Purice: PSD și PNL se pot salva doar prin candidaturi comune în 2024, fapt ce nu e pe placul rezerviștilor controlați de către Factorul Extern.

Autor: Oana-Medeea Groza

Analistul Ciprian Purice a vorbit, în emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă la Radio Gold FM, despre jocurile subterane din PSD și PNL, unele fiind dedicate forțării scindării acestora, blocării accederii lui Ciolacu în funcția de prim-ministru, respectiv viitoarelor nominalizări pentru prezidențiale.

Opinia analistului Ciprian Purice este că liberalii sunt virusați de o stratagemă de tipul „Băsescu 2004”, asta pentru că anul electoral 2024 va semăna foarte mult cu cel de acum 20 de ani, alegerile parlamentare fiind simultane cu cele prezidențiale. „Liberalilor, care astăzi sunt fără doar și poate a doua vioară a guvernării, li se inoculează ideea că vor rămâne în aceeași situație pentru încă cinci ani dacă vor rămâne în alianță cu PSD. Deși nu prea au de ales, ei sunt virusați cu varianta aceasta că, dacă ar avea un candidat bun la prezidențiale și s-ar desprinde de PSD, ar putea să-și maximizeze scorul parlamentar de la un 18-20%, pe care îl au astăzi în sondaje, până la un 28-29%, și în jurul lor astfel să se poată crea o nouă guvernare în care ei să domine”, a explicat Ciprian Purice.

Tendințele de secesiune sunt din ce în ce mai accentuate, mai ales dacă luăm în considerare că Divizia R, așa cum a botezat Cozmin Gușă șleahta de rezerviști conduși de Coldea, atacă în repetate rânduri nu numai PNL-ul, ci și PSD-ul. „Vor să-i dezbine, pentru că e limpede că, dacă rămân împreună PSD-ul și PNL-ul și dacă vor avea un candidat comun pe toată linia, e destul de greu la cum arată aritmetica politică astăzi ca ei să nu aibă cel puțin un 48-50% la alegerile de la anul”, a precizat analistul Ciprian Purice, indicând totodată că strategia folosită de rezerviștii lui Coldea este tocmai atacul la autenticitatea șubredă a doctoratelor politicienilor ca Ciucă și Bode.

Tocmai din cauza acestor presiuni, Marcel Ciolacu a anunțat la Vaslui că e posibilă reanimarea unui USL la nivel teritorial, ceea ce ar duce la închegarea alianței dintre PSD și PNL și la pregătirea candidaturilor comune la nivel local. Dacă vor opta pentru candidați separați, PSD-ul și PNL-ul riscă să cadă pe locul 3 sau chiar 4. În varianta în care cele două partide vor înainta un candidat comun pe toată linia, ele își vor asigura un an electoral destul de lejer, temperând și animozitățile din plan local. Iar pentru a închide orice posibilitate de joc a Factorului Extern la prezidențiale, PNL și PSD este foarte posibil să-și aleagă un tandem președinte-premier care să câștige alegerile din primul tur, potrivit raționamentului expus de Ciprian Purice în emisiune.  

Emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă, poate fi urmărită de luni până joi, pe Radio Gold FM, începând cu ora 13. Înregistrarea integrală poate fi urmărită pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe platforma goldtv.ro

NICI UN COMENTARIU

Lasă un comentariu