Valentin Moraru, tânărul care a dat startul în agricultura din România!

de Ana Magdin

Ana Magdin: Valentin Moraru, cum este viaţa pentru tine în România?

Valentin Moraru: Iubesc această ţară pentru faptul că m-am născut, am crescut aici în spiritul şi valorile ei. Pot spune că sunt unul dintre poate puţinii tineri norocoşi, cărora această ţară le-a dat şansa dezvoltării personale şi profesionale….spun asta pentru că sunt un pic dezamăgit de modul de administrare a resurselor ţării în perioada post revoluţionară, resurse care dacă ar fi fost bine şi corect gestionate, ar fi dus România în topul ţărilor puternice din punct de vedere economic şi social, fapt care cu siguranţă ar fi dat altă încredere tinerilor de a nu mai pleca din ţară.

Ana Magdin: Nimeni nu ar spune că un tânăr atât de elegant, de modern şi de studiat cum eşti tu, dă startul la muncă în agricultură! Se pare că schimbi mentalităţi în România, în rândul celor din generaţia ta. Ce faci mai exact?

Valentin Moraru:  Încerc să schimb mentalităţi deoarece am încredere că putem schimba lucrurile în bine împreună, bazându-ne pe principii şi idei sănătoase. Vreau ca prin munca pe care o depun în agricultură să fiu un exemplu pentru cei din jurul meu, să vadă…să îşi dea seama şi să reuşească la fel ca mine accesarea unor fonduri europene fără de care nu prea avem şanse de izbândă. Rezultatele acestui proiect accesat sunt mulţumitoare, aducându-mi un trai decent şi posibilitatea de a ajuta pe cei din jurul meu. Încă un lucru pe care vreau să vi-l spun, este că împreună cu alţi tineri formăm o asociaţie prin care îi sprijinim pe cei din jurul nostru, copii şi oameni nevoiaşi. Asociaţia se numeşte “Sprijin pentru cetăţeni” şi suntem permanent prezenţi unde este nevoie de noi.

Ana Magdin: Care sunt locurile tale de suflet, unde preferi să te relaxezi atunci când se cere o vacanță, o pauză după atâta muncă?

Valentin Moraru: Sunt foarte rare cazurile în care se cere o vacanţă, dar când este cazul, prefer să merg la munte, în zona Bran-Moeciu, o zonă atât de frumoasă şi liniştită, încat după 2 zile petrecute acolo, vii cu o poftă de muncă extraordinară. Mai am un hobby, fotbalul, pe care îl practic sâmbăta, activez la echipa din oraşul meu, Amara.

Ana Magdin: Ce mâncăruri îţi plac, găteşti, ai o reţetă preferată?

Valentin Moraru: Nu sunt pretenţios în privinţa mâncărurilor, dar prefer să fie gătită cât mai sănătos. O reţetă preferată ar fi pieptul de pui la grătar, cu garnitură de cartofi ţărăneşti şi sos de rozmarin.

Ana Magdin: Gândul tău pentru românii de pretutindeni!

Valentin Moraru: Gândul meu pentru românii de pretutindeni este acela că-i rog să-şi amintească imnul ţării noastre. Sunt sigur că aşa vom fi mult mai uniţi, mult mai hotărâţi în acţiunile pe care le întreprindem, şi cu siguranţă vom scăpa de teama de a spune lucrurilor pe nume, de teama de a ieşi în evidenţă. Aş dori să închei printr-un citat în limba latină:”Nihil sine deo”…Nimic fără Dumnezeu

NICI UN COMENTARIU

Lasă un comentariu