Pace aparentă între un “Hoț” și un “Bandit”'!

 

17078141_10212125140064293_559432942_n

Nu a mai “fost nevoie să moară oameni”  la Colectiv, Bamboo, în stradă sau aiurea. Gangsterii s-au împăcat, după ce “Nașul” Trump  la trimis  la București pe  Hoyt Yee (adjunctul asistentului Secretarului de stat pentru Europa și Eurasia din Departamentul de Stat al SUA) să stea de vorbă cu Dan Neculăescu (Secretarul de stat pentru afaceri regionale în MAE), cei doi dscutând despre “stadiul dialogului strategic România – SUA de punere în aplicare a Declarației Comune privind implementarea Parteneriatului Strategic pentru Secolul XXI între România și Statele Unite ale Americii, anunță MAE, într-un comunicat transmis AGERPRES. Ministrul român de Externe, Theodor Meleșcanu, și-a găsit de lucru în altă parte, neparticipând la întâlnirea lui Hoyt cu Neculăescu, bătrânul diplomat crescut de Ceaușescu cunoscând foarte bine regulile conform cărora “a șaptea spiță de la căruță” în Departamentul de Stat al SUA  discută cu omologul său român, nu cu șeful diplomației.

Comunicatul sec al MAE nu spune, aparent,  mai nimic, dar am reținut  un scurt comentariu al dr. Răzvan Constantinescu, un vechi prieten al meu în ale scrisului. “După părerea mea, consecutiv vizitei  lui Hoyt Lee, în România se va instala pacea. S-a terminat cu spălățeii în stradă, cu anchetarea Guvernului, cu tarantelele lui Iohannis și ifosele CSM-ului.  Se vor mai zvârcoli un pic, de formă, şi gata. Semnalul că SRI nu mai este  dispus să cheltuie resurse pe toți tâmpițeii care scriu la comandă a fost deja dat: Mălin Bot şi Ondine Ghergut tocmai au fost puşi pe liber; se pregătesc de ‘eficientizare’ Rares Bogdan, ‘HoitNews’ şi Digi. Luluța nu se simte nici ea prea bine, căci are cinci greşeli personale. SUA nu-și mai poate permite focarul  de instabilitate, cu incendii şi maidanezi revoltați pavlovian, la granița de est a NATO, nici ca scutul de la Deveselu şi celelalte obiective militare să fie găzduite de o țară aflată sub influența totală a unei Germanii duplicitare, care țuguiază buzele la americani, dar se pipăie pe sub masă,  ca mai mereu, cu rușii. Aşa că ne vor lăsa să ne dezvoltăm, ba chiar ne vor și ajuta. Mulțumim poporului american nevecin, dar ‘pretin’, că au scos-o pe paranoică din schemă, altfel ar fi urmat transformarea gliei strămoșești în teren viran. Din partea diplomației româneşti, cu domnul Hoyt Lee s-a întâlnit omologul său, domnul Dan Neculăescu, şi nu şeful Teodor Meleșcanu, ceea ce este un semn de normalitate.”

Interesant mi se pare faptul că întâlnirea Hoyt – Niculăescu a avut  loc la exact o zi după pronunțarea sentinței prin care geambașul de  case de la Cotroceni a pierdut – definitiv și irevocabil – imobilul situat în centrul Sibiului, câțiva judecători cinstiți punând capăt unei mascarade judiciare care a durat 19 ani! Pe cale de consecință, hoțul a fost prins, dar întregul  proces poate avea și serioase incidențe penale, mai ales              că “Famiglia” Iohannis a uzat de fals. Culmea stupidității e că “cinstitul” Iohannis s-a deconspirat singur, în direct, la tv, spunând că a folosit banii încasați din chirii pentru a pune mâna pe mai multe case,  fapt care deschide drumul spre un proces penal, în urma căruia se poate lăsa cu confiscare extinsă și chiar cu pușcărie pentru “Penalul care se luptă cu penalii”. Cum imunitatea prezidențială (la care promisese că renunță în campania din 2014!) va lua sfârșit la finalul mandatului, locatarul flotant de la Cotroceni a ales calea păcii cu Dragnea, (la o zi după vizita emisarului lui Donald Trump la București), acceptând, deocamdată, Guvernul Dragnea (Grindeanu), dar cu câteva modificări, pe ici, pe colo, și prin părțile neesențiale. O pace evident formală, în care ambii combatanți stau la cotitură cu arma în mână și cu glonț pe țeavă.

De partea cealaltă, “Banditu’” Liviu Dragnea pare călare pe situație, mai ales după sentința cu hoțul prins. Capul mafiei pesediste are acum la îndemână majoritatea parlamentară și poate ordona investigarea averii lui Iohannis, pe care o poate folosi într-un proces devastator după expirarea imunității prezidențiale. A acceptat “pacea” fiindcă el însuși are bube în cap (și la recomandarea/ordinul lui Hoyt Yee), iar lucrurile par să se fi calmat până la noi ordine. Războiul va continua, însă, sub alte forme “acoperite’.

Singura care pare să fi scăpat teafără din răfuiala dintre Iohannis și Dragnea este șefa DNA, Laura Codruța Kovesi. Ea are susținerea americanilor și europenilor, câtă vreme va investiga numai micile găinării autohtone și va ține la sertar marile jafuri din cei 10 ani de băsism: Fondul Proprietatea, Microsoft sau EADS sunt doar câteva dosare, în care partea străină trebuie să explice evaporarea a zeci de miliarde de euro din banii românilor.

Până una, alta, “Hoțu’” prins Klaus Werner Iohannis a căzut   la pace cu “Banditu’” penal Liviu Dragnea, dar pisica e în curtea președintelui. Spre binele țărișoarei noastre dragi și pentru liniștea lor…

 

Grigore Culian, New York, 25 februarie 2017

NICI UN COMENTARIU

Lasă un comentariu