Se promovează tema falsă a alimentației pe bază de gândaci, în timp ce problemele arzătoare ale țării sunt ignorate. Fermierii români sunt în pragul falimentului!

Autor: Oana-Medeea Groza

În cadrul emisiunii „Dincolo de propagandă” de la Radio Gold FM, Andrei Gușă a adus în prim plan o problemă deosebit de gravă care apasă greu pe umerii românilor: falimentul fermierilor români și expansiunea masivă a magazinelor sau a lanțurilor comerciale ce vând produse străine.

Fiind invitat la Realitatea PLUS, în cadrul emisiunii „România Suverană”, moderată de Alexandra Păcuraru, tânărul patron al Radio Gold FM a avut ocazia să întâlnească doi fermieri români patrioți care și-au spus oful cu privire la problema gravă ce ține de importul produselor străine la prețuri exorbitante, în timp ce micii întreprinzători locali dau faliment. Într-o postare pe pagina sa de Facebook, Andrei Gușă îi invită pe români să se gândească de două ori înainte de a cumpăra produse străine din supermarketuri, pentru că avem chiar noi, în România, oameni care muncesc din greu pentru a produce tot felul de preparate mult mai sănătoase și mai calitative decât ce se găsește pe rafturile marilor magazine.

Așa cum menționam anterior, cei doi fermieri prezenți în platourile Realitatea PLUS, Georgiana Udrescu și Ștefan Muscă, au explicat mecanismul prin care agricultorii români nu mai au piață de desfacere, pentru că sunt constant într-o competiție inegală cu firmele străine. Guvernanții și statul român, în loc să-și susțină cetățenii, pare că mai mult le bagă bețe în roate, pentru că acceptă acest jaf pe față.

La prima vedere, poate situația nu pare așa de gravă. Însă, marea problemă este tocmai faptul că acest caz al Georgianei Udrescu și al lui Ștefan Muscă nu este un caz singular; sunt zeci de mii de fermieri în România care se zbat din greu, se vede truda pe mâinile lor muncite, sunt poate părinții și bunicii noștri care muncesc de ziua până seara și care nu reușesc să-și vândă produsele pentru că România trebuie mereu să ia din altă parte. Concetățenii noștri, extrem de muncitori și de patrioți, mor de foame sau sunt forțați să își închidă micile afaceri fie pentru că sunt aspru sancționați, fie pentru că efectiv nu au clienți, nefăcând față concurenței.

Deși ne aflăm pe primele locuri în Europa la producția agricolă, nu reușim să vindem semințe de floarea soarelui sau făina de grâu la noi în țară, pentru că trebuie să cumpărăm ulei gata făcut, la suprapreț, din alte state europene sau, mai nou, trebuie să cumpărăm făină de greier sau de nu știu ce insectă care costă suta de grame de 20 de ori mai mult decât ar costa un kilogram de făină de grâu.

Cei mai mari poluatori ai planetei sunt China, India și SUA, nicidecum Europa. Dar totuși Comisia Europeană ne împinge în față troaca cu „tocăniță de greieri” ca și cum n-ar mai exista alte variante și aceasta ar fi soluția salvatoare pentru o problemă care oricum constituie o temă falsă. Și dacă ne gândeam că asta nu ar fi de ajuns, se pare că nici haz de necaz nu mai avem voie să facem că imediat apare Comisia Facebook și sancționează orice „abatere”. Uitați unde era marea problemă arzătoare a țării: o glumă nevinovată pe Facebook despre mâncarea de gândaci din cauza căreia era să ne fie dată jos pagina. Fermierii români, cei care ne-ar putea salva cu adevărat în cazul unei crize alimentare, prin truda lor și prin muncă cinstită, dau faliment și nu au parte de niciun fel de susținere, dar e bine că s-a găsit soluția: să le fie oamenilor închisă gura cu o porție de mâncare de greieri.

Emisiunea „Dincolo de propagandă”, moderată de Andrei Gușă, poate fi urmărită live în fiecare vineri începând cu ora 13 pe Facebook Radio Gold FM, dar și pe platforma goldtv.ro. Înregistrările integrale pot fi vizionate pe goldtv.ro, dar și pe pagina de Facebook a postului de radio, Radio Gold FM

NICI UN COMENTARIU

Lasă un comentariu