Aurel Țicleanu: Hagi nu poate fi antrenor la națională, e-n conflict de interese!

Autor: Oana-Medeea Groza

Cea mai recentă ediție a emisiunii „Dincolo de propagandă”, prezentată de Andrei Gușă la Radio Gold FM, s-a axat pe subiecte ce țin de lumea sportului. Dintre acestea, cele mai importante arii de discuție au fost reprezentate de Cupa Mondială din Quatar și situația echipei naționale a României.

Andrei Gușă evidențiază faptul că echipa națională a României la fotbal joacă doar la extreme: ba merge totul destul de bine, ba se dă cu bâta în baltă, și de aici pornește și valul de critici aduse de fanii acestui sport. Ce-i drept, românii au un stil de a fi alături de echipele favorite doar la bine, la victorii, în timp ce în cazul unor înfrângeri cu toții sar să aducă injurii și să dea de pământ cu tot efortul lotului de sportivi.

Apropo de echipa națională, Andrei Gușă îl provoacă pe invitatul său, Aurel Țicleanu, antrenor român de fotbal, să prezinte, din perspectiva sa, situația naționalei României la momentul actual. „Echipa națională este o sumă a elementelor pe care le ai în teritoriu; dacă ne uităm mai bine, putem observa că avem foarte puțini care sunt implicați în nivelul acesta de joc internațional”, spune Aurel Țicleanu. Managerii nu au jucători de un nivel adecvat, dar se așteaptă la rezultate nemaivăzute (și aproape imposibile în acest caz). Totodată, Aurel Țicleanu subliniază faptul că acum totul se face pe fugă și nu mai există răbdare, nu se mai depune efortul necesar pentru ca echipele să aibă coeziune internă.

Decizii nepotrivite – de ce a fost evitat Hagi pentru postul de antrenor?

După succesul echipei de tineret la campionatul european, s-au creat așteptări destul de mari în rândul fanilor, potrivit lui Andrei Gușă. Însă, pare că federația nu a luat cele mai potrivite decizii în ceea ce privește lotul respectiv de sportivi, un exemplu de astfel de hotărâri nepotrivite fiind chiar evitarea lui Hagi pentru postul de antrenor. Dar, se pare că lucrurile nu sunt ceea ce par a fi. Aurel Țicleanu explică: „Nu l-au sărit pe Hagi. El nu poate să ia echipa națională atâta timp cât este patronul unei echipe, deci face parte din sistem”, subliniind astfel că există un conflict de interese. „Gică Hagi este cel mai important partener al loturilor naționale ale Federației Române de Fotbal. Fiecare lot pe care-l avem, de la 15 ani până la lotul mare, are cel puțin 50% din alcătuire jucători de la Academia Hagi”, adaugă Aurel Țicleanu. S-a creat un conflict fals în presă care să facă să pară că Hagi nu este lăsat să preia echipa mare, însă realitatea este diferită.

Alegerea antrenorului pentru echipa națională a fost un proces foarte îndelungat și chiar un spectacol în sine. Aurel Țicleanu dezvăluie că singurul lucru care-l recomandă pe Edi Iordănescu este curajul, pentru că restul antrenorilor ‘curtați‘ nu au avut încredere în sportivii din echipă și s-au eschivat, bineînțeles fără să-și declare public această neîncredere. Se pare că Edi Iordănescu a acceptat provocarea de a ‘crește‘ echipa națională și de a munci pentru performanțe și rezultate frumoase.  

Emisiunea „Dincolo de propagandă”, moderată de Andrei Gușă, poate fi urmărită live în fiecare vineri începând cu ora 13 pe Facebook Radio Gold FM, dar și pe platforma goldtv.ro. Înregistrările integrale pot fi vizionate pe goldtv.ro, dar și pe pagina de Facebook a postului de radio, Radio Gold FM.

1 COMENTARIU

  1. I intended to create you the very small observation in order to thank you very much as before over the amazing views you have provided at this time. This has been really seriously generous of people like you to deliver publicly exactly what most of us would’ve marketed as an e-book to make some bucks for their own end, most notably given that you could have done it if you considered necessary. The inspiring ideas as well worked as a great way to be certain that other individuals have similar fervor similar to mine to know the truth whole lot more regarding this condition. I know there are thousands of more fun periods in the future for those who examine your website.

Lasă un comentariu