UDMR, un partid înecat în corupție, dar aparent invincibil în fața politicienilor slabi din PSD și PNL

Autor: Oana-Medeea Groza

Analistul Ciprian Purice a declarat, în cadrul emisiunii „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă la Radio Gold FM, că „UDMR-ul este astăzi folosit pentru defectele sale, pentru viciile sale. Setea lor de putere, corupția endemică care definește această structură politică este utilizată în asigurarea unei majorități stabile”.

Cu toate acestea, Ciprian Purice a punctat că acest lucru nu justifică și nu scuză comportamentul lor deșănțat. UDMR s-a transformat de mult timp într-o structură politică interesată doar de bani, și nicidecum de chestiunile etnice, de minoritatea maghiară. Acest lucru se reflectă chiar în sărăcia lucie care își face simțită prezența în Târgul Secuiesc, la Miercurea Ciuc, în Covasna.

Chestiunea aceasta etnică a fost instaurată în România odată ce Stalin „ne-a făcut un cadou otrăvit” când a reorganizat România din punct de vedere teritorial, în anul 1952, și a înființat regiunea autonomă maghiară. Potrivit explicațiilor lui Ciprian Purice, era o practică a sovieticilor să inventeze conflicte înghețate în zone unde nu aveau un control deplin. În cazul României, când ceva nu convenea la Moscova, imediat se activa chestiunea etnică și se calmau apele. Ulterior, comuniștii români ai vremii au mai făcut o reformă teritorială și au divizat statul în județele de astăzi.

„Cine ne spune nouă astăzi că a fost păstrat UDMR-ul la putere pentru a da o soluție chestiunii etnice, chestiunii minorităților, spune o minciună extrem de mare. UDMR-ul a fost inventat ca măciucă în capul României ca mereu să fim puși la colț pe chestiuni ce țin de minorități; dar noi am rezolvat chestiunea etnică în 1990, la Târgu Mureș, când a fost înăbușită revolta sprijinită de autoritățile de la Budapesta”, a clarificat Ciprian Purice.

Analistul susține că UDMR-iștii sunt niște impostori și cunosc și ei acest lucru. Totodată, Ciprian Purice este de părere că se va apropia de final proiectul UDMR odată ce un avocat bun va contesta forma actuală a UDMR și va scoate la iveală faptul că acest grup nu este nici un partid politic, nici asociație de tip etnic și așa va fi dizolvat.

Nimeni nu a luat atitudine în fața UDMR-ului până acum pentru că se pare că liderii celorlalte partide sunt foarte slabi. Deși sunt corupți, udemeriștii excelează în plan politic, în timp ce alte partide așa-zis puternice, cum sunt PSD-ul și PNL-ul, și-au pierdut mult din valoare și din potență.

Emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă, poate fi urmărită de luni până joi, pe Radio Gold FM, începând cu ora 13. Înregistrarea integrală poate fi urmărită pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe platforma goldtv.ro

NICI UN COMENTARIU

Lasă un comentariu