Începe experimentul dolarului digital

Autor: Oana-Medeea Groza

În emisiunea „Scamatoriile Iosefinei”, difuzată de Radio Gold FM, jurnalista Iosefina Pascal anunță primul experiment financiar al dolarului digital.

„Mai multe bănci importante au început un experiment pentru implementarea CBDC (moneda digitală a Băncii Centrale), ceea ce înseamnă că se apropie momentul trecerii la monedele digitale”, afirmă Iosefina Pascal.

Experimentul are loc pe perioada a 12 săptămâni și a fost inițiat de Banca Federală din New York cu scopul de a testa atât performanța monedei digitale în tranzacții, cât și viteza și gradul de siguranță. MasterCard, care colaborează cu PayPal, firma lui Peter Thiel, Citigroup Inc. și Wells Fargo Bank sunt câteva dintre instituțiile financiare importante care participă la această simulare.

S-a vorbit mult în SUA, s-a discutat și la Summit-ul 20G despre moneda digitală. Mugur Isărescu de la BNR a declarat că „nu putem forța pe toată lumea să folosească moneda virtuală, dar putem implementa leul digital, chiar de mâine”.

E interesant că acestea sunt prioritățile în acest moment, dar și că astfel de acțiuni privind implementarea banilor digitali apar exact după începerea procedurii de intrare în faliment a platformei de tranzacționare crypto FTX, o lovitură dură ce duce la decredibilizarea pieței monedelor virtuale. Să fie în viitor credibile doar monedele virtuale emise de bănci?!

„Nu sunt fan cryptomonede, e alegerea fiecăruia cum dorește să efectueze plăți sau să-și gestioneze finanțele, dar așa și trebuie să rămână, să fie alegerea fiecăruia, nu să fie ceva impus de la nivel guvernental sau de la nivel suprastatal”, concluzionează jurnalista.

Emisiunea „Scamatoriile Iosefinei”, prezentată de Iosefina Pascal, se difuzează de luni până joi de la ora 16, la Radio Gold FM. Înregistrările integrale pot fi urmărite pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe platforma goldtv.ro

1 COMENTARIU

  1. I am usually to running a blog and i really appreciate your content. The article has really peaks my interest. I am going to bookmark your site and maintain checking for new information.

Lasă un comentariu