Spânu: Nu cred că rușii ne vor ataca și sunt împotriva înarmării suplimentare a României

Autor: Oana-Medeea Groza

În emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, prezentată de Cozmin Gușă la Radio Gold FM, s-a discutat despre pericolul iminent în care se află România în cazul escaladării războiului.

În data de 22 februarie 2022, a avut loc o ședință a Consiliului de Securitate din Rusia. Toată presa a scris la momentul acela despre episodul în care Putin l-a ironizat într-o oarecare măsură pe șeful securității, care a sărit să declare că este de acord cu alipirea republicilor Donețk și Lugansk Rusiei, în condițiile în care subiectul conferinței era simpla recunoaștere a independenței lor.

Jurnalistul Ion Spânu oferă o altă cheie de interpretare a acelui moment. El susține că, de fapt, Putin și-a devoalat atunci planul complex pe care se vede abia acum că îl pune în aplicare odată cu declarațiile de pe 21 septembrie, la 7 luni diferență. Ion Spânu spune că alipirea republicilor separatiste Rusiei constituie un prim pas către negocieri de pace solide.

Reacția publicului la declarațiile lui Vladimir Putin

„Anunțul lui Putin de ieri reprezintă șansa păcii. Acelea sunt condițiile pe care Rusia le impune pentru pace”, afirmă Ion Spânu. Nu se poate spune același lucru despre NATO, întrucât ei susțin ideea de război, cauzând astfel o teamă justificată în rândul cetățenilor. România este prizoniera NATO, iar NATO pare să vrea perpetuarea conflictului la ordinul SUA care vrea să-și apere autoritatea mondială, conform spuselor lui Cozmin Gușă.

Pe teritoriul României se află 3 puncte strategice de mare importanță: baza militară de la Deveselu, cea de la Câmpia Turzii și cea din Kogălniceanu. Oamenii se tem și sunt îngrijorați de posibilul război care amenință statul român. Ion Spânu consideră că România și țările NATO sunt în afara riscului. Un conflict generalizat ar fi posibil dacă Rusia s-ar implica în război direct cu NATO. Ion Spânu adaugă că este împotriva înarmării suplimentare a României în acest moment și sugerează să li se ofere întâi românilor un trai mai bun.

Emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă, poate fi urmărită de luni până joi, pe Radio Gold FM, începând cu ora 13. Înregistrarea integrală poate fi urmărită pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe platforma goldtv.ro

NICI UN COMENTARIU

Lasă un comentariu