UE sancționează dur Rusia importând masiv petrol rusesc

Autor: Oana-Medeea Groza

„În prag de iarnă, combustibilul rusesc este luat cu arcanul de către țările europene, deși ni s-a spus că n-avem ce face, trebuie să sancționăm Rusia”, afirmă Iosefina Pascal în emisiunea „Scamatoriile Iosefinei”, de la Radio Gold FM.

În perioada 1-12 noiembrie livrările de combustibil diesel pe ruta Amsterdam-Rotterdam-Anvers a crescut cu 126% față de luna octombrie. Se cumpără masiv de la ruși motorină care e foarte importantă pentru industrie, pentru transport, distribuție și logistică. În noiembrie, în UE 44% din importurile de combustibil diesel sunt din Rusia, și se înregistrează o creștere.

„Interesant este faptul că de luna viitoare va fi interdicție de import din Rusia, dacă se va respecta, însă e mare ipocrizie. Țările Europei cumpără acum cât pentru câteva luni. Ce rol au atunci sancțiunile, care erau menite să le creeze probleme economice rușilor?”, se întreabă, retoric, Iosefina. Se dovedește că respectarea sancțiunilor impuse Rusiei este facultativă și ține doar de interesul economic propriu, de moment, al țărilor implicate. Cetățenii au fost anunțați să facă economie; deja plătesc scump energia și toate celelalte produse și asta în timp ce guvernele importă combustibili și alte produse din Rusia.

Organizația ecologică Green Peace monitorizează livrările și transporturile de petrol și carburanți din toată lumea, inclusiv livrările din Rusia, care sunt interzise, și au descoperit că foarte multe nave încărcate care erau nemarcate transportau la negru petrol. În timp ce sancțiunile economice împotriva Rusiei sunt clamate la nivel declarativ, realitatea este cu totul alta, iar pentru perioada următoare se prefigurează o imensă criză mondială de carburanți, în special pentru combustibilul diesel.

Iosefina Pascal sintetizează și spune: „Interzicem importurile cu Rusia, dar e liber la cumpărat combustibil din Rusia, E o ipocrizie cruntă! Una spunem, alta facem, vrem război cu Rusia dar nu vrem război cu Rusia” – ăsta e dictonul duplicitar și mincinos din prezent.

Emisiunea „Scamatoriile Iosefinei”, prezentată de Iosefina Pascal, se difuzează de luni până joi de la ora 16, la Radio Gold FM. Înregistrările integrale pot fi urmărite pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe platforma goldtv.ro

NICI UN COMENTARIU

Lasă un comentariu