Manevre de o mizerie rară pe Bîstroe - România este iarăși umilită.

Autor: Oana-Medeea Groza

În emisiunea „Scamatoriile Iosefinei” de la Radio Gold FM, jurnalista Iosefina Pascal a informat despre cum se fac măsurători pe Canalul Bâstroe cu echipamentul… ucrainenilor.

Multe dintre articolele din presă prezintă doar că se fac măsurători pe Bâstroe, fără să mai precizeze acest mic și nesemnificativ detaliu că se efectuează aceste măsurători cu echipament ucrainean. Se transmite indirect mesajul că românii sunt niște  sărăntoci care n-au echipament și nave proprii cu care să se efectueze aceste măsurători și sunt, practic, luați de fraieri. Sorin Grindeanu anunță această activitate drept o mare victorie, când, de fapt, este o mare umilință, una dintre multele umilințe la care am fost supuși de către ucraineni în ultimul an.

I-au chemat pe români la gârlă ca să stea cu caiețelul în mână și să noteze, mergând pe încredere, ce date obțin ucrainenii în urma măsurătorilor. O fi o chestiune specifică pentru cultura ucraineană acest „mers pe încredere”. Dar să ne amintim că tot ucrainenii sunt în topul „răspândacilor” de fake news, unul dintre cele mai notabile astfel de momente fiind atunci când o rachetă a căzut pe teritoriul Poloniei și ucrainenii, în frunte cu Zelenski, au sărit să declare că a escaladat conflictul și că trebuie să se intervină de urgență. Așadar, la câte minciunele au spus ucrainenii de când a început războiul, ce ne oferă certitudinea că nu vor minți când vine vorba de măsurătorile de pe Canalul Bâstroe?

Adâncimea Brațului Chilia a ajuns deja la 9 metri, deși Nicolae Ciucă spunea că tot ce depășește 2,5 metri este ilegal. Hunor Kelemen a fost singurul care a ieșit public și a declarat că ar trebui ca măsurătorile de pe Brațul Chilia ar trebui făcute cu echipament românesc. Nu doar pe Chilia ar trebui să se procedeze așa, ci peste tot. Tot el sugera că ucrainenii pot să efectueze propriile măsurători, însă ulterior trebuie comparate cu cele făcute de experții români pentru a se stabili dacă există discrepanțe.

Dar nu, ucrainenii aleg să ne trateze ca pe niște infractori și să ne blocheze accesul la Canalul Bâstroe.

Emisiunea „Scamatoriile Iosefinei”, prezentată de Iosefina Pascal, se difuzează de luni până joi de la ora 16, la Radio Gold FM. Înregistrările integrale pot fi urmărite pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe platforma goldtv.ro

2 COMENTARII

  1. This website online is mostly a stroll-via for the entire data you wanted about this and didn抰 know who to ask. Glimpse right here, and also you抣l undoubtedly uncover it.

Lasă un comentariu