Lifecoach-ul Ovidiu Yang la Golden Hour cu Jessie: Sfaturi despre cum trebuie făcută lista de dorințe în noul an

Autor: Oana-Medeea Groza

În cadrul emisiunii „Golden Hour cu Jessie”, moderată de Jessie Baneș la Radio Gold FM, lifecoach-ul Ovidiu Yang a dezvăluit câteva secrete despre cum trebuie întocmită o listă de dorințe cu adevărat eficientă. Totodată, acesta a vorbit despre manifestarea dorințelor, dar și despre manifestarea recunoștinței, pas succesiv realizării scopurilor propuse.

2023 – un an benefic pentru a manifesta ceea ce ne dorim!

Se pare că anul 2023 ne rezervă mai multe surprize plăcute decât ne-am fi așteptat. După doi-trei ani de frământări, era și timpul să mai avem parte și de lucruri bune. 2023 vine cu multe schimbări, însă Ovidiu Yang a subliniat faptul că acestea reprezintă noi oportunități, ceea ce înseamnă că e momentul potrivit să ne stabilim noi scopuri și să ne străduim să ne îndeplinim dorințele.

Așa cum am observat cu toții, la început de an oamenii au tendința de a-și seta noi obiective. Ovidiu Yang a sugerat că aceste liste de dorințe pe care ni le întocmim ar trebui să fie bine ancorate în realitate și în timp, deci ar trebui să ne concentrăm atenția și să ne canalizăm energiile în îndeplinirea unor scopuri realiste, realizabile. Altfel, visele mult prea mărețe sau nu foarte bine gândite, luând în calcul și posibilele piedici, se pot transforma foarte rapid în dezamăgiri.

„Lista trebuie să conțină și câteva obiective mai mari, mai greu de realizat, dar să aibă și niște obiective ușor de atins și stabilite pe un termen mai scurt, pentru a ne putea bucura de ele. Lista ar putea fi revizuită o dată la trei-patru luni, pentru că obiectivele, contextul social și cel de viață se mai schimbă. Lista este într-o continuă dinamică”, a punctat lifecoach-ul Ovidiu Yang.

Totodată, este bine ca lista la care ne gândim să fie scrisă undeva. Acest lucru aduce avantaje atât din punct de vedere al organizării, cât și datorită faptului că astfel mesajul se imprimă mai bine și în minte și obiectivele pe care ni le setăm devin foarte clare. Așadar, este mai eficient să facem liste pe hârtie sau în aplicația de notițe din telefon, astfel încât să putem să o consultăm oricând și să vedem cam pe unde ne situăm, cât de multe lucruri am realizat din ceea ce ne-am propus.  

Lifecoach-ul Ovidiu Yang a explicat cât este de important să ne dăm seama, când facem liste, dacă ne dorim cu adevărat ceea ce scriem acolo. Acesta a recomandat un exercițiu de imaginație și a sfătuit că ar fi bine ca înainte să ne impunem că ne dorim ceva, cum ar un copil sau o relație, să ne gândim foarte bine dacă este un impuls din interiorul nostru sau dacă este ceva ce ne dorim doar din cauza presiunii sociale. Cel mai bine ne dăm seama dacă o dorință este a noastră sau nu dacă încercăm să ne punem în acea situație și dacă ne imaginăm cum am gestiona lucrurile. Cel mai important este să fim sinceri cu noi înșine și să ne ascultăm sufletul, pentru că odată făcut acest exercițiu de imaginație, cu siguranță vom simți niște semnale, fie ele pozitive sau negative, care ne arată dacă dorințele noastre sunt sau nu potrivite pentru noi sau pentru timpul și contextul actual din viața noastră.

Întocmirea listei propriu-zise

Ovidiu Yang are un sistem foarte eficient de a realiza o listă de dorințe, structurând-o în mai multe clase. Se ia o foaie mare pe care ulterior o împărțim în șase segmente diferite. În fiecare căsuță astfel creată scriem câte un domeniu care ne interesează, spre exemplu: sănătate, relații, carieră/bani, hobby-uri, dezvoltare personală, mediu. Lista poate fi modificată și pe parcurs, pentru că pot fi anumite dorințe despre care să ne dăm seama că nu ne ajută sau că nu ne sunt favorabile, la fel de bine cum este posibil să ne mai dorim și alte lucruri în plus. Cea mai bună perioadă pentru a realiza astfel de liste de dorințe este fie luna ianuarie, fie luna în care ne-am născut, pentru că, practic, anul începe odată cu data de naștere pentru fiecare dintre noi.

Este foarte important și modul în care formulăm dorințele propriu-zise. De aceea, trebuie să avem grijă să nu folosim negația și indicat ar fi să trecem toate obiectivele la timpul prezent. De asemenea, trebuie să nu ne condiționăm și să ne bucurăm și de lucrurile pe care le avem deja și care ne ajută să ne apropiem de obiectivele propuse. Deși poate părea ușor ciudat, lista de dorințe nu trebuie dezvăluită nimănui, în afară de un terapeut, eventual, pentru că este un element foarte intim și trebuie să îl protejăm ca atare.

Emisiunea „Golden Hour”, moderată de Jessie Baneș, se difuzează de luni până joi, de la ora 18, la Radio Gold FM, frecvența 96.9 Mhz. Înregistrările complete pot fi urmărite pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe noua platformă goldtv.ro

1 COMENTARIU

Lasă un comentariu