Milley despre situația din Ucraina și pierderile financiare ale Pentagonului

Autor: Oana-Medeea Groza

În emisiunea „Scamatoriile Iosefinei” de marți, jurnalista Iosefina Pascal a analizat declarațiile recente făcute de oficialii americani cu privire la  războiului din Ucraina.

„Generalul Mark Milley, șeful Statului Major american, strategul principal militar al SUA spune că lucrurile nu sunt prea roz în Ucraina. Acesta a vorbit despre slăbiciunile Ucrainei și a declarat că aceasta se va confrunta cu multe probleme pentru a-și atinge obiectivele militare în conflictul împotriva Rusiei’”, a prezentat Iosefina Pascal.

„Din punct de vedere militar, susțin în continuare că va fi foarte, foarte dificil să expulzăm forțele rusești din toate zonele ocupate ale Ucrainei. Asta nu înseamnă că nu se poate întâmpla, dar va fi extrem de greu. Cred că rezolvarea conflictului se va face prin negocieri diplomatice și nu prin forță militară”,  a mai afirmat Milley.

Slăbiciunile Ucrainei nu pot fi surmontate prea ușor, în ciuda ajutorului militar și financiar enorm oferit de Occident. SUA au trimis deja 110 miliarde de dolari, ajutor militar la Kiev. Există o imensă miză financiară a complexului industrial militar, dar și mari îndoieli privind destinația exactă a acestor ajutoare. Este o situație gravă, deoarece aceste sume uriașe sunt banii contribuabililor americani. Auditorii SUA au publicat azi un raport care acoperă perioada dintre anii 2014 și 2022 și care arată că Pentagonul nu poate justifica, în sensul că nu se știe exact ce s-a întâmplat cu echipamente militare guvernamentale oferite contractorilor militari în valoare de 220 miliarde de dolari, deși această cifră ar putea fi chiar mai mare. Se pierde urma armamentului trimis ca ajutor Ucrainei, iar Pentagonul se pare că are pierderi financiare foarte mari de pe urma acestui război. În consecință, se cere un control strict asupra acestor  livrări, deși trebuiau monitorizate de la bun început!

„Poziția americanilor se aseamănă cu aceea a nemților, prin serviiciile lor secrete, și cu cea a lui Arestovych în privința situației dezastruoase din Ucraina. Probabil și datorită faptului că există un singur adevăr, care nu este acela al propagandei Occidentale. Concluzia este că războiul nu se va termina anul acesta și oricum, nu se va termina pe calea armelor, ci prin tratative diplomatice care ar fi trebuit să înceapă de mult. Nimic nu justifică numărul imens de morți din Ucraina, indiferent de care parte ar aparține. E oribil!”, a concluzionat Iosefina.

Emisiunea „Scamatoriile Iosefinei”, prezentată de Iosefina Pascal, se difuzează de luni până joi de la ora 16, la Radio Gold FM. Înregistrările integrale pot fi urmărite pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe platforma goldtv.ro

NICI UN COMENTARIU

Lasă un comentariu