Nicușor zis “Plicușor-Mucușor”, pus în fața demisiei semnată în alb acum 11 ani

Autor: Oana-Medeea Groza

În cadrul emisiunii „Dincolo de propagandă” de la Radio Gold FM, Andrei Gușă a adus în prim plan o problemă extrem de gravă, care pare să se perpetueze în ciuda promisiunilor edililor-fanfaroni din capitală, mai exact pericolul iminent și constant al atacului unor haite de câini comunitari care se perindă liberi și nestingheriți prin toate cotloanele Bucureștiului.

Subiectul morții Anei Oroș, femeia sfâșiată de câinii vagabonzi în parcul de pe lângă Lacul Morii, a fost deja făcut ultra-cunoscut de către majoritatea publicațiilor și televiziunilor din țară. Cetățenii țării, dar în special cei cu reședința în capitală, au fost profund marcați și înduioșați de cazul tinerei, care se pare că mai fusese atacată și altădată de câini. Pe fondul acestei tragedii, mai multe voci ce și-au găsit drept canal de comunicare rețelele de socializare au mărturisit că problema câinilor vagabonzi violenți îi pune în pericol pe copii, pe femei și pe cetățeni în general, situația reconstituindu-se în mai multe regiuni ale României.

Din partea instituțiilor avizate și din partea liderilor locali primim drept răspuns doar o tăcere mult prea apăsătoare. Sunt mai multe instituții și mai mulți reprezentanți care ar fi trebuit să se autosesizeze și să acționeze din timp pentru a preveni astfel de tragedii, dar se pare că, deși vinovații sunt multipli, nimeni nu are curajul, spiritul civic sau cel al datoriei suficient de dezvoltat pentru a-și asuma responsabilitatea.

În aceeași situație se află și persoanele avizate din justiție, dar și liderii locali, care, deși sunt foarte bine plătiți și deși sunt corespunzător finanțați în sectorul ce vizează protecția oamenilor, pare că taie frunză la câini. Nicușor Dan, poreclit ‘Plicușor’ de Elena Udrea sau ‘Mucușor’ de către presă, a făcut totuși ceva. Înainte să fie primar, a semnat o demisie în alb în care promitea că va renunța la funcția sa în cazul în care nu va reuși să rezolve problema câinilor comunitari în primele șase luni de mandat. S-a întâmplat în urmă cu mai bine de 10 ani și asta a fost tot. E tot în funcție și câinii vagabonzi tot colindă străzile, gata, gata să atace din nou. Televiziunile au uitat de acest mic și nesemnificativ detaliu, dar victimele atacurilor repetate, nu.

„Domnule Nicușor Dan, nu doar că n-au fost strânși câinii, erau două haite care au atacat-o pe doamna Oroș. Unde e demisia? Așteptăm demisia din partea dvs. Eu mă simt dator să v-o cer public, și nu că ați fi unicul vinovat, sunt foarte mulți, dar dvs. v-ați dat promisiunea asta și cetățenii v-au votat inclusiv pentru promisiunea asta; cum v-au votat și pentru promisiunea rezolvării problemelor cu căldura”, a amintit Andrei Gușă, apelând la asumarea răspunderii de către Nicușor Dan, care până acum a fost indiferent față de durerea cetățenilor pe care-i conduce.

În România există această tendință de uitare completă a promisiunilor electorale odată ce candidații care le-au emis au ajuns în funcția mult dorită. Păgubiți rămân tot cetățenii cărora le sunt, practic, cerșite voturile prin fel de fel de iluzii deșarte ambalate frumos. „Dacă nu vă dați demisia, măcar veniți și spuneți cam în cât timp se rezolvă problema cu câinii! Totuși, iubim cățeii, dar nu se poate pune în balanță viața unui om cu viața unui câine. Nu se poate în calitate de primar să nu rezolvați așa ceva! E tragic ce s-a întâmplat…”, a concluzionat Andrei Gușă.

Emisiunea „Dincolo de propagandă”, moderată de Andrei Gușă, poate fi urmărită live în fiecare vineri începând cu ora 13 pe Facebook Radio Gold FM, dar și pe platforma goldtv.ro. Înregistrările integrale pot fi vizionate pe goldtv.ro, dar și pe pagina de Facebook a postului de radio, Radio Gold FM.

1 COMENTARIU

Lasă un comentariu