Artiștii Răzvan și Cora Pop la Golden Hour: Parcursul muzical și propovăduirea folclorului

Autor: Oana-Medeea Groza

În emisiunea „Golden Hour”, prezentată de Jessie Baneș la Radio Gold FM, interpreții de muzică populară Cora și Răzvan Pop au vorbit despre parcursul lor muzical, prezentând deosebita importanță a folclorului ca izvor de cultură și de tradiție românească.

Parcursul în cariera muzicală

Cei doi interpreți au început prin a povesti fiecare în parte despre cum și-au descoperit pasiunea pentru muzică. Cora Pop și-a descoperit talentul încă din copilărie, pe când era în clasa a 6-a și a fost descoperită de profesoara de muzică de atunci. A urmat apoi cursuri de canto clasic și a început să se pregătească în domeniu. Se pare, însă, că talentul este o moștenire de familie, întrucât mama Corei este, de asemenea, cântăreață. Cora Pop este interpretă de muzică populară alături de soțul său, însă cochetează și cu muzica ușoară. Tot ea are și darul scrisului, ocupându-se singură, singurică de compunerea pieselor.

Similar, și Răzvan Pop a crescut într-o familie iubitoare de muzică în general și de muzică populară în mod special, astfel că destinul l-a adus pe aceeași cale și i-a dat un imbold să-și asculte inima și să urmeze o carieră de artist. A participat la diferite festivaluri și a cântat la diverse evenimente, primul contact cu scena și cu publicul impresionându-l la maximum.  

Muzica populară – esența neamului românesc

Soții Pop au ales să meargă împotriva curentului, sau a trendului, și reușesc să promoveze muzica populară și folclorul românesc, două elemente esențiale pentru identitatea poporului român. Ar fi păcat să se piardă un asemenea izvor de istorie și de cultură, pentru că mulți nu înțeleg că de fapt asta definește neamul românesc și nu manelele sau „muzica” despre pseudo-modele sau despre tot felul de alte trăsnăi. Suntem norocoși că încă mai există oameni precum Cora și Răzvan Pop care promovează adevăratele valori ale României, ducând mai departe un patriotism pur.

Industria muzicală după pandemie

Cei doi artiști consideră că acest val de manele și de muzică mai puțin calitativă s-a instalat chiar din pandemie, când oamenii au început să fie interesați de alte genuri decât de muzica adevărată, care transmite ceva ascultătorilor. Ei sunt optimiști și speră să fie într-adevăr doar un val și speră ca oamenii să revină la identitatea lor națională.

Răzvan și Cora Pop au subliniat marea problemă a manelizării industriei, cel mai grav fiind că piesele scoase acum de maneliști au niște mesaje complet nepotrivite și prind tocmai la tineri, adolescenți și copii. De aceea, generația tânără are modele extrem de negative și rămân marcați încă de mici de niște oameni care nu sunt valoroși și care promovează desfrâul sau chiar delictele, apropo de îmbogățirea rapidă și de piesele ce vorbesc doar despre bani, mașini, femei și mafioți.

Emisiunea „Golden Hour”, moderată de Jessie Baneș, se difuzează de luni până joi, de la ora 18, la Radio Gold FM, frecvența 96.9 Mhz. Înregistrările complete pot fi urmărite pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe platforma goldtv.ro

1 COMENTARIU

Lasă un comentariu