Începe mobilizarea bărbaților români? Ordinul bizar de la Cluj

Autor: Oana-Medeea Groza

În emisiunea „Scamatoriile Iosefinei”, moderatoarea Iosefina Pascal a vorbit despre modul în care se răspândește un zvon despre o posibilă mobilizare a bărbaților români.

„Într-o adresă oficială a DSP Cluj, din 6 octombrie 2022, către Asociația Medicilor de Familie, se solicită listele cu bărbații între 18 și 35 ani care au afecțiuni incompatibile cu îndeplinirea serviciului militar”, citează jurnalista Iosefina Pascal, observând că “se cere o bază de date cu această categorie de persoane din județul Cluj, cu boli grave ce i-ar împiedica să fie mobilizați în caz de război”.

Pe data de 8 octombrie, Vasile Dâncu, Ministrul Apărării din România, declara că „românii sunt la fel de patrioți ca și ucrainenii și sunt foarte sigur că românii ar răspunde dacă ar trebui să-și apere țara”.

Se observă că deși autoritățile se substituie voinței oamenilor, în același timp totul se face fără transparență și fără ca cetățenii să fie anunțați. „Negocierile cu Rusia sunt singura soluție pentru a obține pacea într-un război de amploare ruso-ucrainean”, declara iar Dâncu pe 9 octombrie.

„Știe Dâncu ceva ce noi nu știm?”, se întreabă jurnalista, arătând că aceste afirmații sunt bizare și contradictorii, dar corect este ca cetățenii să știe, să fie informați, mai ales în probleme de o așa importanță și care-i privește în mod direct.

Emisiunea „Scamatoriile Iosefinei”, prezentată de Iosefina Pascal, se difuzează de luni până joi de la ora 16, la Radio Gold FM. Înregistrările integrale pot fi urmărite pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe platforma goldtv.ro

1 COMENTARIU

Lasă un comentariu