Rețeta insuccesului pentru Olimpiada din 2024: bugetul sportului dinamitat de ministrul (anti)român Novak + mass-media împotriva oricărei sponsorizări pentru sportul românesc

Autor: Oana-Medeea Groza

În cadrul emisiunii „Dincolo de propagandă” de la Radio Gold FM, Andrei Gușă a prezentat rețeta perfectă a insuccesului pentru Olimpiada ce va avea loc anul următor la Paris: combo-ul fatal dintre deciziile neinspirate (și anti-românești) ale lui Novak și presa aliniată împotriva oricărei sponsorizări pentru sportul românesc.  

România se confruntă cu probleme majore în toate domeniile, dar, dacă până acum sportul era lăsat să funcționeze în parametrii destul de buni, iată că anul acesta Ministrul Sportului, Eduard Novak, a luat inspirata decizie de a reduce bugetele federațiilor sportive. Este vorba aici despre faptul că Novak a reușit incredibila performanță de a face praf bugetul sportului chiar în an preolimpic, într-un an exclusiv dedicat pregătirii sportivilor, în care federațiile ar fi avut nevoie de fonduri mai mult decât oricând pentru a putea gestiona mai ușor reînnoirea echipamentelor, plata virată către conturile staff-ului ș.a.m.d. Aproape că pare că domnul Novak vrea în mod intenționat să pierdem, pentru că sabotează, practic, echipele naționale.

Ministrul Sportului a redus considerabil bugetele în cazul sporturilor de top, de la canotaj, la box, la judo și la alte sporturi ce se află pe lista celor care pot aduce medalii de la Olimpiada ce va avea loc anul viitor în Paris. Au crescut, în schimb, bugetele sporturilor neolimpice.

Federația Română de Judo organizează o cupă în Sectorul 4, un turneu internațional pentru cadeți, în perioada 1-7 iunie 2023. Daniel Băluță, primarul Sectorului 4, a decis să ofere FRJ un sprijin financiar de 300 de mii de lei, o inițiativă normală, firească. Ei bine, s-a nimerit Hotnews să-i găsească nod în papură primarului Băluță, bănuindu-l de alte interese ascunse.

„Site-urile de știri și televiziunile mari nu preiau chestiunile acestea care reprezintă un interes național, în definitiv, nici măcar pe gratis, deși sporturile olimpice au audiență mult mai mare decât politica, dar sunt gata imediat să dea știri negative despre sport”, a atras atenția Andrei Gușă, profund revoltat de atitudinea nefirească a presei și de această goană după cancan care nu face decât să îi facă de râs pe cei care pornesc astfel de inițiative.

Ar trebui ca mass media să facă ceva tocmai pentru ca viitoarele generații să aibă un reper și să li se dea un imbold să se îndrepte către sport, să le arate și părinților cât de multe beneficii are o astfel de activitate. Nu, dom’le; mai bine se promovează inteligența artificială și jocurile pe calculator, ca să stricăm și mai mult generațiile ce vin din urmă, să amorțească în fața monitoarelor și, eventual, să nu mai gândească singure, că doar le vine totul de-a gata.

„Rușine să vă fie că preluați doar ce este negativ despre sport!”, a declarat Andrei Gușă în cadrul emisiunii, exprimându-și astfel dezamăgirea față de modul în care sunt sprijiniți și chiar promovați sportivii români. Am ajuns să denigrăm edilii locali chiar și atunci când au idei bune sau, mai bine spus, doar atunci când pornesc inițiative bune, dar când alții fură cu duiumul nu mai face nimeni anchete serioase.

Emisiunea „Dincolo de propagandă”, moderată de Andrei Gușă, poate fi urmărită live în fiecare vineri începând cu ora 13 pe Facebook Radio Gold FM, dar și pe platforma goldtv.ro. Înregistrările integrale pot fi vizionate pe goldtv.ro, dar și pe pagina de Facebook a postului de radio, Radio Gold FM.

NICI UN COMENTARIU

Lasă un comentariu