Starea de tensiune ascunsă din PSD

Autor: Adrian Lambru

Jurnalista Anca Alexandrescu a declarat în cadrul emisiunii “Ce-i în Gușă, și-n căpușă” de la Gold FM că: „În cadrul Partidului Social Democrat (PSD n.r) există o stare de tensiune accentuată, dar care nu se arată fățiș. Cel mai greu îi este președintelui Marcel Ciolacu”.

Anca Alexandrescu, o bună cunoscătoare a jocurilor politice, susține că în cadrul Partidului Social Democrat ar exista anumite tensiuni destul de pronunțate, chiar dacă acestea nu se văd în exterior. Membrii PSD nu au prezentat până acum problemele interne cu care s-ar confruntat. În ultima perioadă, culisele dăunătoare ale Partidului Național Liberal (PNL) au fost mai des menționate în spațiul public, iar social-democrații ar fi profitat de treaba asta pentru a-și păstra o perioadă de timp imaginea curată.

„Un element care i-a dat de gol și care a întărit ideea tensiunilor din partid este o anumită declarație a lui Sorin Grindeanu” – spune jurnalista. Aceasta vorbește despre ceea ce a menționat prim-vicepreşedintele PSD, Sorin Grindeanu, cu referire la posibilul candidat la prezidențiale din partea partidului. Anume că Mircea Geoană ar putea fi un posibil câștigător al alegerilor prezidenţiale din 2024 din partea PSD, chiar dacă în momentul de față nu este membru de partid.

„Mircea Geoană este etichetat deja ca fiind campion, iar alte nume din PSD sunt ignorate din acest punct de vedere. Astfel, nemulțumirile apar și apar disensiuni. Cel mai îngreunat de situație este președintele de partid Marcel Ciolacu. În 2023 va avea loc un congres intern la care va trebui să fie reales, iar problemele care mocnesc s-ar putea să-i dea bătăi de cap” – a adăugat Anca Alexandrescu.

Aceasta pune problema unui favoritism din partea PNL în ceea ce-l privește pe Marcel Ciolacu. Dacă actualul președinte nu este reales, înlocuitorul său s-ar putea să nu mai fie de acord cu o coaliție de guvernare, iar alianța liberalilor cu social-democrații s-ar putea destrăma. Din acel punct, problemele ar putea escalada foarte mult până în 2024, un an foarte important din punct de vedere electoral.

Emisiunea “Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă, se difuzează de luni până joi, la Gold FM, de la ora 13. Înregistrarea integrală poate fi urmărită pe paginile de YouTube și Facebook ale Radio Gold FM România.

NICI UN COMENTARIU

Lasă un comentariu