Alina Fierra, artista româncă de la vârsta de 5 ani în America

de Ana Moroşanu Magdin

Ana Magdin: Alina Fierra, cine eşti şi ce faci în America?

Alina Fierra: Sunt o visătoare incurabilă, un om care încearcă în fiecare zi să facă o schimbare pozitivă în viaţa personală şi în acelaşi timp în viaţa celor din jurul meu. Unii prieteni m-ar descrie că sunt : “o adiere de energie pozitivă”. Ce fac? Îmi trăiesc visul American, îmi demonstrez mie şi tuturor celor care au un vis că dacă nu se dau bătuţi este posibil să reuşeşti. Am avut această ambiţie de a-mi urma visul şi de a deveni artist chiar dacă am întâlnit multe obstacole. Încă de la vârsta de 5 ani, de când mama m-a învăţat să scriu şi să citesc, am început să compun poezii, am început să cânt şi să visez să devin cântăreaţă prostindu-mă în oglindă, pe muzica Irinei Loghin. Bine-nţeles că la această vârstă nu ştiam ce înseamnă să cânţi, o înnebuneam pe mama cu cântatul meu, de când îi furam lingura de lemn folosită ca microfon, până când mă trimitea afară să îmi continui concertul. Această pasiune, pe care o aveam încă de mic copil, şi care mi-a dat bătăi de cap în copilărie m-a făcut foarte ambiţioasă, şi mai târziu fericită, atunci când am reuşit să o fac pe mama să fie mândră de mine. Mama, aşa cum mulţi dintre noi ar putea spune, este acea fiinţă specială pe care o iubesc enorm, şi care din păcate nu mai este printre noi şi nu pot descrie în cuvinte ceea ce simt şi cât de dor imi este de ea . Timpul a trecut, şi iată, acum, sunt mândră de faptul că sunt producătoarea, directoarea şi operatoarea propriului meu show de divertisment. Este puţin neobişnuit aici în USA să te ocupi de tot, de obicei ei au persoane diferite pentru fiecare departament dar eu mă ocup de tot, de la costume, graphic and web design, până la video editing şi tot ceea ce are de-a face cu business and show production. De aceea, sunt mândră de faptul că mi-am urmat visul şi am reuşit să realizez mai mult decât mi-am imaginat că aş putea să realizez vreodată.

Ana Magdin: Te rog să povesteşti ce tip de spectacole organizezi şi pentru ce categorii sociale?

Alina Fierra: Pasiunea mea a fost întotdeauna să pun un zâmbet pe buzele spectatorilor şi să-i fac să îşi uite problemele, de aceea, natura showurilor mele sunt de comedie muzicală. Datorită faptului că în 5 ani de zile, din cauza anumitor boli, mi-am pierdut toată familia, am ajuns să realizez nu numai cât este de important să faci  pe cineva să zâmbească şi să îşi uite problemele, dar şi de a avea un impact pozitiv în viaţa acestor oameni, şi de a promova iubirea necondiţionată între toate fiintele umane, neţinând cont de preferinţa rasială, sexuală, politică, socială sau religioasă. Datorită diversităţii rasiale în USA, am realizat importanţa tratării fiecarei fiinţe umane într-un mod egal, acest lucru fiind o directă reflecţie a evoluţiei spirituale a unei naţiuni. De aceea, spectacolele mele, au o tentă politică. Nu mă axez pe o anumită categorie socială, dimpotrivă, mă axez pe unirea tuturor categoriilor sociale. Este un spectacol pentru toate vârstele.

Ana Magdin: Ştiu că urmează să promovezi în Europa un album muzical, despre ce este vorba mai exact?

Alina Fierra: În colaborare cu profesorul meu de producţie muzicală de la UCLA, am scris şi produs un album nou de muzică numit “Do It now”. Sunt foarte mândră de această colaborare pentru ca Jeff Lewis, colaboratorul meu, nu numai că este unul dintre cei mai mari profesori la UCLA, este şi proprietarul studioului de înregistrări din LA Moonlight Studios dar a lucrat şi cu numeroase celebrităţi ale muzicii americane, incluzând Michael Jackson. Acest album este diferit de stilurile muzicale trecute, este o combinaţie muzicală culturală de dans, pop, swing şi latin. Debutul meu muzical în America, a fost cu o bandă rock&roll numită “HEXTASEE” şi “BEYOU”, care cu primul album a câştigat “cea mai bună trupa de muzică internaţională” la „LA Music Awards”.

Ana Magdin: Trăieşti într-o lume bună, printre elitele Americii, poţi să dai câteva nume celebre?

Alina Fierra: Am cunoscut multe celebrităţi de când sunt în America, dar lucrând cu domnul James Gardener în filmul “The Rockford Files” a fost o adevărată onoare şi plăcere, considerând că a fost actorul favorit al mamei mele. Nu mai vorbesc de faptul că a jucat în filme cu actriţa mea favorită, Elizabeth Taylor.

Nick Rădoi este un exemplu pentru românii din intreaga lume

Ana Magdin: În America, este milionarul român, Nick Rădoi, o mare personalitate, invitat la mai toate întâlnirile importante, unde vin toate vedetele! Cum l-ai cunoscut si cum este el în relaţia cu oamenii, cu prietenii?

Alina Fierra: Pe Nick Rădoi, l-am cunoscut prin comunitatea de români din Los Angeles, care nu este prea mare! Când am fost invitată să cânt la un Revelion pentru Românii din California. Avem o relaţie cordială, de prietenie şi de respect reciproc. Anul acesta, am avut plăcerea să fiu invitată la ziua lui şi să cânt “La Mulţi Ani”. A fost o petrecere minunată cum numai Nick ştie să aranjeze. Ştie cum să muncescă, cum să petreacă şi ştie cum să fie un prieten adevărat la nevoie. Nick, a ajutat multa lume, oficial şi ne-oficial. Păcat că nu toată lumea este corectă. Am fost foarte surprinsă când după ziua lui de naştere, o publicaţie din România,  a scris o poveste romantică despre mine şi Nick,  unde spuneau ca suntem iubiţi şi că eu am plătit pentru petrecerea lui. Foarte amuzant, numai că nu fiecare persoană cu care facem poze,  trece şi prin pat pe la noi. Hahahahaha . . . O prietenie curată,  este tot ce avem şi atâta tot. Am o admiraţie foarte mare pentru Nick Rădoi, în special pentru faptul că ştiu cât de mult şi cât de greu a muncit ca să ajungă să aibă succesul pe care-l are. El este o inspiraţie pentru toţi românii care au visuri şi ambiţii pentru ca Nick Rădoi, este o dovadă că totul este posibil!

Ana Magdin: Ştiu că eşti în America de când erai foarte mică, spune-mi te rog, cum ai văzut America prin ochii tăi de copil şi care a fost viaţa ta până în acest moment?

Alina Fierra: Iubesc America foarte mult! Mă simt acasă. După atâţia ani, aici am înţeles de ce America este la nivelul economic şi moral la care este. Ce iubesc în mod deosebit, este că majoritatea oamenilor americani sunt foarte pozitivi. Nu sunt intimidaţi de succesul şi talentul cuiva, este, dimpotrivă, o motivaţie să mergă înainte şi să nu se dea bătuţi. Admir compasiunea pe care o au pentru oameni şi animale şi efortul special de a trezi sentimentele de umanitate şi evoluţie morală şi spirituală.

Ana Magdin: Cum te menţii într-o formă atât de bună? Faci sport, ai un anumit tip de alimentaţie?

Alina Fierra: Fitness-ul este un hobby al meu din copilărie. Am început ca dansatoare de balet, deci de mică am fost într-o formă excelentă. Mulţumită mamei mele, am avut norocul să moştenesc un corp sănătos şi puternic. Cu anii, am developat un sistem de exercitii, special pentru necesităţile corpului feminin, iar din când în când, atunci când am timp, instruiesc clase de fitness. Cel mai important aspect al condiţiei mele fizice, este nutriţia. Eu sunt vegană. Iubesc animalele şi cred că toate sufletele au dreptul să trăiască, la fel ca şi noi.

Ana Magdin: Unde te relaxezi în timpul liber şi ce locuri din lumea aceasta îţi plac şi te deconectează?

Alina Fierra: Locuri unde mă relaxez? În pat. Hahaha. Cu câte vise şi proiecte am, nu prea am timp de relaxat. Relaxatul este un lux aici. Am norocul cu o terasă superbă şi mare, unde uit că sunt în oraş. Nu locuiesc în Beverly Hills, dar nu departe, prefer o locaţie plină de artişti ca Silverlake. Avantajul de a locui în Los Angeles, este ca totul este aproape aici. Oceanul, între 30 de minute şi o ora, munţii, la 2-3 ore, Universal Studios, la 15 de minute. Idlewild, este una dintre locurile mele favorite să mă refugiez când am timp pentru a medita, ceea ce este o parte foarte importantă a vieţii mele. Idlewild, este la mai puţin de două ore de Los Angeles, un loc unde mă refugiez numai eu şi vântul. Recomand din tot sufletul ca în momentele dificile pe care uneori ni le oferă viaţa, să apelaţi la această modalitate de relaxare şi rejuvenare a minţii şi sufletului.

Ana Magdin: Cand vii in Romania cu un spectacol?

Alina Fierra: Mi-ar face mare placere dar încă nu am un plan definitiv pentru că am obligaţii la spectacolul „Revoluţie Evoluţie”, (www.RevolutionEvolutionShow.com), despre care mi-ar face mare placere să-ţi povestesc într-un alt interviu.

Ana Magdin: Gândul tău pentru românii de pretutindeni!

Alina Fierra: Trăiţi-vă fiecare zi ca şi cum ar fi ultima, iar dacă aveţi un vis, luptaţi, nu vă daţi bătuţi şi într-o zi va deveni realitate.

NICI UN COMENTARIU

Lasă un comentariu