Românica, țara dublei măsuri: Copiii șmecherilor sunt protejați, copiii jurnaliștilor sunt sancționați

Autor: Oana-Medeea Groza

În emisiunea „Scamatoriile Iosefinei”, difuzată la Radio Gold FM, jurnalista Iosefina Pascal a adus în prim plan marea problemă a dependenței de droguri în rândul copiilor și tinerilor.

Devine din ce în ce mai răspândit fenomenul extrem de grav al consumului de droguri în școli. Este clar că nu există o campanie reală de conștientizare a efectelor dependențelor asupra corpului, minții și asupra viitorului tinerilor care pornesc de mici pe drumul pierzaniei. În București, statisticile de anul trecut arată că acum 7 ani doar 5% dintre adolescenții cu vârste de până la 16 ani consumau droguri. În 2021, numărul lor s-a dublat.

Unde sunt agențiile antidrog? Nu se iau măsuri reale care să-i țină departe pe tineri de astfel de substanțe periculoase. Pericolul este din ce în ce mai mare, mai ales pe fondul creșterii ratei depresiei și a stresului. E bine că s-a găsit soluția cu adevărat salvatoare: legea modificată prevede ca dacă un copil este prins cu o țigară cu canabis este băgat automat la pușcărie. Nimeni nu-și pune problema că acel copil va ieși distrus pe viață după detenție și o va da din rău în mai rău. Doar în 10 licee din 105 nu se consumă droguri (sau cel puțin nu este documentat/ cunoscut consumul). De aceea e absolut esențial să se destructureze rețelele care funcționează în interiorul acestor licee.

Nici liceele de top nu scapă de această epidemie de „drogangeală”. Directoarea Liceului „I.L. Caragiale” din București, doamna Andreea Bodea, a semnalat poliției și părinților că elevii consumă droguri. S-a rezolvat ceva? Nu! Ba mai mult decât atât, se pare că părinții au avut reacții violente vizavi de ea. Ieri seară au fost audieri la DIICOT, unde au fost reținute 7 persoane, 4 având control judiciar. În dosar figurează ca suspecți sau inculpați 22 de oameni. Nu s-a aflat identitatea minorilor, pentru că aceasta trebuie protejată, însă presa a făcut solicitări pentru a afla căror persoane importante aparțin aceste odrasle obraznice.

Iosefina a atras atenția asupra faptului că de mult prea multe ori se aplică dubla măsură, ceea ce este de-a dreptul trist și tragic. Spre exemplu, când fiul Dianei Șoșoacă a fost, cică, prins beat la volan, a fost mare scandal în presă. Despre șmecherii care vând droguri prin licee nu se știe nimic; sunt protejați, la fel cum sunt și părinții lor.

Emisiunea „Scamatoriile Iosefinei”, prezentată de Iosefina Pascal, se difuzează de luni până joi de la ora 16, la Radio Gold FM. Înregistrările integrale pot fi urmărite pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe platforma goldtv.ro

7 COMENTARII

  1. Nice post. I be taught something more challenging on completely different blogs everyday. It is going to at all times be stimulating to learn content material from different writers and practice a little bit one thing from their store. I抎 choose to use some with the content on my weblog whether or not you don抰 mind. Natually I抣l give you a hyperlink in your web blog. Thanks for sharing.

Lasă un comentariu