Ciolacu se află sub presiunea greșelilor unora ca Daea, Rafila, Budăi. PNL a decăzut, singura salvare fiind Hellvig

Autor: Oana-Medeea Groza

În cadrul emisiunii „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă la Radio Gold FM, Ciprian Purice a analizat starea internă în PSD și PNL generată de rotativa din luna mai, care sunt conflictele interne ascunse de ochii presei și cum vor afecta acestea guvernarea, dar și coeziunea partidelor.

Analistul Ciprian Purice a scris un editorial în această dimineață, publicat pe Solid News, în care sparge mitul competenței oamenilor lui Ciolacu din cele trei ministere grele în care românii ar fi avut nevoie de acțiuni prompte și ferme; este vorba despre Ministerul Agriculturii, condus de Petre Daea, despre Ministerul Sănătății, guvernat de Alexandru Rafila, și despre Ministerul Muncii, la cârma căruia se află Marius Budăi. Marcel Ciolacu, care urmează să preia conducerea guvernului după rotativa din mai, pare a fi tras în jos de extrem de slaba prestație a liderilor celor trei ministere amintite anterior și va fi tras la răspundere pentru incompetența lor.

PSD-ul este împărțit în mai multe tabere, una dintre ele avându-i ca membri pe Paul Stănescu, Gabriela Firea și Marian Neacșu. O altă tabără este marcată de figura proeminentă a lui Sorin Grindeanu, aici putând să se alăture și Vasile Dîncu.

„Eu cred că deja Marcel Ciolacu a fost trecut pe pilot automat, și-a epuizat carburantul în acest proiect politic PSD-PNL. Acest proiect trebuie totuși să funcționeze, și nu este vorba despre persoane. Marcel Ciolacu nu a înțeles în ultima vreme că ineficiența acestor miniștri poate fi o ghiulea în anul electoral viitor, mai ales că vorbim de oameni care în mod tradițional ar vota pentru un nou USL”, a punctat Ciprian Purice.

La polul opus, PNL se pregătește de întoarcerea lui Eduard Hellvig care va părăsi curând SRI-ul. A ajuns și la urechiușele domnului Iohannis că se vestește o restructurare a PNL-ului sub coordonarea lui Eduard Hellvig, de aceea Ciprian Purice este de părere că Iohannis a abordat o altă strategie în care se bucură de ultimele beneficii din postura sa de președinte, afișând un comportament extravagant; epoca Iohannis a apus. Oamenii lui Coldea și oamenii lui Pahonțu au distrus Partidul Liberal, iar singurul care ar putea să-l scoată din nou la lumină este Eduard Hellvig.

Emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă, poate fi urmărită de luni până joi, pe Radio Gold FM, începând cu ora 13. Înregistrarea integrală poate fi urmărită pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe platforma goldtv.ro

1 COMENTARIU

Lasă un comentariu