Denise Rifai vs Emilia Sercan vs Lucian Bode - războiul plagiatorilor! BONUS: Autosabotajul României în sectorul energetic!

Autor: Oana-Medeea Groza

În prima parte a emisiunii „Scamatoriile Iosefinei” de marți, moderatoarea Iosefina Pascal a adus în prim plan subiectul legat de plagiatorii din România.

În România există foarte multe cazuri de personaje politice sau în funcții publice care și-au creat imaginea pe falsuri și diplome rezultate din lucrări plagiate, ajungând în acest fel la beneficii nemeritate.

Plagiatul etern sau hoțul strigă hoții’?

„Denis Rifai ’se ceartă’ cu Emilia Șercan pe tema plagierilor. Aceasta din urmă se ocupă de identificarea celor ce și-au plagiat lucrarea de doctorat. Furtul e furt indiferent de cine-l face și cine beneficiază de pe urma unei astfel de infracțiuni și trebuie denunțate astfel de persoane care se fac vinovate de furt intelectual”, a afirmat cu fermitate Iosefina Pascal.

Există suspiciuni de plagiat și în cazul Emiliei Șercan. Jurnaliștii de la o publicație din Sibiu au publicat o serie de fragmente din lucrarea de licență a acesteia, însă subiectul a rămas în suspensie, fără să i se acorde prea multă importanță la momentul respectiv.

Lucian Bode, actualul Ministru de Interne este un alt personaj asupra căruia planează o astfel de acuzație, dar care nu este încă confirmată oficial. Acesta a dat în judecată Universitatea Babeș Bolyai din Cluj, iar Emilia Șercan afirmă că acțiunea lui Bode a fost făcută tocmai pentru a bloca constatarea faptului că și-a plagiat lucrarea. Denise Rifai a publicat câteva informații care par a fi reale și care arată că Emilia Șercan a cerut Universității Lucian Blaga din Sibiu să nu ofere acces unor entități sau persoane interesate să verifice plagiatul asupra lucrării sale de licență. Dacă o persoană care luptă împotriva acestui fenomen a furtului intelectual refuză accesul la propriile lucrări pentru a fi verificate, situația devine cel puțin bizară și pot apărea mari semne de întrebare.

„Apreciez acțiunile Emiliei Șercan împotriva celor ce nu reușesc să lege două vorbe dar sunt doctori în tot și în toate, dar totodată mă întreb de ce este o asemenea secretomanie în legătură cu lucrările acesteia. Emilia Șercan, în calitatea ei de profesor la Universitatea București, la Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării, este plătită din bani publici și din această poziție ar fi trebuit să clarifice imediat această problemă, să iasă cu un punct de vedere. Hoția, dacă există așa ceva, dacă se confirmă, este hoție indiferent dacă este făcută de Bode, de Ciucă, de Emilia Șercan sau de alții. La noi există o boală grea a diplomelor”, și-a încheiat Iosefina analiza pe tema plagiatului.

Energia negativă

În România a scăzut producția de energie. Complexul Energetic Oltenia produce sub 800 MW. Dacă anul trecut erau în funcțiune șapte grupuri energetice, acum se lucrează doar cu patru dintre acestea, iar motivul este lipsa de cărbune. Înainte de sărbători se anunța închiderea termocentralelor de la Rovinari și Turceni, decizie care a rămas în suspensie, dar unele exploatări miniere de cărbune s-au închis și astfel termocentralele nu mai au materie primă suficientă pentru a funcționa la capacitate maximă.

„Logic ar fi ca guvernul și ministerele de resort să ia măsuri, să remedieze această problemă. Alte țări și-au mărit producția; Australia exportă masiv cărbune în timp ce noi ne închidem minele. Parlamentul nostru a votat în noiembrie anul trecut să nu se amâne închiderea minelor și a termocentralelor pe cărbune!?”, a remarcat jurnalista.

România este la limită, producem cu puțin peste ce necesar de energie are țara. Iar în privința energiei obținute din biomasă, surse eoliene și solare stăm foarte rău. E foarte grav dar și absurd, nu se dorește producerea de energie din biomasă, deși suntem groapa de gunoi a Europei și am avea materie primă nelimitată. Energia din sursă solară este descurajată, se dorește introducerea taxei pe Soare și obligativitatea introducerii în sistem a energiei produse individual.

„Ne închidem singuri minele, nu mai avem materie primă pentru termocentrale și cu toate acestea, paradoxal, nu se dorește obținerea de energie din alte surse”, a declarat contrariată Iosefina Pascal în încheierea emisiunii.

Emisiunea „Scamatoriile Iosefinei”, prezentată de Iosefina Pascal, se difuzează de luni până joi de la ora 16, la Radio Gold FM. Înregistrările integrale pot fi urmărite pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe platforma goldtv.ro

NICI UN COMENTARIU

Lasă un comentariu