Finala CM - perspectiva sociopolitica și analiză comportamentală

Autor: Oana-Medeea Groza

Iosefina Pascal a abordat luni, în prima parte a emisiunii „Scamatoriile Iosefinei” de la Radio Gold FM, subiectul legat de Campionatul Mondial de fotbal ce s-a desfășurat în Qatar.

„Toată lumea s-a uitat la finala Cupei Mondiale de Fotbal. Trebuie analizat acest eveniment și din perspectiva comportamentului oamenilor și personalităților care au participat. Au fost o serie de evenimente care pot fi puse pe seama emoțiilor sau a presiunii resimțite, dar pot fi reprezentative pentru perioada prin care trece omenirea”, a afirmat Iosefina.

Finala, disputată între reprezentativele Franței și Argentinei, a fost foarte antrenantă, a fost un adevărat spectacol și i-a ținut lipiți de televizor, cu sufletul la gură până și pe cei care nu sunt fani ai fotbalului neapărat. Se obișnuiește ca președinții statelor să participe măcar la finala campionatului. De această dată, însă, a participat doar cel francez; președintele Argentinei, Alberto Fernandez nu a participat, motivul fiind superstiția argentinienilor care cred că politicul aduce ghinion la competițiile sportive.

Preşedintele francez a scris pe Twitter: „Bravo echipei Franţei pentru parcursul său şi combativitatea în această Cupă Mondială. Voi aţi făcut să vibreze naţiunea şi suporterii din lumea întreagă. Felicitări Argentinei pentru victorie!”.

Alberto Fernandez a răspuns: „Dragă prietene Emmanuel Macron, ne-aţi făcut meciul greu, dar cel mai bun a câştigat. Imensă bucurie în Argentina şi în toată America Latină. Suntem bucuroşi şi emoţionaţi pentru această minunată victorie. Trăiască fotbalul şi prietenia dintre popoare!”.

Spre deosebire de comportamentul rezervat, discret al altor președinți, „Macron era isterizat, era o prezență stridentă pe modelul politicianului nou, trotinetist și implicat în goana lui după imagine”, a observat jurnalista. Jucătorii francezi erau epuizați și supărați după înfrângerea suferită, nu era cazul ca Macron să se implice în maniera asta, să se bage în seamă. Superstiția argentinienilor pare să aibă un suport în realitate. „România este poate cel mai bun exemplu: politrucii noștri au distrus fotbalul românesc, politrucii și oamenii de afaceri au acaparat fotbalul pentru a face profit”, a mai spus Iosefina.

Competițiile sportive au devenit în ultimii ani teatre de luptă politică și ideologică; la această ediție a Campionatului Mondial, Qatarul a înregistrat o victorie împotriva globalismului mondial care a încercat fără succes să-și promoveze și cu această ocazie una dintre temele favorite, cea legată de LGBT. „A fost un meci foarte frumos, entertainment 100%, dar încep să iasă la iveală în competițiile sportive și ura, frustrarea socială și lipsa de bun simț, o boală care se răspândește în populația lumii”, și-a încheiat analiza Iosefina Pascal.

Emisiunea „Scamatoriile Iosefinei”, prezentată de Iosefina Pascal, se difuzează de luni până joi de la ora 16, la Radio Gold FM. Înregistrările integrale pot fi urmărite pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe platforma goldtv.ro

1 COMENTARIU

  1. There are some fascinating closing dates on this article however I don抰 know if I see all of them center to heart. There may be some validity however I will take hold opinion till I look into it further. Good article , thanks and we want more! Added to FeedBurner as properly

Lasă un comentariu