Scandalul Mckinsey, Franța, Pfizer și legătura cu Ucraina

Autor: Adrian Lambru

Jurnalista Iosefina Pascal a declarat în cadrul emisiunii „Scamatoriile Iosefinei”, de la GOLD FM, că: „Toți banii transferați către McKinsey sreprezintă defapt mită pentru cei de la Pfizer, iar unul dintre foștii președinți ai acestei firme de consultanță este în prezent consilierul lui Zelinski”.

Guvernul de la Paris, sub supravegerea președintelui Emmanuel Macron, ar fi plătit o sumă ce ar atinge câteva miliarde de euro către compania McKinsey & Company, o companie importantă de consultanță și management. O anchetă privind această afacere a fost deschisă în Franța. Guvernul ar fi dependent de consultanța primită de la această firmă în stabilirea unor politici cruciale pe tema reformei pensiilor, a gestionării crizei COVID și nu numai.

„Toți banii transferați către McKinsey sreprezintă defapt mită pentru cei de la Pfizer” – spune jurnalista. „Ce este intersant la această firmă, însă? Ei bine, Oleksandr Danylyuk, unul dintre foștii președinți de la McKinsey & Company, este în prezent consilier pentru președintele Ucrainei Volodimir Zelenski. În trecut, Danylyuk a ocupat postul de finanțe între 2016 și 2018 în Guvernul de la Kiev, adică în perioada când PrivatBank, cea mai mare bancă comercială din Ucraina, a fost naționalizată”.

Problema aceasta legată de Emmanuel Macron și afacerile sale a apărut în spațiul public în timpul alegerilor prezidențiale. Pe 24 aprilie va avea loc turul al doilea tur între actualul președinte Marine Le Pen, un alt politician controversat pentru legăturile sale cu Rusia.

Laboratoarele și banii

Oleksandr Danylyuk ar fi fost la acea perioadă cel care conducea toată operațiunea de splare de bani pentru firma Rosemont Seneca a lui Hunter Biden, fiul actualului președinte al Americii, Joe Biden. Presa franceză scrie despre importanța Ucrainei în afacerile contractelor Pfizer.

„Ne întrebăm acum ce legătură are Ucraina cu Pfizer. Elementul ascuns îl reprezintă tocmai celebrele laboratoare. Țara nu este membră nici a Trataului Nord-Antlantic (NATO n.r.) și nici a Uniunii Europene (UE n.r.) și nu trebuiue să se supună acelorași cerințe și reguli precum țările incluse în alianță, iar mai toate sunt la liber. Și uite așa, o ilegalitate colo, una dincolo, în Ucraina au ajuns să fie sute de miliardari” – susține Iosefina Pascal.

Emisiunea “Scamatoriile Iosefinei”, moderată de Iosefina Pascal, se difuzează de luni până joi, la Gold FM, de la ora 16. Înregistrările integrale pot fi urmărite pe paginile de YouTube și Facebook ale Radio Gold FM România.

NICI UN COMENTARIU

Lasă un comentariu