Golden Hour cu Jessie: Psihologul Sorin Lucaci vorbește despre lansarea cărții ‘Mitul normalității‘ de Gabor Mate

Autor: Oana-Medeea Groza

În cadrul emisiunii „Golden Hour cu Jessie” moderată de Jessie Baneș la Radio Gold FM, psihologul Sorin Lucian a vorbit despre lansarea cărții „Mitul normalității” de Gabor Mate, un bestseller în domeniul psihologiei. Cartea a primit numeroase recenzii din partea psihoterapeuților și psihologilor de renume din întreaga lume.

Psihologul Sorin Lucian îl descrie pe Gabor Mate ca fiind „unul dintre cei mai celebri speakeri la momentul actual”. Activitatea sa însumează peste 4 decenii în care și-a exercitat funcția de medic și apoi de psihoterapeut. El trăiește în Canada, unde își desfășoară activitatea de cercetare științifică. Gabor Mate se ocupă și de un centru pentru reabilitarea și vindecarea persoanelor dependente de anumite substanțe.

„Mitul normalității. Trauma, boala și vindecarea într-o cultură toxică”, cartea scrisă de Gabor Mate împreună cu fiul său, a fost lansată prima dată în limba engleză și a fost tradusă în limba română la scurt timp. Pentru cei interesați, autorul cărții va susține o serie de conferințe la București în viitorul apropiat, conferințe în cadrul cărora va avea loc și lansarea cărții în România.

Cartea scrisă de Gabor Mate își propune să delimiteze mai clar granița dintre normalitate și anormalitate, dintre obicei și adicție, și vorbește despre presiunile sociale care cad asupra indivizilor și îi determină să acționeze într-un anumit fel. Ea conține multe studii de caz care să demonstreze exact ideile expuse de autor și să permită cititorului să se identifice sau să se regăsească în ceea ce citește. „Gabor Mate are un stil auto-confesiv, în care el încearcă să vină cu experiențele sale de viață, dar și cu cercetările și studiile științifice pe care le-a realizat. Este o carte plină de empatie, compasiune, iubire și blândețe”, adaugă Sorin Lucaci.

Emisiunea „Golden Hour”, moderată de Jessie, se difuzează de luni până joi, de la ora 18, la Radio Gold FM, frecvența 96.9 Mhz. Înregistrările complete pot fi urmărite pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe noua platformă goldtv.ro

1 COMENTARIU

Lasă un comentariu