Sputnik-V, criticat după ce cetățeni a 70 de țări au fost vaccinați

Autor: Adrian Lambru

Jurnalista Iosefina Pascal a declarat în cadrul emisiunii „Scamatoriile Iosefinei”, de la GOLD FM, că: „Vaccinul Sputnik-V este criticat tocmai acum, la peste un an de la începerea perioadei de vaccinare. 70 de țări din întreaga lume au cumpărat acest ser, iar acum, cu ocazia războiului, se dorește o scădere a credibilității Rusiei și afectarea acesteia din punct de vedere economic”.

Cercetători din Australia, Maria Britanie și din Singapore au analizat rezultatele studiilor clinice efectuate pentru vaccinul Sputnik-V împotriva Covid-19. Oamenii de știință din cele trei țări susțin că rezultatele ar fi măsluite, estimând gradul de veridicitate la valoarea de 0,02%. Aceștia adaugă faptul că efecte adverse ale vaccinului nu ar fost astfel făcute publice. Spre deosebire de Pfizer sau Moderna, Johnson sau AstraZeneca, unde există numeroase informații și date științifice, pentru Sputnik-V nu ar exista o bază solidă de documentație.

„După prea mult timp, după ce s-au vaccinat miliane de oameni, am aflat că vaccinurile Pfizer și Moderna au prezentat erori” – specifică Iosefina Pascal. „În cazul vaccinului rusesc avem de a face cu și mai multe nelămuriri, chiar dacă aproximativ 200 de milioane de oameni au fost injectați cu serul Sputnik. 70 de țări au cumpărat acest vaccin, state din Africa, Asia, dar și Europa. Îngrijorător este că până acum câteva zile nu se discuta despre acest vaccin pe nicăieri”.

Jurnalista evidențiază faptul că tocmai actualul conflict militar dintre Federația Rusă și Ucraina ar fi stârnit aceste dezvăluiri despre Sputnik-V. Potrivit Iosefinei, în acest moment, ar fi important ca aceste informații să fie din nou verificate prin studii raportate la cei care au acest vaccin administrat, dacă au avut efecte adverse, cum a decurs starea acestora de sănătate și așa mai departe.  

„Nu ar trebui să ne mire faptul că s-a furat pe baza pandemiei, că s-au făcut jafuri, combinații, achiziții publice. Noi focare apar acum prin mai multe colțuri ale lumii. De urmărit ce mânării mai urmează să se facă. Valul 15 e pe drum, acum în toamnă-iarnă. Ceea ce ne prezintă Rusia cu privire la Covid-19 ar trebui să ne ridice multe semne de întrebare” – spune jurnalista GOLD FM.

Emisiunea “Scamatoriile Iosefinei”, moderată de Iosefina Pascal, se difuzează de luni până joi, la Gold FM, de la ora 16. Înregistrările integrale pot fi urmărite pe paginile de YouTube și Facebook ale Radio Gold FM România și pe noua platformă goldtv.ro.

NICI UN COMENTARIU

Lasă un comentariu