Mihai Trăistariu la Golden Hour cu Jessie: Detalii exclusive din culisele Eurovisionului! „Juriul e părtinitor și se fac multe șiretlicuri!”uto Draft

Autor: Oana-Medeea Groza

Mihai Trăistariu a fost pentru prima dată invitat la Radio Gold FM, în cadrul emisiunii „Golden Hour cu Jessie”, prezentată de talentata artistă Jessie Baneș, și a vorbit despre proiectele și activitățile sale cotidiene, dar, cel mai important, a oferit detalii șocante din culisele Eurovisionului, în calitatea sa de multiplu participant și jurat național și internațional. Se pare că și aici este mai multă corupție decât ne-am fi așteptat.

Concursuri de talente marca Mihai Trăistariu

Mihai Trăistariu a dezvăluit că organizează o serie de concursuri de talente cu scopul de a promova tinerii artiști și artiștii la început de drum. Concursurile se desfășoară în general fizic, însă există și excepții, situații în care se pot muta în mediul online.

„Anul trecut am inventat un concurs, ‘Mihai Trăistariu caută o vedetă’ și au fost 202 de concurenți înscriși! Câștigătorului i-am promis că face turul televiziunilor cu mine. Au fost doi câștigători în 2022, un băiețel de 12 ani și o fată de 30; și uite așa am fost cu amândoi la 13 emisiuni”, a declarat cu mândrie Mihai Trăistariu.

Pentru că este un fan înflăcărat al Eurovisionului, artistul s-a inspirat foarte mult din acest concurs în crearea propriilor competiții la care s-au putut înscrie tineri talentați din toată țara. Comisia de jurizare este formată din 50 de jurați, profesori de canto din țară și cântăreți consacrați, iar concurenții pot obține și votul publicului pentru a câștiga concursul organizat de Mihai Trăistariu.

Mihai Trăistariu vrea să-și înființeze propriul post de televiziune!

Artistul a dezvăluit în exclusivitate că până la mijlocului anului acesta își dorește să-și lanseze propriul post de televiziune unde să promoveze micile și marile talente, să difuzeze emisiuni culturale, să aducă arta în prim plan. Sediul de televiziune se va afla chiar în școala de muzică pe care Mihai Trăistariu a fondat-o în Constanța. Cântărețul deja s-a gândit la cum vrea să arate totul, se pregătește oficial, luând legătura cu organele avizate, și chiar a descoperit și ce nume ar vrea să poarte noul post: M&T TV (acronimul fiind inspirat din inițialele numelui său).

Noi proiecte muzicale

Deși pandemia pare să-i fi încetinit puțin parcursul, Mihai Trăistariu revine în forță și le pregătește fanilor trei melodii noi! Decizia lui s-ar putea să șocheze pe mulți. Se pare că artistul vrea să exploreze noi segmente muzicale. Va lansa două hore și o melodie mai lentă potrivită la nuntă.

Industria muzicală old school vs. cea din prezent

Mihai Trăistariu a mărturisit că s-a revoltat cu vehemență față de noul val din showbiz, dar a realizat că este în zadar.

„Artiștii noi îi dau la o parte pe cei vechi și atunci noi ăștia care am avut succes acum 20 de ani suferim. Eu am făcut niște declarații care acum nu își mai au rostul: că Inna n-are voce, că nu știu care nu mai știu ce nu are. Numai prostii ziceam. Poate aveam și dreptate în unele privințe, dar trebuia să mă abțin”, a declarat Mihai Trăistariu în cadrul emisiunii „Golden Hour cu Jessie” de la Radio Gold FM.  

Artistul a subliniat un adevăr care îi supără pe mulți din breaslă, dar care până la urmă este normal: showbizul și industria muzicală este într-o continuă schimbare și dacă vrei să ajungi în topuri, trebuie să vii mereu cu sound-ul actual. Deși recunoaște că a explorat și noile stiluri muzicale apărute, Mihai Trăistariu a mărturisit că preferă să fie sincer cu el însuși și să se rezume la genurile care i se potrivesc cel mai bine. Cu toate că există mici și sporadice dezamăgiri, artistul a spus că showbizul este pe drumul cel bun, chiar dacă se mai inspiră artiștii locali (poate uneori prea mult sau într-un mod prea evident) din piesele din afară.

Mihai Trăistariu s-a declarat total împotriva manelelor!

Artistul a povestit cum, la începutul carierei sale, când Costi Ioniță a lansat trupa L.A. și a prins un mare avânt stilul muzical promovat de cei din trupă, s-a simțit deranjat de faptul că niște oameni nu prea cultivați, dar, într-adevăr, buni muzicieni, se bucură de atâta popularitate. „Îmi doream din tot sufletul să dispară manelele! A fost o perioadă când mă gândeam: ‘Doamne, nu mai dispar odată?!, a declarat Mihai Trăistariu.

Despre Eurovision 2023

Mihai Trăistariu este de părere că selecția pieselor de anul acesta este interesantă și a urmărit și ascultat cu atenție și cu bucurie piesele artiștilor din România propuși să treacă mai departe. Totodată, artistul a declarat că îi surâde ideea că publicul va avea cuvântul decisiv, pentru că el consideră că jurații sunt adesea părtinitori, subiectivi, invidioși sau chiar ajung să ‘saboteze’ pe cineva intenționat doar pentru că au lucrat cu un anume artist și colaborarea dintre ei s-a încheiat în termeni nu tocmai buni. El consideră că sunt șanse mult mai mari ca publicul să aleagă corect, chiar dacă și aici pot exista fel de fel de manipulări de voturi.

Mihai Trăistariu ar fi gata oricând să se avânte din nou spre provocarea Eurovision, pentru că încearcă mereu să se autodepășească și de aceea este dispus să facă mereu lucruri noi, să uimească publicul, dar și pe el însuși.

O piesă de succes pentru Eurovision clar trebuie să se încadreze în sound-ul actual, nu contează dacă este mai ritmată sau mai lentă. Totodată artistul trebuie să aibă o voce foarte bună și să-și cunoască talentele și limitele, putând astfel să compenseze cu band-ul și dansatorii din spate eventualele carențe pe care le are. Este foarte important și ce elemente spectaculoase sunt incluse în show-ul pe care artistul îl face pe scenă. Contează și refrenul, care ar trebui să fie ușor de reținut. Mihai Trăistariu a dat un pronostic și crede că „Perinița Mea” – Andreea D Folclor va trece mai departe să reprezinte România, pentru că românul preferă acest stil de muzică.

Emisiunea „Golden Hour”, moderată de Jessie Baneș, se difuzează de luni până joi, de la ora 18, la Radio Gold FM, frecvența 96.9 Mhz. Înregistrările complete pot fi urmărite pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe platforma goldtv.ro

NICI UN COMENTARIU

Lasă un comentariu