Cezara Petredeanu despre noul spectacol al Teatrului Arte Dell’Anima intitulat CARNE

Autor: Oana-Medeea Groza

În emisiunea „Golden Hour”, prezentată de Jessie Baneș, a fost invitată tânăra actriță Cezara Petredeanu pentru a discuta despre spectacolul „Carne”, dar și despre lumea artistică văzută din perspectiva unui actor debutant.

Titlul este ales intenționat în așa fel încât să șocheze, întrucât spectacolul cuprinde o poveste destul de dură. Fără a dezvălui prea multe detalii pentru a nu ruina farmecul piesei de teatru, spunem doar că povestea vorbește despre femeile care ajung să fie traficate și despre cum sunt tratate acestea. Dacă sunteți curioși de desfășurarea firului acțiunii, spectacolul „Carne” poate fi văzut pe data de 23 septembrie la ARCUB.

Spectacolul se adresează tuturor celor care vor să rămână informați cu privire la problema reală și mult prea frecventă a traficului de persoane. Actorii vor să tragă un semnal de alarmă asupra realității dure și asupra pericolului extrem de mare la care se expun adolescentele sau tinerele fără să-și dea seama, de cele mai multe ori fiind păcălite și atrase în capcană.

Cât de greu este să joci un rol de victimă?

Un astfel de rol presupune întâi acomodarea cu profilul psihologic al personajului pe care urmează să-l joci, pentru a înțelege cu adevărat care sunt motivele care îl determină să acționeze într-un anumit fel. În plus, Cezara Petredeanu mărturisește că a trebuit să învețe să nu judece faptele personajului pe care l-a jucat.

Cezara Petredeanu dezvăluie că teatrul este diferit de film, iar jocul pe scenă este diferit de cel din platourile de filmare. Interacțiunea cu publicul este, de asemenea, diferită. La teatru, emoția spectatorilor se simte până la actorii de pe scenă. Dacă oamenii se plictisesc sau vor să plece sau dacă sunt nedumeriți în legătură cu acțiunea, emoția se transmite până la actori. La cinema, interacțiunea este mai diminuată, iar actorul nu este afectat de starea publicului în mod direct.

Emisiunea „Golden Hour”, moderată de Jessie, se difuzează de luni până joi, de la ora 18, la Radio Gold FM, frecvența 96.9 Mhz. Înregistrările complete pot fi urmărite pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe noua platformă goldtv.ro

4 COMENTARII

 1. Excellent website you have here but I was wondering if you knew of any message
  boards that cover the same topics discussed here?
  I’d really love to be a part of community where I can get
  opinions from other experienced individuals that
  share the same interest. If you have any suggestions, please let me know.

  Thank you!

Lasă un comentariu