‘Conspirațiile‘ devin din ce în ce mai reale. Monitorizarea copiilor și ‘chiparea‘ avocaților

Autor: Oana-Medeea Groza

Miercuri, 17 august, în emisiunea „Scamatoriile Iosefinei”, prezentată de Iosefina Pascal, unul dintre subiectele abordate a fost monitorizarea copiilor în școli și monitorizarea avocaților prin intermediul chipurilor.

„În China, s-au instalat camere ce folosesc inteligența artificială pentru a scana și a recunoaște trăirile, expresiile faciale ale copiilor, să vadă dacă sunt atenți, dacă sunt plictisiți și așa mai departe”, anunță Iosefina.

Vorbim despre o intruziune în cel mai intim for interior al omului: emoțiile și trăirile. Părinții sunt de acord? Vorbim aici despre imaginea minorilor ce poate fi stocată undeva. Iar dacă tehnologia depistează că un puști e supărat sau plictisit, se duce profesorul la el și îl pedepsește”, arată jurnalista.

„Se încearcă nu numai uniformizarea copiilor, ci și transformarea lor într-un soi de roboți fără sentimente. Vor deveni mari jucători de poker” este comentariul ironic al moderatoarei în legătură cu subiectul destul de îngrijorător.

Marea Britanie își ‘chipează‘ avocații

„Într-o țară ca afară se vorbește despre chiparea avocaților. S-a pornit de la ideea implanturilor neuronale pentru a rezolva sau a gestiona mai bine bolile neurodegenerative. Tehnologia poate fi folosită, însă există o serie de probleme etice, medicale ș.a.m.d mult mai ample”, subliniază Iosefina.

„Nu sunt reglementate în niciun fel aceste chipuri. În plus, ai niște companii private care produc aceste implanturi neuronale. Așa cum au fost păcăliți foarte mulți oameni cu diferite produse medicale, poți foarte ușor să fii păcălit și aici. Nu ai tu controlul absolut asupra implanturilor”, evidențiază Iosefina Pascal.

‘Avocații ar putea să-și implanteze chipuri electronice în creiere pentru a le da posibilitatea de a citi documente într-un timp foarte scurt. Problema uriașă este că neurotehnologia în interiorul societății ar ridica probleme de etică. Neurotehnologia poate să faciliteze abuzuri ale drepturilor omului și eșecuri din punct de vedere etic și moral‘, citează Iosefina o publicație britanică.

„În România nici nu ai voie să înregistrezi avocații. În plus, din punct de vedere medical, limitele biologice sunt aceleași. Din start ești și monitorizat, pentru că de tehnologie se ocupă tot oamenii. Este o problemă și din punctul de vedere al intimității mintale. Ar putea fi vorba și de alte probleme, precum segregarea socială, manipularea și afectarea autonomiei umane prin transmiterea unor stimuli anume creierului” sunt câteva probleme reale și destul de grave pe care le aduce în prim plan Iosefina.

„Viitorul e urmărirea emoțiilor, plata cu fața sau cu chipul din mână, segregarea socială și gândacii”, concluzionează Iosefina.

Emisiunea „Scamatoriile Iosefinei”, prezentată de Iosefina Pascal, se difuzează de luni până joi de la ora 16, la Radio Gold FM. Înregistrările integrale pot fi urmărite pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe noua platformă goldtv.ro

NICI UN COMENTARIU

Lasă un comentariu