungește foarte mult spitalizarea, pentru că nu poți trimite acasă pacientul pentru că îi pui viața în pericol. Iar când tragi linie, vezi că ajungi mult mai scump decât dacă achiziționai mai multe aparate. Recuperarea dispozitivelor electronice implantabile cardiovasculare la autopsie poate crește numărul celor care pot fi reutilizate și distribuite în scopuri umanitare, ba chiar este o chestiune de etică să nu lași un astfel de dispozitiv care continuă să trimită impulsuri într-un corp inert. La fel, tot de etică ține posibilitatea de a salva viața unei persoane, chiar dacă dispozitivul a mai fost folosit”

În alte țări, este permisă refolosirea echipamentelor medicale, dar în România nu. Doctorul Nicolae Dan Tesloianu de la Iași a fost arestat, fiind acuzat că „și-ar fi exercitat atribuțiile de serviciu, cu intenție, în mod defectuos, prin implantarea, în perioada 2017- august 2022, a unui număr de 238 de dispozitive extrase din cadavre sau a căror sursă de proveniență nu se cunoaște, ignorând riscul de a provoca pacienților probleme medicale grave sau chiar decesul”, potrivit Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție. Există mărturii ale pacienților lui Tesloianu care vorbesc despre efectele deosebit de grave pe care le-au resimțit în urma implantării stimulatoarelor cardiace. O femeie a mărturisit că a fost operată de șapte ori pentru că organismul ei respingea aparatul și se infecta, ea bănuind că este unul dintre pacienții care au primit un dispozitiv medical refolosit.

Dan Tesloianu se numără printre cei cu care procurorul Emilian Eva făcea comerț cu tablouri și alte obiecte de artă. „Un doctor și un procuror, de la care ne-am fi așteptat să primim ajutor, erau mari traficanți, mari șmecheri”, a observat Cozmin Gușă. Cel mai șocant este că doctorul Tesloianu le dădea pacienților un medicament care le creștea pulsul și, în baza electrocardiogramei care bineînțeles că înregistra un ritm cardiac foarte crescut, le recomanda implantarea unor dispozitive medicale luate de la decedați sau cine știe de unde. Se poate vorbi despre o adevărată rețea care se ocupa de prelevarea dispozitivelor, reintroducerea lor într-un sistem, livrarea către Tesloianu și așa mai departe.

Iată cât de departe merge corupția, ajungându-se în punctul în care se pierd vieți omenești din lăcomia de bani a unora și este ponegrită meseria de medic din cauza unor doctori care încalcă jurământul lui Hippocrate și fac de râs întregul domeniu. Singura salvare ar fi revenirea la normalitate, acceptarea greșelilor, în general, dar în special din pandemie, exprimarea scuzelor și menținerea sincerității de acum înainte.

Emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă, poate fi urmărită de luni până joi, pe Radio Gold FM, începând cu ora 13. Înregistrarea integrală poate fi urmărită pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe platforma goldtv.ro

NICI UN COMENTARIU

Lasă un comentariu