Gabriel Dorobanțu la Golden Hour cu Jessie: Industria muzicală le pune piedici chiar și marilor artiști!

Autor: Oana-Medeea Groza

Renumitul artist Gabriel Dorobanțu a vorbit în cadrul emisiunii „Golden Hour cu Jessie”, moderată la Radio Gold FM de Jessie Baneș, despre proiectele cu care se mândrește, despre dragostea pentru muzică și despre sinceritatea față de această nobilă meserie de interpret, lucru rar în zilele noastre, având în vedere că radiourile mainstream promovează majoritar pseudo-artiști.

Acum, la final de an, artistul Gabriel Dorobanțu se declară mulțumit de proiectele pe care le-a desfășurat de-a lungul anului 2022. Artistul a amintit câteva dintre proiectele cu care se mândrește, printre care se numără colaborarea cu Teatrul Toma Caragiu din Ploiești în vederea organizării unui spectacol deosebit, în care au fost interpretate șlagărele compuse de Viorel Gavrilă, și concertele ținute la Teatrul Constantin Tănase. 

Gabriel Dorobanțu – un împătimit al călătoriilor

Gabriel Dorobanțu e omul care nu se dă niciodată deoparte când vine vorba de muncă și a mărturisit că toate micile bucurii și surprize din viața lui și le-a făcut singur, prin ore întregi de studiu și muncă asiduă care i-au adus ulterior beneficii. Gabriel Dorobanțu a recunoscut că cea mai mare slăbiciune a lui este reprezentată de călătorii.

„Îmi place să călătoresc și cu mult timp înainte îmi fac planuri de viitor privind călătoriile mele. Nu e greu. Trebuie doar să ai voință și să economisești din timp; trebuie să ai curajul să descoperi lumea, pentru că asta te face să cunoști mult mai bine oamenii și te îmbogățești sufletește”, spune Gabriel Dorobanțu.

Cântărețul a ajuns și pe cele mai îndepărtate meleaguri ale Asiei, vizitând China și Thailanda, însă una dintre marile sale dorințe este să vadă Indonezia. Starea de sănătate i-a pus bețe în roate și l-a oprit brusc din a mai face excursia în Indonezia, deși avea totul pregătit. Artistul speră să aibă ocazia să meargă în Indonezia în viitor, pentru că arde de nerăbdare să vadă cum sunt oamenii de acolo, care le sunt tradițiile și obiceiurile și să-și delecteze papilele gustative cu specialitățile lor.

Industria muzicală le pune piedici chiar și marilor artiști!

Gabriel Dorobanțu a mărturisit că, deși are un repertoriu foarte bogat, plin de melodii și șlagăre personale care au priză la public chiar și în afară, de multe ori i-a fost greu să ajungă să realizeze anumite proiecte. „Mai greu este cu sponsorii, cu organizatorii, cu orchestra care se hotărăște să repete și să fie angajată într-un asemenea demers. Astea sunt lucruri de bucătărie internă care se rezolvă destul de greu. La noi nu există o industrie care să ofere astfel de spectacole pentru interpreți ca mine”, declară Gabriel Dorobanțu.

Întrebat de ce nu ajung la de radio mainstream și piese din stilul muzical pe care îl reprezintă el, Gabriel Dorobanțu face o afirmație curajoasă și hotărâtă: „Fiecare pasăre pe limba ei piere! Nu știu cât vor rezista asemenea posturi de radio care nu au rădăcini, care se rezumă doar la muzica de sezon sau de moment. Valoarea cântecelor se măsoară în timp”.

Pe tot parcursul carierei sale, Gabriel Dorobanțu a decis să nu se ghideze după trenduri efemere sau după ‘rețete‘ de melodii care ar fi vândut și a preferat să fie sincer cu el însuși, cu drumul pe care și l-a ales și cu ascultătorii săi fideli care se pare că l-au și recompensat, rămânându-i în continuare aproape.

Gabriel Dorobanțu este fidel României, așa cum este ea, cu bune și cu rele

Moderatoarea Jessie Baneș l-a provocat pe cântărețul Gabriel Dorobanțu, întrebându-l în ce țară și-ar fi dorit să se nască dacă ar fi avut șansa să aleagă. Răspunsul artistului demonstrează caracterul de patriot al acestuia: „Dumnezeu a hotărât să mă nasc aici și mi se pare senzațional! Țara noastră este extraordinară! De multe ori ne intrigă lucrurile, dar această nebunie dă personalitatea poporului nostru. Eu ador românul, pentru că niciodată nu se supune întrutotul și pune întrebarea ‘dar de ce?‘. Mă bucur că m-am născut aici și nu voiam în altă parte. Dumnezeu mi-a dat șansa să fiu cunoscut în țara mea”.

Dar, răspunsul lui Gabriel Dorobanțu exprimă și o altă realitate destul de dură pe care muți nu o observă din prima. Interpretul a vorbit despre felul în care mulți artiști din afară au o viață mult mai grea. Ei sunt, practic, vânduți producătorilor lor și s-au transformat într-un produs, nelăsând loc unei sincerități pure. „De exemplu, nu o invidiez pe Janet Jackson, pentru că muncește enorm, fiind deja un artist vândut producătorului său. Este chinuitor la un moment dat… Cred că deja devine manierism; și felul de a te prezenta, și felul de a-ți crea imaginea, și felul de a cânta. La un moment dat, toate te pot debusola, pentru că nu mai poți fi sincer și totul devine automat. Nu știu cum pot ei să ducă lucrurile la capăt, pentru că am văzut, spre exemplu, că Michael Buble are pe puțin 20 de concerte pe lună. Este și periculos și este vorba de un efort imens”, explică Gabriel Dorobanțu.

Emisiunea „Golden Hour”, moderată de Jessie Baneș, se difuzează de luni până joi, de la ora 18, la Radio Gold FM, frecvența 96.9 Mhz. Înregistrările complete pot fi urmărite pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe noua platformă goldtv.ro

NICI UN COMENTARIU

Lasă un comentariu