Delir total la Cîțu și la Zelensky pe problema Bîstroe. Sancțiunile Chinei

Autor: Oana-Medeea Groza

În emisiunea „Scamatoriile Iosefinei” de marți, moderatoarea Iosefina Pascal a reluat, pentru a patra sau a cincea oară, subiectul legat de Canalul Bâstroe. Ca un jurnalist adevărat, Iosefina Pascal nu poate să nu aducă în prim plan această sfidare pe față a Ucrainei, mai ales că de la o zi la alta apar noi dezvăluiri și noi detalii importante despre  lucrările de dragare de pe Canalul Bâstroe.

Ieri seară, la Pro TV s-a prezentat cum două nave de mare tonaj circulau deja pe Canalul Bâstroe, proaspăt adâncit. Totodată, lucrările de dragare de pe Canalul Bâstroe și rapiditatea cu care avansează acestea sunt certificate și de postările de pe Twitter și de documentele oficiale publicate de către Ministerul Infrastructurii din Ucraina.

În emisiunea de astăzi, Iosefina s-a axat pe prezentarea și comentarea pozițiilor asumate public de diverși politicieni ai României. Florin Cîțu, spre exemplu, s-a apucat să spună că PSD face propaganda Rusiei pentru că adresează aceste probleme legate de lucrările de pe Bâstroe; asta pentru că Marcel Ciolacu, de la care nimeni nu s-ar fi așteptat la o asemenea reacție, a făcut o postare pe rețelele sale de socializare în care critica aspru demersurile ucrainenilor. „Cred că pe nimeni nu mai interesează ce zice domnul Cîțu. Mai bine ar vorbi în contextul achizițiilor de vaccinuri; cred că acolo ar avea ce să spună”, a comentat Iosefina Pascal.

Oricum Ucraina în frunte cu Zelenski ne sfidează în continuare, în ciuda sprijinului oferit de România pe tot parcursul războiului. Este de noaptea minții că unii care se autointitulează jurnaliști susțin că acum este alt context și că ar trebui sacrificată Delta Dunării pentru a-i salva pe ucraineni. Este o aberație, totuși tratatele trebuie respectate indiferent de situație. România este cel mai mare furnizor de benzină și motorină pentru Ucraina. Tot noi dăm și energie electrică atât Republicii Moldova, cât și Ucrainei. Și câte nu le-am oferit ucrainenilor, punându-ne chiar pe noi în pericol; iată mulțumirea lor.

Sancțiunile impuse de China

Se pune problema în spațiul public ca nu cumva China să se implice în război, oferind armament Rusiei. Iosefina a subliniat faptul că, dacă va fi vreodată vorba ca Republica Chineză să se implice în conflict, nu o va face decât printr-un sprijin economic. În schimb, China s-a apucat să sancționeze giganții din industria militară a SUA. Dacă se apucă acest stat să arunce cu sancțiuni în stânga și în dreapta, e clar că se complică treaba, impactul major fiind asupra economiei. Este interesant și că au făcut acest anunț chiar înainte de discursul lui Putin și cu 3 zile înainte de a se împlini un an de la începerea războiului din Ucraina.

Emisiunea „Scamatoriile Iosefinei”, prezentată de Iosefina Pascal, se difuzează de luni până joi de la ora 16, la Radio Gold FM. Înregistrările integrale pot fi urmărite pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe platforma goldtv.

1 COMENTARIU

Lasă un comentariu