Variola maimuței și semnele de întrebare pe care le ridică

Autor: Adrian Lambru

Jurnalista Iosefina Pascal a declarat în cadrul emisiunii „Scamatoriile Iosefinei”, de la GOLD FM, că: „Boala lu’ cimpanzeu despre care zic ăștia că e nouă și misterioasă a apărut cândva prin anii ’70 în Congo. Bill Gates a pus-o pe locul 10 în topul viitoarelor posibile pandemii, deci să fim pregătiți”.

Variola maimuței, boala despre care a început să se vorbească din ce în ce mai mult în spațiul public, se transmite prin contact direct cu salivă, prin contactul cu substanțe contaminate cu aceste fluide sau pe cale sexuală, informează science.org. În prezent, aceasta a intrat iarăși în atenția specialiștilor, unii dintre ei denumind-o „o boală misterioasă”, chiar dacă primele atestări ale Variolei maimuței s-au înregistrat în 1970, iar de atunci au mai apărut focare în diverse locuri ale planetei.  

„Se vorbește în necunoștință de cauză despre această boală” – observă Iosefina Pascal. „Presa sperie populația despre boala lu’ cimpanzeu de zici că e vorba de Ebola. Este vorba despre o boală a copilăriei, mulți oameni au avut-o deja, iar pentru această variolă există tratament simpomatic. Singurul lucru bizar care trebuie cercetat este cum a ajuns această boală de pe continentul european în Statele Unite și în Canada în doar o zi”.

Vaccinul – gata pregătit

Variola maimuței este des întâlnită în Africa, iar recent mai multe cazuri au fost depistate în Portugalia, Spania, Marea Britanie, Suedia, Italia, Canada şi Statele Unite. Autoritățile din SUA au comandat deja 120 de milioane de doze de vaccinuri împotriva acestei boli. „Aceste alerte ne arată că autoritățile intră mult mai repede în funcţiune, medicul va ști că trebuie să ia în calcul și posibilitatea, nu înseamnă că intră în panică sau că o să avem nu știu câte cazuri în România” – a declarat Dr. Adrian Marinescu, director medical Institutul Matei Balş pentru Știrile PRO TV.

Studiile spun că 99,9% dintre cazuri cauzează febră și o ușoară iritație, asta depinde de sistemul imunitar al fiecărei persoane. „Cu toate acestea, topul lui Bill Gates despre posibilele viitoare pandemii pune Variola de la maimuță pe locul 10. Bineînțeles, studiile pentru vaccinuri au început deja. Se anunță o protecție de 90% împotriva bolii. Nu știu de ce, dar îmi sună cunoscut, parcă am mai auzit asta undeva. Dacă America a luat 120 de milioane de doze de vaccin împotriva Variolei de la maimuță, România va lua dublu, căci asta e tradiția” – a adăugat jurnalista GOLD FM.

Emisiunea “Scamatoriile Iosefinei”, moderată de Iosefina Pascal, se difuzează de luni până joi, la Gold FM, de la ora 16. Înregistrările integrale pot fi urmărite pe paginile de YouTube și Facebook ale Radio Gold FM România.

1 COMENTARIU

Lasă un comentariu