Nela Chirilă la Golden Hour cu Jessie: Ce dezvăluie arborele genealogic despre emoțiile prezentului?

Autor: Oana-Medeea Groza

În emisiunea „Golden Hour cu Jessie”, moderată de Jessie Baneș la Radio Gold FM, terapeutul Nela Chirilă a vorbit despre psihogenealogie și despre constelațiile familiale, prezentând cât de important este să ne cunoaștem arborele genealogic.

Psihogenealogia este o știință care se ocupă cu studiul tuturor datelor și emoțiilor din arborele genealogic și tot ce se conectează cu sinele nostru din prezent. Astfel ne putem da seama dacă avem atașamente de diferite elemente din trecutul nostru care ne împiedică să mergem mai departe în prezent.

Primul pas spre o cunoaștere mai profundă a sinelui este tocmai recunoașterea și identificarea emoțiilor din prezent care ne ajută să ne înțelegem mai bine pe noi înșine. Abia după această etapă este indicat să ne îndreptăm către un specialist în constelații care ne poate revela ce conexiuni cu trecutul sau cu familia ne influențează trăirile prezentului. Trăind conștient și în deplină armonie cu sinele, reușim să ajungem să fim cea mai bună versiune a noastră și reușim să dobândim anumite calități sau deprinderi la momentul potrivit, așa cum le descrie Jung în teoria sa despre arhetipurile umane.

Familiarizarea cu arborele genealogic personal oferă posibilitatea de a anticipa sau chiar preveni anumite obstacole din viață, fie că este vorba despre boli, fie că este vorba despre probleme în relații ș.a.m.d. Pentru a ajunge să cunoști în profunzime tainele ascunse în arborele genealogic, este nevoie să parcurgi mai multe etape. Prima ar fi întocmirea unei genograme care prezintă pe larg date despre boli, emoții, evenimente marcante pe care le-au trăit strămoșii noștri. Acesta este punctul de plecare, specialistul în constelații știind cum să te ghideze pentru a vedea anumite conexiuni cu trecutul. În timpul ședințelor, apar foarte multe conștientizări prin interacțiunea cu cei din jur, dar și prin intermediul frazelor utilizate.

Emisiunea „Golden Hour”, moderată de Jessie Baneș, se difuzează de luni până joi, de la ora 18, la Radio Gold FM, frecvența 96.9 Mhz. Înregistrările complete pot fi urmărite pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe platforma goldtv.ro

2 COMENTARII

Lasă un comentariu