Furnizorii de energie cer plata facturilor în avans – abuz pe față

Autor: Oana-Medeea Groza

În emisiunea „Scamatoriile Iosefinei”, prezentată de Iosefina Pascal la Radio Gold FM, tânăra jurnalistă a mai scos o știre de senzație din joben, de această dată legată de furnizorii de energie și de tupeul fățiș de care dau dovadă.

Zilele trecute, Iosefina a adus aminte de faptul că furnizorii de energie pur și simplu șantajau Guvernul că vor tăia gazele sau curentul dacă nu-și primesc banii de la stat. Recent, se pare că un furnizor de energie a început să le ceară clienților plata facturilor în avans, asta după ce românii deja sunt împovărați de prețuri exorbitante, iar țara cumpără energie din afară foarte scump. Aceste măsuri absurde au fost sesizate de niște locatari ai Sectorului 1, care s-au trezit pe nepusă masă cu o notificare că vor trebui să plătească facturile în avans pe 3 luni.

Companiile de energie au apelat la acest tertip pentru a obține de la cetățeni banii datorați de stat. În plus, ele își motivează acțiunile prin faptul că vor să atragă atenția Guvernului asupra situației dificile prin care trec pentru că nu-și primesc banii prin schema de compensare. Ipocrizia pare să atingă cote maxime, întrucât aceste companii au făcut profituri extraordinare în ultimul timp, pe suferința omului de rând, însă tot ele ajungă să se plângă de greutăți.

Ce se poate face într-o astfel de situație?

Singura soluție întrevăzută de Iosefina ar fi o procedură similară cu cea din Franța, adică naționalizarea companiilor furnizoare de energie. O astfel de măsură ar reglementa prețurile și ar elimina o dată pentru totdeauna minciuna plafonării (de fapt la preț de speculă) și problemele aduse de liberalizare. În plus, se poate face plângere penală la poliție, deoarece măsurile sugerate de companiile producătoare de energie sunt abuzive și ilegale.

Emisiunea „Scamatoriile Iosefinei”, prezentată de Iosefina Pascal, se difuzează de luni până joi de la ora 16, la Radio Gold FM. Înregistrările integrale pot fi urmărite pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe platforma goldtv.ro

NICI UN COMENTARIU

Lasă un comentariu