Deputatul care în lunile de iarnă își donează salariul familiilor sărace!

de Ana Moroșanu Magdin

Cornel George Comșa: „Nu vă pierdeți speranța, alegeți-vă cu grijă liderii, nu vă irosiți inutil energiile”!

Ana Magdin: Cornel George Comșa, cum este viața pentru tine în România?

 Cornel George Comșa: Sunt născut, crescut și educat în România, am avut șansa de a vedea și înțelege viața din peste 50 de țări ale lumii, însă cred că nu aș putea să trăiesc în altă parte decât în țara mea. Au fost momente în care am simțit dorul de țară, chiar dacă eram plecat doar de 3-4 săptămâni. România mi-a oferit tot ce am și sunt, deci pentru mine viața în România este bună. Aș vrea să pot face mai mult în plan public, politic, pentru ca mai mulți concetățeni de-ai noștri să împărtășească această trăire a mea cu privire la țara noastră.

Ana Magdin: Ești unul dintre cei mai buni PR din România! După Crin Antonescu, Dan Diaconescu, Dinu Patriciu, care este următoarea ta mișcare în politica românească?

Cornel George Comșa: Fiecare om politic sau public dintre cei enumerați de dvs sunt parte din destinul meu, nu pot spune că traiectoriile lor în politică sau business mi se datorează, dimpotrivă, fiecare au contribuit la ceea ce sunt eu astăzi. Am traversat câteva etape în ultimii 15 ani, de la terminarea facultății, iar astăzi sunt în pragul a două decizii importante. Una este deja luată, în plan personal. O să mă căsătoresc. În ceea ce privește politica, după ani de zile în slujba Familiei Regale române, după ani de zile alături de oameni publici de prim rang, am decis să încerc cvasi-imposibilul, să înființez un nou partid. Nu doar de dragul proiectului, ci un nou partid construit cum scrie la carte, împreună cu oameni tineri și maturi, care încă mai cred într-o reformă a clasei politice românești.

Ana Magdin: Care este rolul deputatului pentru cetățenii care-l votează? Ce faci concret pentru oameni?

Cornel George Comșa: Rolul deputatului comportă trei aspecte esențiale – partea profesională, adică activitatea sa în comisia de specialitate pentru care este pregătit să activeze, partea legislativă – inițiativele legislative pe care le gândește sau susține, și partea politică, vocea sa în spațiul public sau în dialogul instituțional pe care îl poartă în calitatea sa de ales, parlamentar. Eu sunt activ pe toate aceste paliere, iar în “teritoriu” am două birouri deschise în colegiul meu – Aiud-Ocna Mureș, unde mă întâlnesc cu cetățenii, îi ascult și îi ajut în mod nemijlocit. Din păcate foarte puțini cetățeni înțeleg ce poate și ce nu poate face un deputat și vin la întalnirea cu mine cu probleme administrative, sociale, locative, chestiuni care sunt în afara ariei noastre de competență sau rezoluție. Cu toate acestea, înțeleg nevoile oamenilor și, ca o chestiune inedită, vă spun că în fiecare iarnă, câte trei luni la rând – decembrie, ianuarie și februarie, îmi donez integral indemnizația pentru a ajuta familiile cele mai sărace din județul Alba. Tot din buzunarul meu sponsorizez diverse competiții sportive – șah, fotbal, cros, sau recompensez copiii premianți din școlile din zona colegiului meu. Atâta poate face un deputat din opoziție.

Ana Magdin: Ce crezi că trebuie făcut în această țară pentru ca românii să ducă o viață mai bună?

Cornel George Comșa: Trebuie inlocuită aproape integral clasa politică, trebuie aduse în prim-plan valorile autentice ale acestui popor, trebuie schimbată mentalitatea, prin exemplul dat de lideri. Dacă cei care conduc România dovedesc imoralitate, vicii, incompetență, ce pot învăța să respecte românii? Totul pleacă de la conducatori, de la lege și de la modelul social pe care leadership-ul unei țări îl impune. Până nu schimbăm asta, șansele de reformă reală sunt ZERO!

Ana Magdin: Cum vezi politica din aceste vremuri, având în vedere că vom avea alegeri europarlamentare și alegeri prezidențiale? În toamnă, va câștiga omul sau partidul?

Cornel George Comșa: Europarlamentarele vor da măsura exactă a interesului românilor pentru actualele partide politice. PSD, PNL, PDL, PP-DD, UDMR și celelalte surogate ale lor, care alcătuiesc ansamblul scenei politice românești nu vor scoate mai mult de 25% dintre votanți la urne pe 25 mai. Restul populației nu mai poate fi mințită sau stimulată în vreun fel să iasă la vot. E ridicol, dar asta este…80% dintre români nu se mai simt reprezentați de nimeni. Din acest motiv trebuie făcute eforturi pentru apariția unui nou partid, al unui nou curent care să schimbe în mod real foaia. Este aproape imposibil ca un astfel de curent să apară și să se impună până la finalul anului, așa că, între 2014 și 2019 vom avea un ultim președinte din această “școală veche” și atât de dăunatoare a politicii românești post-decembriste. Va conta mult partidul. Omul va cântări nu mai mult de 40% din votul final.

Ana Magdin: Cine crezi că va fi noul președinte al României?

Cornel George Comșa: Candidatul PSD, sau cel care va fi susținut de PSD.

Ana Magdin: Consideri că PMP-ul are vreo șansă în politica românească, are Elena Udrea șanse să devină prima femeie președintă a României? Ce șanse are Sorin Oprescu la prezidențiale?

Cornel George Comșa: PMP este ca o sarcină. Înființat în februarie 2014, va dura 9 luni. Când pleacă Băsescu, fecundatorul acestei “sarcini”, vom vedea dacă se va naște un copil viu sau nu.

Elena Udrea nu are nici o șansă ca să devină Președinte al României. Sorin Oprescu are șanse, doar dacă este susținut de PSD.

Ana Magdin: Ce trebuie să facă politicienii și nu fac pentru oameni și pentru țară?

Cornel George Comșa: Să se preocupe, să îi intereseze. Nu fac nimic din cele două.

Ana Magdin: Spune ce ți-ai fi dorit să spui oamenilor și nu ai spus niciodată!

Cornel George Comșa: Spun tot timpul ceea ce cred, pentru că nu sunt ipocrit. Nu spun niciodată ceva jignitor, pentru că am control.

Mi-aș dori ca oamenii care gândesc și acționează ca mine să aibă o șansă.

Ana Magdin:  Un gând pentru românii de pretutindeni!

Cornel George Comșa: Nu vă pierdeți speranța, alegeti-vă cu grijă liderii, nu vă irosiți inutil energiile! Nimic nu este mai puternic decât o idee căreia i-a venit timpul!

NICI UN COMENTARIU

Lasă un comentariu