Răzvan Constantinescu: Partidul Naţional Liberal a murit!

  de RĂZVAN CONSTANTINESCU

  Așa cum corect au anticipat „intelectualii imbecili”, PNL a murit prin deces total și complet. Exitus consemnat de jurnaliștii independenți de la Antena 3 și România TV. Însă cei mai amuzanți au fost comentatorii nemembri care s-au revoltat pentru felul în care liberalii și-au organizat congresul și, ulterior, parastasul. Lasă-i, domnule, că e congresul lor, nu e pe bază de armonie populară, îl organizează exact cum vor ei, fără să ceară voie de la PSD sau de la noi. Dacă cei 1500 de delegați au decizii aproape în unanimitate, înseamnă că așa vor ei, e partidul lor, nu al nostru! Uite-așa doresc ei: să-și sape groapa prin consens unanim.

  știri prefunerare:

  1) Domnul Călin Tăriceanu a prezis cu precizie decesul. Domnia sa pare un impiegat din Buhăești, ieșit la pensie, care aleargă, în veston și chiloți, pe lângă tren, răcnind că acesta merge pe o șină greșită, spre amuzamentul călătorilor care par că-l cunosc de undeva… Un „artizan al funcționării” locomotivei cu abureală.

  2) Deși domnul Ioan Ghișe a luat de 72 de ori mai multe voturi decât lua domnul Tăriceanu de obicei (la ședințele Delegației Permanente), tot n-a fost suficient.

  3) Cu trei zile înainte de Congresul PNL, în sfârșit, scăpasem de Traian Băsescu deoarece Parlamentul adoptase, cu 344 de voturi „pentru” și 17 abțineri, Declarația prin care solicita demisia președintelui Traian Băsescu, ca urmare a scandalului cu mondialii Bercea și Mircea (fratele liderului regional, nemondial)! USL a dovedit astfel, dacă mai era cazul, că nu degeaba i-am acordat cu toții încrederea – iată, și-a ținut promisiunea. Mai greu, a durat cam mult, dar, în final, l-au demis. Sau, mă rog, au adoptat o declarație curajoasă. Dreptate până la capăt! Uite că USL trăiește și poate vota solidar chiar dacă PNL-ul a trădat nobilele idealuri ale domnului Ilie Sârbu. „Este o mare diferență între PNL și PSD: noi ne dorim ca Traian Băsescu să plece, în timp ce voi nu vă doriți acest lucru. Dacă vă doreați, inițiați procedura de demitere și nu o declarație politică”, le-a spus domnul Ludovic Orban Președinților celor două Camere.Iar ei au tăcut rușinați.În plus, dacă a fost adus și domnul Ioan Rus în Guvern, de-acum eu chiar sunt liniștit, că și dumnealui a luptat din răsputeri pentru demiterea celui care, în curând, îi va fi premier!

  Ce am înțeles eu? Că scandalul Bercea Mondial vs. Mircea L’Oréal este o făcătură a lui Felix Canibal. Acesta din urmă i-a împrumutat 250.000 de euro lu’ domnu’ Bercea și l-a păcălit pe fratele domnului Mangă Demențial că-i trimite-un sol de pace c-o năframă și-un colier pentru nașa, mâncați-aș eu sabia ninja. Intoxicarea este și mai pruriginoasă, deoarece Mircea L’Oréal nu i-ar fi spus fiului domnului Mondial „La mine au ajuns doar 250.000”, ci „Domnule interlop, nu vă cunosc, ieșiți afară din incinta încăperii!” Vina principală o poartă cei de la DGIPI deoarece au instalat camera video direct pe lanțul gros al domnului Florin Anghel, neavând loc pe piept, ca să nu-i strice tatuajul, de asta fețele nu se disting clar. Ulterior, domnul Anghel Jr. a făcut speculă cu filmulețul, tapându-l pe Felix Canibal de încă 100.000. Prețul ridicat este cauzat și de faptul că postul la care urma să aibă loc premiera este afiliat rețelei CNN. Cel mai șifonat a ieșit, din nou, domnul Călin Matrimonial deoarece a cerut demisia lu’ domnu’ Demențial. Domnu’ Matrimonial nu a încălcat astfel prezumția de nevinovăție (că doar Demențial nu era acuzat direct), ci prezumția de ticăloșie care exclude din punct de vedere juridic noțiunea de „onoare” din motivațiile demisiilor. Între timp, fiecare șantaja pe fiecare și mare lucru nu se mai înțelegea.

   

  Să revenim acum la cauzele decesului PNL:

  1. L-a părăsit pe luptătorul anti-băsist Victor Ponta (cel care-l momise pe dementul ilegitim cu coabitarea și urma, în cel mult câțiva ani, să-i dea lovitura de grație). Astfel, trădându-l pe cel care a trădat electoratul, PNL a dublu-trădat alegătorii. Sau – stai puțin! – în fine, cam așa ceva… (intelectualii imbecili nu se pricep la logica matematică).

  2. Nu a urmat sfaturile singurilor oameni deștepți din partid: Stroe, Silaghi, Tăriceanu, Ilieșiu și Chițoiu. Ba chiar i-au sfidat obraznic, votând cu 1500 la 3, așa, la mișto! Păi, se compară 1500 de inconștienți cu 5 vizionari? Bine, ăia 1500 au votat de frica lui Iohannis (că pare feroce). Sau a lui Antonescu. Sau a lui Quintus (poreclit „Killer-ul”).

  3. A părăsit puternicul și influentul grup ALDE (unde se afiliaseră în 2003 dintr-o greșeală a domnului Tăriceanu care era într-una dintre lunile de miere și nu avea semnal limpede la telefon, așa că a înțeles „calde” în loc de „ALDE”). Chiar dacă acest grup include doar două partide liberale și restul formațiuni de stânga, el reprezenta liberalismul de pretutindeni! Alegătorii români știau asta, ei nu au votat Weber-Nicolai-Bușoi-Vălean-Mănescu-Hellvig ori PNL, ci au votat ALDE! De asta, acum se simt extrem de trădați. Dar trădați rău de tot, nu așa! Ei solicită voturile înapoi pentru a le oferi… mă rog, nu se știe cui (poate pentru a le lua înapoi acasă), oricum legea nu prevede răzgândirea postelectorală.

  4. A fuzionat cu PDL. Deoarece noua formațiune și-a păstrat numele „PNL”, iar candidatul la prezidențiale va fi liberal, este clar că PDL-ul l-a „înghițit”, scoțându-l, practic, de pe scena politică. Comparația cu PNțCD-ul este astfel elocventă, aproape inteligentă. Doar pare că ar fi aberantă, nu vă lăsați păcăliți de evidențe!

  5. PNL putea trăi liniștit și acum, chiar dacă doar formal, dacă:

  –        ar fi rămas în USL. Nu conta că miniștrii liberali nu mai aveau nicio pârghie, nu-i mai lua nimeni în seamă în Guvern, li se blocau absolut toate proiectele – important era să rămână acolo, să iasă la număr. În plus, Crin Antonescu ar fi rămas mult și bine candidatul cu cele mai mari șanse la prezidențiale, măcar până ar fi fost schimbat cu Oprescu sau Isărescu, de exemplu. Dar era candidat, nu ca acum!

  –        nu ar fi aderat la PPE. În cazul unui nou conflict major, ca cel din 2012, ei se puteau din nou baza pe forța uriașă a ALDE, iar PPE ar fi fost din nou surd la minciunile doamnei Macovei. E foarte important, ca membru UE, să ai susținere externă, iar ALDE ar fi vociferat din nou cu mult folos în sprijinul unui partid membru;

  –        nu ar fi fuzionat cu PDL, lăsând cale deschisă alianței PMP-FC-PDL și luptând singur, cu ale sale 15%, în pofida corului constant de înjurători intelectuali (nu mai zic de care), cu ambele consorții transpartinice de patrihoți – unul zis „de stânga” (PSD-PC-UNPR) și unul zis „de dreapta” (PMP-FC-PDL-NR-etc.). Sigur, ar fi pierdut orice luptă, dar măcar rămâneau curați, neîntinați… e mult mai bine să duci la groapă un mort curat (!). Păi, spuneți și dumneavoastră, nu sunt nume ca Ponta, Zgonea, Oprea net mai respectabile decât Blaga, Predoiu, Stolojan? Cum să-i lași pe primii pentru ceilalți? Cum?

  6. Nemernicul de Antonescu – cel mai mare pericol actual pentru democrația din România – este groparul PNL. El, spre deosebire de ceilalți, a făcut multe lucruri rele. Care? ăăăăă, da! Stai, că mi-am amintit: deși avea putere prevalentă în USL, el a comis următoarele acte antipesediste:

  –        l-a numit pe Ioan Rus ministru de interne deoarece știa că e bun la socoteli;

  –        a promulgat legea Referendumului, refuzând să desfidă Parlamentul și Curtea Constituțională și să întârzie astfel, măcar cu o lună, deznodământul anulării votului de 89%;

  –        a știut de coabitarea semnată de… nu contează, dar a tăcut mâlc, trădându-l în felul acesta, din nou, pe aliatul Victor Ponta – un prieten adevărat l-ar fi tras de guler și i-ar fi confiscat stiloul;

  –        a cedat Ministerul Justiției partenerilor de guvernare, trădându-i din nou și lăsându-i să se facă de râs cu Robert Cazanciuc;

  –        în ciuda ajutorului consistent primit de la ALDE, a cedat presiunilor externe și a închis ochii la numirea doamnei Kovesi – un aliat adevărat le-ar fi dat câte o pereche de palme și prietenului Ponta, și vărului prin alianță (sic!) al acestuia;

  –        nu a făcut ochi dulci domnului Liviu Dragnea pentru a-l determina să nu mai anunțe peste tot, cu orice ocazie, la presiunea baronilor, conților și ducilor (dușilor), că PSD „e un partid prea mare pentru a nu avea candidat propriu la prezidențiale!”.

  Semnele trădării și ale întinării luptei anti-băsiste de către Crin Antonescu au apărut încă de timpuriu:

  –        a blocat „marțea neagră” și legea „Roșia Montană”;

  –        nu a acceptat descentralizarea Poliției și a Portului Constanța;

  –        a împiedicat desființarea cotei unice;

  –        și-a respectat promisiunea de a-și da demisia de la președinția PNL (nu-i clar că e un papagal?!);

  –        în ciuda permanentelor declarații anti-Băsescu, făcute doar pentru a adormi vigilența „intelectualilor neinspirați” (iaca, am îndulcit tonul), Crin Antonescu este, în mod evident, un băsist notoriu și se va alia curând, poate chiar în acest secol, cu Elena Udrea.

  În aceste condiții, se conturează personalitatea unui trădător de neam, nu numai de USL. Acest om (că altfel nu pot să-i spun) este de neînțeles: să fii cel mai puternic, să-i ai pe toți în mână și totuși să nu rezolvi problemele României? A, pardon, nu de Băsescu vorbeam!

  În fine, după cum spuneam, PNL A MURIT.

  SINGURUL CARE MAI TRăIEșTE ESTE USL.

  NICI UN COMENTARIU

  Lasă un comentariu