Seara de operă, în direct din studioul radio al Teatrului Metropolitan din New York

Radio România Muzical şi Radio România Cultural transmit în direct sâmbătă, 29 martie, de la ora 18:50, un spectacol al celebrului teatru de operă Metropolitan din New York, comentat chiar din studioul de radio al operei new-yorkeze.

Transmisiunea directă poate fi ascultată în FM, pe frecvenţele Radio România Muzical şi Radio România Cultural, ca şi pe site-urile www.romania-muzical.ro şi www.radioromaniacultural.ro. Pe aceste site-uri pot fi urmărite în direct audio-video şi imaginile transmise din studioul Radio Metropolitan International, cu realizatoarea emisiunii Seara de operă, Luminiţa Arvunescu şi invitatul ei, pianistul Vlad Iftinca, membru al colectivului Teatrului Metropolitan din New York, absolvent al prestigioasei Juilliard School şi partener în recitaluri pentru nume mari precum Kiri Te Kanawa, Deborah Voigt, Thomas Hampson.

Spectacolul propus în 29 martie de Teatrul Metropolitan din New York este opera Somnambula de Vincenzo Bellini, o producţie ce-i are protagonişti pe soprana Diana Damrau, tenorul Javier Camarena şi basul Michele Pertusi într-o distribuţie dirijată de Marco Armiliato. În pauza transmisiunii directe vor fi difuzate interviuri cu Diana Damrau, Javier Camarena şi Marco Armiliato.

Opera Somnambula este o mostră a belcanto-ului italian, caracterizat prin virtuozitate vocală impresionantă pentru public. În secolul al XIX-lea, celebra Maria Malibran a strălucit în acest rol. Din secolul XX, rolul principal a fost interpretat de soprane, iar Diana Damrau, o specialistă a repertoriului belcanto, este recunoscută pentru modul cum abordează acest rol.

Următoarea transmisiune directă a unei opere preluate de la Teatrul Metropolitan din New York este programată la Radio România Muzical şi Radio România Cultural în 5 aprilie, de la ora 20:00, un spectacol-eveniment în care evoluează soprana română Anita Hartig în rolul Mimi din opera Boema de Giacomo Puccini. Debutul de succes al sopranei pe scena new-yorkeză a avut loc în 19 martie 2014; spectacolul din 5 aprilie este de asemenea transmis live în cinematografe din întreaga lume, inclusiv la Bucureşti.

Transmisiunea directă din 29 martie este realizată cu sprijinul Misiunii Permanente a României la Naţiunile Unite din New York.

NICI UN COMENTARIU

Lasă un comentariu