Cornel Nistorescu/Guvernul „Vai de noi”

 

De multă vreme n-am mai trăit o asemenea dezamăgire. Sufletește, nici o decizie poltică nu m-a dezumflat atât de rău. Cândva mi s-a părut că un guvern cu Sevil Shhaideh ar fi unul de compromis. Un mod de a da înapoi. Și totuși Grindeanu a fost un mare pas înainte în materie de insipid. Tudose a ajuns chiar o prăbușire. Ce ne facem cu Dăncilă? Unde mai putem cădea?
Din copilărie, de când am început să privesc spre București pentru a pricepe ce se întâmplă în România, am rămas cu sentimentul că prim-ministrul este o persoană de maximă importanță, cel pe care se sprijinea atunci președintele României. Chiar și ministrul era cineva. Comunismul, cât a fost el de condamnabil, pe noi, românii, ne-a obișnuit cu părerea că la Sănătate și la Educație nu poate fi un prost sau un mediocru. Ministrul Sănătății a fost întotdeauna o somitate în domeniul sănătății. Foarte rar postul nu a fost ocupat de unul din marii profesori ai vremii. Și la Educație era la fel. Chiar dacă Suzana Gâdea a fost un ministru ridiculizat de tot învățământul și un politruc chinuit, a fost totuși un profesor universitar doctor la Facultatea de Metalurgie din București.
Mai nou, ministru ajunge tot prostul. Ba mai ajunge și un golan în serviciul unui politician, ba este marioneta altcuiva, ba este motopompat de servicii, ba este pus de un cârnățar care a finanțat un partid. Nu mai sunt opreliști. Nici rușine. Cine lipește mai multe afișe, cine mobilizează mai mulți votanți, cine strigă mai tare la miting, cine mai ce. Cam așa arată și Guvernul Dăncilă. De ce să fie el condus de această doamnă? Ce schimbări în bine ar putea produce? La ce ne folosește un program de guvernare care arată ca o scriere de om beat? Într-o epocă a revoluției tehnologice, noi sperăm să recuperăm cu un guvern care gândește în stilul programului de guvernare? Ce fel de ministru o fi acela și la ce ne-ar folosi, dacă el se exprimăîn cuvintele de mai jos? Citiți cu atenție fragmentele din programul de guvernare despre educație. Arată ca un document de oameni beți. Dacă nu de alcool, atunci măcar de sine.
De ce UDMR a votat acest guvern, din moment ce și președintele partidului l-a văzut tot ca pe o încropeală produsă la beție? Cine a scris aceste gogomănii banale? Premierul României sau secretara sa? Sau mașina de produs cuvântări a PSD-ului? Sau același Darius Vâlcov, coborât dintr-un tablou absurd?
Reproducem câteva mostre de materie cenușie pescuită din capodopera PSD – ALDE numită program de guvernare.

,,Privim educația ca un factor strategic de dezvoltare. Educaţia a fost şi va rămâne un domeniu de interes major, mereu pe agenda publică. Educaţia începe la naştere şi continuă toată viaţa prin acumularea de cunoaştere. În toate domeniile din societate, ritmul schimbărilor, amplitudinea acestora, ca şi imprevizibilitatea absolută a problemelor cu care se confruntă omenirea, impun dezvoltarea şi cultivarea competenţelor şi abilităţilor care să permită celui supus provocărilor să fie capabil de permanentă adaptare. Internetul, computerele, tabletele, telefoanele inteligente, Facebook-ul, Twitter-ul, Youtube-ul, site-urile comerciale, de educaţie sau de socializare au transformat cultura şi economiaîntregii lumi. Educaţia este chemată astăzi să şlefuiască talentul personal al celui şcolit, să-i transfere valorile de referinţă pentru consolidarea caracterului, să-i dezvolte capacităţile creative. Inteligenţa mamă este cea mai importantă resursă a ţării,în acelaşi timp singura inepuizabilă. Lumea este modelată de inteligenţa mamă prin ideile dezvoltate prin cultură, prin creaţia ştiinţifică şi tehnică, prin capacitatea umană de aînţelege, interpreta şi crea lumea în care trăim. Educaţia trebuie să fie: captivantă, continuă și coerentă. Captivantă poate să devină pentru cei şcoliţi prin contactul cu lumea reală, centrată pe „a face” cîn totală concordanţă cu „a ști” pentru a motiva şi interesa elevul şi studentul aflatîn procesul deînvăţare. Continuă – păstrarea interesului şi motivaţiei pe toată durata şcolarizării, de la ciclul primar până la finalizarea studiilor superioare. Coerentă – prin viziunea care să asume un mesaj consistent la nivel naţional, să asigure o abordare integrată, cu infrastructură bazată pe tehnologiile moderne la toate nivelurile de învăţământ și să aibă o abordare de tip antreprenoriat, cu accent pe creativitate şi inovare”

Urmăriți și prindeți autorul acestui program! Altfel, cu fiecare document, guvernanții noștri devin din ce în ce mai proști, iar țara, din ce în ce mai săracă în minți care să o conducă și să o salveze!

 

NICI UN COMENTARIU

Lasă un comentariu