Cornel Nistorescu/Golban și noi contra FDGR și Klaus Iohannia

Golban și noi contra FDGR și Klaus Iohann

Nu știu cîtă minte au comunicatorii PSD pentru a sări pe noul subiect. Dar exact în ziua în care Klaus Iohannis anunța că va lupta pentru Legile Justiției pînă cînd își va da duhul politic, în presa română cea flecăreață a apărut scrisoarea lui Radu Golban adresată cancelariilor europene. Radu Golban, domiciliat în Elveția, se plînge aliaților din cel de-al Doilea Război Mondial că România a încălcat Convenția de Armistițiu și Tratatul de Pace, forțînd o recuperare a bunurilor organizației fasciste Grupul Etnic German. E drept că recuperarea bunurilor confiscate de statul român de la Grupul Etnic German s-a făcut și în baza unor ordonanțe și înțelegeri între guvernul Adrian Năstase și Klaus Iohannis și Forumul Democrat al Germanilor din România (FDGR). E drept că Adrian Năstase a promis și, mai apoi, Klaus Iohannis s-a făcut că plouă și l-a susținut pe Traian Băsescu la alegerile din decembrie 2004 (moștenind integral de la acesta tot aparatul de servicii secrete și toate pîrghiile de tip totalitar). Klaus Iohannis, ca primar al Sibiului și președinte al FDGR, s-a ocupat de recuperarea bunurilor confiscate de la Grupul Etnic German, fără a se opune și fără a încerca respectarea convențiilor, legilor și decretelor românești. În 1947 a mai existat o încercare de recuperare a bunurilor confiscate de la Grupul Etnic German, dar și atunci a fost respinsă de instanțele de judecată.
Sentința îndoielnică a Tribunalului de la Sibiu a dus la o hotărîre definitivă care a consfințit că FDGR-ul condus de Klaus Iohannis este succesorul de drept al Grupului Etnic German, interzis prin decret regal. Am publicat respectivul decret și am reprodus sentința care a făcut posibilă recuperarea îndoielnică a bunurilor confiscate după război de statul român.
Klaus Iohannis și FDGR s-au socotit și se socot îndreptățiți să fie succesorii bunurilor confiscate de la o organizație fascistă interzisă, toată operațiunea bazîndu-se pe o sentință scrisă din oficiu de președinta Tribunalului Sibiu și rămasă definitivă din lipsă de contestare. Judecătoarea era în concediu, iar FDGR a rămas cu un document care îl fixează ca succesor al bunurilor confiscate de la o organizație fascistă interzisă prin lege.
Pentru a bate în cuie această pretenție, FDGR a deschis un proces împotriva profesorului universitar Ion Scurtu, a lui Radu Golban, a lui Silviu Mănăstire și a subsemnatului. Ne vom judeca în statul de drept al lui Klaus Iohannis.
A apărut însă o altă problemă. O somitate în drept din Germania și un parlamentar elvețian s-au aplecat asupra cazului succesiunii FDGR după o organizație fascistă interzisă în 1944. Rezultatul cercetării lor a fost trimis parlamentelor, premierilor și miniștrilor de Externe din țările europene. În curînd vom publica materialele celor doi și vom pune la dispoziția cititorilor studii și documente care arată fără putință de tăgadă că o organizație democratică nu poate fi succesoarea unei organizații fasciste interzise de lege și convenții internaționale.
Publicăm scrisoarea publică trimisă de Radu Golban către cancelariile europene. Scrisoarea sa, fundamentată pe argumentele unor specialiști, arată că președintele Klaus Iohannis a fost la cîrma unei moșteniri ilegale.

NICI UN COMENTARIU

Lasă un comentariu