Novak Djokovic, simbolul luptei mondiale pentru recâștigarea normalității și oază de speranță pentru ortodocșii prigoniți

Autor: Oana-Medeea Groza

În emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, prezentată de Cozmin Gușă la Radio Gold FM, s-a discutat despre semnificația victoriei lui Djokovic în Australia și revenirea lui ca lider al tenisului mondial, în urma unei campanii violente împotriva sa desfășurată pe motiv că e antivaccinist sau că țara sa nu sprijină Occidentul în războiul din Ucraina.

După ce în ultimii 2-3 ani s-a purtat o campanie acerbă de defăimare a tenismenului sârb Novak Djokovic, acesta primind fel de fel de etichete, fiind numit de la putinist la incult, interzicându-i-se să participe la turneele din America și așa mai departe, în acest weekend el a câștigat în finala de la Australian Open, după ce l-a înfrânt pe grecul Stefanos Tsitsipas. După ani grei de încercări și nedreptăți, Djokovic le-a demonstrat tuturor că sportul, disciplina și talentul primează și dăinuie peste orice atac progresist. Tenismenul a izbucnit în lacrimi pe teren, imediat după ce a câștigat meciul; au fost lacrimile unui învingător care a cucerit întreaga lume.

Finala de la Melbourne a oferit fanilor tenisului un spectacol de excepție, punând față în față doi sportivi de mare calibru. În plus față de această dimensiune ce ține de sport, finala jucată la Australian Open a fost o finală a ortodocșilor, parcă orânduită de Dumnezeu având în vedere vremurile de grele încercări pentru creștinism, în special pe fondul abuzurilor din Ucraina.

„Djokovic rămâne în istorie ca cel mai mare tenismen! N-are cine să-l bată. La 35 de ani să urci din nou în topul mondial, în ciuda promiscuității acestui progresism găunos… iată că a biruit. A dat putere. Întotdeauna Dumnezeu, în vremuri de restriște, dă un imbold umanității să nu-și piardă speranța, să nu tăgăduiască. Iată că a venit ca un înger. La 35 de ani, mulți pun racheta în cui. El a venit de pe locul 4 sau 5 direct pe locul 1”, a încheiat Marius Ghilezan, profund marcat de reușita sârbului.

Emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă, poate fi urmărită de luni până joi, pe Radio Gold FM, începând cu ora 13. Înregistrarea integrală poate fi urmărită pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe platforma goldtv.ro

NICI UN COMENTARIU

Lasă un comentariu