Cazul Tate paralelă cu renumitul caz Caracal

Autor: Oana-Medeea Groza

În emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă la Radio Gold FM, jurnalistul Ion Spânu a realizat o paralelă între cazul fraților Tate și cazul din Caracal.

Având în vedere că procurorii care s-au ocupat de atrocitățile din Caracal nu au reușit să definitiveze cazul, ba dimpotrivă, l-au și compromis, este clar că nu vor face mare brânză nici în cazul fraților Tate. Din acest motiv, jurnalistul Ion Spânu consideră că Andrew și Tristan Tate vor fi eliberați în câteva zile, chiar dacă vor rămâne sub control judiciar.

„Cazul Tate a fost impus din America, deși s-a încercat arestarea lor în Anglia pentru că au deranjat structuri din țările acelea. Deci, cazul Tate este un caz atipic. Niște procurori români se ocupă de anchetarea unor activități legale și se apelează la chestiuni de sensibilizare a opiniei publice în așa fel încât anchetatorii să facă ce vor și să aibă susținerea populară”, a explicat Ion Spânu. Ca exemplu, jurnalistul a vorbit despre cum poliția a confiscat mașinile de lux ale fraților Tate și le-a urcat în camioane, făcând practic o întreagă paradă, când sechestrul înseamnă că de fapt ar fi trebuit să se sigileze garajul în care se aflau bolizii. „Atâta timp cât procurorii apelează la astfel de trucuri de imagine și de influențare a opiniei publice ca să poată să facă ce vor, asta îmi arată că ei nu au nimic la dosarul fraților Tate”, a punctat jurnalistul.

„Cazul Caracal este o anticameră la cazul fraților Tate”, a declarat Ion Spânu, referindu-se aici la faptul că se încearcă o mușamalizare și o acoperire a adevărului, făcându-se astfel abstracție de problema reală: traficul de persoane. Așadar, din perspectiva lui Ion Spânu, frații Tate nu vor fi condamnați tocmai pentru că într-un final se va ajunge la negocieri, ei vor ceda niște bani, iar procurorii români nu se vor implica în rețelele de trafic de persoane așa cum nu s-au implicat cu adevărat nici până acum. Totul este un joc financiar și de bietele fete traficate profită bogații lumii care trag de sforile din culise.  

Emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă, poate fi urmărită de luni până joi, pe Radio Gold FM, începând cu ora 13. Înregistrarea integrală poate fi urmărită pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe platforma goldtv.ro

1 COMENTARIU

Lasă un comentariu