PNL se detașează de Iohannis, Rareș Bogdan lansează un ultim avertisment voalat către președintele țării prin admonestarea lui Aurescu

Autor: Oana-Medeea Groza

În emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, prezentată de Cozmin Gușă la Radio Gold FM, jurnalistul Marius Ghilezan a vorbit despre scandalul iscat de Rareș Bogdan care cere demiterea lui Bogdan Aurescu, ce-ar fi fost impus prin forțe și interese externe.

Rareș Bogdan a făcut declarații incendiare duminică seara, în cadrul unei emisiuni de la Prima TV, afirmând că l-ar remania pe actualul ministru de Externe, Bogdan Aurescu. „Aș mai concedia încă câțiva miniștri. Mulți… şi de la PSD. Nu vreau scandal, nici cu Aurescu, nici cu alții. Cred că l-aș chema (pe Aurescu- n.r.) să îl întreb ce are de gând. Diplomația română are oameni excepționali. E o zonă unde nu eu hotărăsc sau PNL. Nu noi l-am numit acolo, spunea europarlamentarul Rareș Bogdan despre Aurescu, potrivit G4Media.ro.

Jurnalistul Marius Ghilezan interpretează replicile lui Rareș Bogdan în cheia unei posibile distanțări față de bunul amic al său, Klaus Iohannis, adăugând totodată că „probabil se anunță dezlipirea PNL-ului de Klaus Iohannis”. Bogdan Aurescu, prin acțiunile sale necugetate, pare mai mult să sfideze Parlamentul, drept pentru care ar trebui demis din funcție. „A fost ministrul de Externe al lui ZeleVogue, nu al României, cum și Klaus Iohannis a dovedit că este reprezentantul mașinii de război, nu al spiritului împăciuitor al românului”, a subliniat jurnalistul.

A mai ieșit la iveală și o altă informație esențială din culisele politicii, dezvăluită de Răzvan Gheorghe care vorbește despre relația dintre Aurescu și Andreea Udrea, șefa comunicării de la PNL, articolul său fiind publicat integral pe Solid News (Iubi și atacul ”putiniștilor”). Se subliniază în articol, pe un ton umoristic, faptul că oricine are ceva cu „iubi”, Bogdan Aurescu, este fără doar și poate un putinist încrâncenat, „ăla micu’ cu trabucu’” fiind ridicat în slăvi și răspândindu-se chiar zvonul că ar avea „profil de prezidențiabil”.  

Cert este că sub coordonarea departamentului de comunicare de către Andreea Udrea, PNL-ul a scăzut drastic în sondaje și există o reală îngrijorare cu privire la acest aspect. Domnița Udrea n-ar fi singura problemă; este clar că PNL-ul se confruntă cu o serie de dezechilibre interne și că partidul își pierde din electorat din cauză că dezamăgește profund prin deciziile sale. „Rareș Bogdan dă cu buzduganul în poarta Cotroceniului, anunțând/propunând o posibilă detașare de linia lui Iohannis prin faptul că l-a admonestat public pe Aurescu”, este concluzia întregului scandal, sintetizată de Cozmin Gușă la finalul emisiunii.

Emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă, poate fi urmărită de luni până joi, pe Radio Gold FM, începând cu ora 13. Înregistrarea integrală poate fi urmărită pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe platforma goldtv.ro

NICI UN COMENTARIU

Lasă un comentariu