Purice: Dacă Iohannis nu va avea o acțiune consensuală cu majoritatea guvernamentală, ar putea fi suspendat de către Parlament

Autor: Oana-Medeea Groza

În cadrul emisiunii „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă la Radio Gold FM, Ciprian Purice a analizat evoluția previzibilă a lui Klaus Iohannis în perioada de mandat rămasă, prin prisma începutului de revoltă din PNL contra sa, a relațiilor reci pe care le are cu PSD și UDMR, respectiv a celor de tip conflictual cu USR și AUR, toate acestea pe fondul antipatiei publice uriașe la adresa sa.

Și Ciprian Purice împărtășește părerea colegilor din Clubul de Gândire GOLD, considerând că este absolut necesar ca PNL să se descotorosească de Klaus Iohannis. Partidul scade tot mai mult în ochii publicului, iar singura modalitate prin care ar putea să se salveze de la această scădere bruscă și semnificativă în sondaje este să se distanțeze de Iohannis. De mișcarea anti-Iohannis s-ar putea ocupa Ilie Bolojan, Emil Boc, Vasile Blaga, Gheorghe Flutur, alături de Rareș Bogdan. „Este mai important ca PNL-ul să arate că ține cu România, decât să arate că este anti-Iohannis”, a subliniat Ciprian Purice, evidențiind faptul că desprinderea de Iohannis se va face din rațiuni mai degrabă politice decât personale.

„Iohannis ar trebui să se predea total Factorului Intern, să-și ducă liniștit până la capăt mandatul, extrăgându-se din jocurile politice, fiind consensual cu majoritatea parlamentarilor, și în felul acesta nu va fi aspru sancționat pentru extravaganțele de tipul avionului prezidențial. Ar trebui ca la rotativa din mai să-l numească premier pe cel ales de majoritate, și nu să se apuce el să caute un alt candidat”, a declarat Ciprian Purice, scoțând în evidență faptul că, dacă Iohannis nu acceptă consensul politic la care se va ajunge, atunci va fi suspendat.

Emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă, poate fi urmărită de luni până joi, pe Radio Gold FM, începând cu ora 13. Înregistrarea integrală poate fi urmărită pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe platforma goldtv.ro

1 COMENTARIU

Lasă un comentariu