Actorul Cosmin Vîjeu la Golden Hour cu Jessie: Teatrul e acasă

Autor: Oana-Medeea Groza

Astăzi, 8 noiembrie, emisiunea „Golden Hour cu Jessie” a împlinit un an! În cadrul ediției aniversare a emisiunii a fost invitat actorul Cosmin Vîjeu, membru al companiei de teatru Concordia. Actorul a vorbit despre proiectele viitoare, despre lumea teatrului, dar și despre un eveniment cu totul și cu totul deosebit pentru el care s-a petrecut în sânul teatrului.

Trupa de teatru ‘Concordia‘, de care aparține și Cosmin Vîjeu, a fost înființată de Monica Davidescu și Aurelian Temișan și își propune să aducă în fața publicului larg piese de teatru inedite, dar și concerte și spectacole care să încânte audiența. În prezent, Cosmin Vîjeu poate fi văzut jucând în piesa „Eu te cred, dar tu mă minți”, pusă în scenă de aceeași companie Concordia, și se pregătește și lansarea premierei piesei „O noapte furtunoasă”.

Cosmin Vîjeu se pliază foarte bine pe rolurile din comedii, deși el susține că, total contrar așteptărilor, comediile sunt foarte greu de jucat. Cu toate acestea, actorul mărturisește că prin intermediul comediilor reușește să se conecteze altfel cu publicul, fiindcă spectatorii sunt mult mai implicați când atmosfera este degajată. Piesele de teatru tragice sau cele care îți dau de gândit fac ca publicul să intre într-o introspecție involuntară, invitând fiecare spectator, în mod indirect, să mediteze înlăuntrul său asupra celor văzute pe scenă.

„Nu pot să spun că am jucat vreodată un rol care nu mi-a plăcut. Le-am luat ca pe niște provocări. Mie îmi place să spun că atunci când joc un personaj trebuie să mă folosesc de două lucruri: de experiența personală sau de imaginație. Am făcut toate rolurile de până acum cu drag și cu plăcere”, mărturisește Cosmin Vîjeu.

Clipe magice în mijlocul marii familii a teatrului

Pentru Cosmin Vîjeu, teatrul este o mare familie… la figurat, dar și la propriu. Asta pentru că la finalul premierei „Eu te cred, dar tu mă minți” de pe 31 octombrie, actorul a făcut marele pas de a o cere în căsătorie pe draga lui iubită, Simina Brotoiu. Deși a străbătut lumea în lung și-n lat pentru a găsi cel mai frumos moment pentru acest pas important din viața sa, pentru Cosmin Vîjeu tot teatrul a fost locul magic menit să-i completeze basmul vieții.

Emisiunea „Golden Hour”, moderată de Jessie Baneș, se difuzează de luni până joi, de la ora 18, la Radio Gold FM, frecvența 96.9 Mhz. Înregistrările complete pot fi urmărite pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe noua platformă goldtv.ro

1 COMENTARIU

Lasă un comentariu