• storytorrent.com
 • NEW YORK MAGAZIN

  P.O. Box 790304, Middle Village, NY 11379
  Telefon: (718) 896-8383
  E-mail: nymagazin@aol.com

  Website: www.nymagazin.com

  Pentru abonamente si reclame în edițiile tipărite sau online sunați la (718) 896-8383

  sau contactați-ne prin e-mail la adresa:  nymagazin@aol.com sau grigore.culian@yahoo.com

  Plata se face numai în Dolari US (prin cec sau money order) pentru:

  New York Magazin, P. O. Box 790304, Middle Village, NY 11379

  Cupon de abonament:

  NUMELE SI PRENUMELE——————————————————————–

  ADRESA ——————————————————————————————-

  ORASUL —————————————-

  STATUL ————————————-

  CODUL POSTAL —————–

  NUMARUL DE TELEFON ————————————

  DORESC UN ABONAMENT PENTRU (ÎNCERCUIȚI MAI JOS):
  3 luni ($36)———-       6 luni ($75)———        un an ($150.00)

  * COPIAȚI  CUPONUL ȘI TRIMITEȚI-L PRIN POȘTĂ SAU EMAIL.

  SCRIEȚI UN CEC SAU UN MONEY ORDER PENTRU:  

  NEW YORK MAGAZIN, P.O. BOX 790304, MIDDLE VILLAGE, NEW YORK 11379

  PLATA SE FACE NUMAI IN DOLARI SUA.

  Autor: Adrian Lambru

  Jurnalistul Sorin Roșca Stănescu a declarat în cadrul emisiunii „Ce-i în Gușă, și-n Căpușă”, moderată de Cozmin Gușă, faptul că: „Legea Turnătorului ne întoarce în timp, pe vremea lui Stalin, însă la un cu totul alt nivel. În această falsă democrație, orice mediu de muncă va fi viciat”.

  Șefa Parchetului European, Laura Codruța Kovesi, susține că ia în calcul o posibilă sesizare la Comisia Europeană pentru activarea mecanismului de condiționarea a fondurilor europene de statul de drept în România pe baza modului în care a fost transpusă directiva privind avertizorul de integritate, așa numita „Lege a turnătorului”.

  ”Principalul motiv de îngrijorare este că aceste dispoziții ar putea avea un efect de demobilizare, descurajând potențialii avertizori  de integritate din România și afectând negativ nivelul de detectare a fraudei din UE„ – scrie într-un comunicat de presă emis de Laura Codruța Kovesi.

  Sorin Roșca Stănescu este de părere că în România s-ar putea vorbi de sute de mii de avertizori de integritate și găsește acest fenomen unul foarte „periculos” pentru mediul românesc. „Orice societate are obligația ca la un număr de 50 de angajați să existe și un astfel de avertizor, potrivit acestei legi. Acestui turnător îi trebuie asigurate de către angajator anumite condiții, un birou pentru documentele secrete în care își notează tot” – spune jurnalistul.

  Stalinismul din 2022

  Parlamentul României a votat chiar recent un proiect de lege care transpune o directivă europeană privind avertizorii de integritate. Acesta a primit cririci din partea ONG-urilor de specialitate pe motiv că descurajează semnalarea actelor de corupție și de nerespectare a legii.

  „Tot potrivit acestei legi, un astfel de avertizor de integritate devine invulnerabil. Deci oricât de incompetent sau ticălos este acesta, nu poți să-l dai afară că statul nu-ți permite” – a adăugat jurnalistul. „Turnătorul își va pârî toți colegii de câte ori poate pentru a se vedea că este activ și pentru a-și păstra poziția. Orice mediu de muncă va fi viciat”.

  Emisiunea “Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă, se difuzează de luni până joi, la Gold FM, de la ora 13. Înregistrarea integrală poate fi urmărită pe paginile de YouTube și Facebook ale Radio Gold FM România, dar și pe noua platformă goldtv.ro

  Autor: Adrian Lambru

  Redactorul-șef de la ZiuaNews, Bogdan Comaroni, a declarat în cadrul emisiunii „Ce-i în Gușă, și-n Căpușă”, moderată de Cozmin Gușă, faptul că: „Planul este ca toate țările să fie de acord, iar parlamentele să nu aibă niciun cuvânt de spus. Se pregătește un nou val al pandemiei care să aibă o isterie maximă”.

  Jurnalistul spune că acest regulament ar fi fost compus încă din anii 1980, iar de-a lungul timpului ar fi fost modificat de aproximativ cinci sau șase ori. La momentul actual, planul face referore la toate țările lumii, care ar urma să fie de acord de deciziile luate de Organizația Mondială a Sănătății (OMS), iar parlamentele statele să nu intervină.

  „Cine își închipuie că la noi nu se va aplica că noi îi avem pe Iohannis, pe Ciucă și restul găștii greșește amarnic” – spune Bogdan Comaroni. „O fentă o reprezintă și înlăturarea lui Florin Cîțu care, știm bine, a cumpărat 120 de milioane de vaccinuri pe vremea când era premier. Peste două-trei luni, va fi un simplu pieton, omul perfect pe care să se dea vina. Toți din politică au făcut afaceri și învârteli pe baza vaccinări, iar parchetele nu cercetează nimic”.

  Medicamentele anti-Covid. Ce se întâmplă cu ele?

  Întrebat despre ce se întâmplă în prezent cu medicamentele anti-Covid, redactorul-șef de la ZiuaNews specifică faptul că profitul pentru acestea ar fi unul scăzut, comparativ cu cel produs de pe urma cumpărării de vaccinuri. Medicamentele sunt destinate doar persoanelor contaminate, în schimb ce vaccinul este pentru toată lumea, căci ar trebui să prevină infectarea.

  „Au apărut de mai bine de șase luni de zile, iar nimeni nu e lămurit. Rezolvă aceste medicamente ceva sau nu? Mediacmentul de la Pfizer a fost prezentat ca având efecte la circa 80% dintre cazuri. S-a mai auzit ceva de treaba asta? Nu s-au dat niciun fel de statististici, de cercetări. Asta pentru că încurcă afacerile cu vaccinuri” – a adăugat Comaroni.

  Emisiunea “Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă, se difuzează de luni până joi, la Gold FM, de la ora 13. Înregistrarea integrală poate fi urmărită pe paginile de YouTube și Facebook ale Radio Gold FM România, dar și pe noua platformă goldtv.ro

  Autor: Adrian Lambru

  Jurnalistul român stabilit în New York Grigore Culian a declarat în cadrul emisiunii „Ce-i în Gușă, și-n Căpușă faptul că: „Grupările anarhiste se activează înainte și în timpul alegerilor. Americanii ies la vot în noiembrie, democrații simt că le scapă câștigul, așa că protestele din prezent nu sunt o surpriză”.

  Curtea Supremă din Statele Unite ale Americii (SUA) revocă dreptul la avort al femeilor şi permite statelor să-l interzică în urma unei decizii din data de 24 iunie. Această hotărâre nu face întreruperea sarcinii ilegală, căci fiecare stat are puterea să permită, să limiteze sau să interzică dreptul la avort. Majoritatea de vot a venit din partea judecătorilor conservatori (6 la 3) care a revocat hotărârea „Roe v. Wade” din 1973 care garanta de aproape o jumătate de secol dreptul americancelor de a avorta.

  Acest eveniment a stârnit numeroase revolte în rândul populației, atât în stradă, cât și în spațiul mediatic. Au avut loc numeroase proteste, iar forțele de ordine au reținut mai multe persoane. Serviciile care se ocupă de securitatea internă a Statelor Unite au avertizat că este posibilă producerea unor incidente violente, extremiste.

  Grigore Culian este de părere că aceste lucruri se produc pentru că în SUA se apropie alegerile pentru Congres care vor avea loc în luna noiembrie a acestui an: „Democrații simt că le vor pierde și vor încerca cu toate manevrele de manipulare în așa fel încât să tulbure întreg sistemul electoral. Ce va însemna asta? Principala acțiune va fi violența. Vor ieși în stradă sub diferite motive, fie că vorbim de rasism sau cum este și această problemă a legii avortului”.

  Jurnalistul spune că vor fi puse din nou în mișcare organizații „anarhiste” precum Black Lives Matter (BLM) sau Antifa. Culian susține că aceste două grupări ar putea scoate oameni în stradă în toate orașele mari americane.

  „În preajma alegerilor sau în timpul acestora vor reveni în forță” – a adăugat jurnalistul. „Reacția lor la problema întreruperii de sarcină scoate în evidență acest lucru. Acestea ies când este nevoie de a tulbura un proces electoral sau alte evenimente politice esențiale, iar atâta vreme cât Poliția este subfinanțată, cât orice instituție care ar trebui să mențină ordinea publică nu primește fondurile necesare, grupările anarhiste reușesc întotdeauna. Acestea primesc bani grei din partea lui Bill Gates, George Soros sau alți oameni influenți, iar asta le oferă putere și încredere”.

  Judecătorii Curții Supreme au stabilit că decizia care permitea avortul înainte ca fătul să fie viabil în afara uterului (adică între săptămâna a 24-a şi a 28-a de sarcină) a fost greşită întrucât Constituţia SUA nu face nicio menţiune specifică la dreptul la avort al femeilor. Se estimează ca aproximativ jumătate dintre cele 50 de state americane să adopte noi restricții sau interdicții.

  Emisiunea “Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă, se difuzează de luni până joi, la Gold FM, de la ora 13. Înregistrarea integrală poate fi urmărită pe paginile de YouTube și Facebook ale Radio Gold FM România și pe noua platformă goldtv.ro.

  Autor: Adrian Lambru

  Jurnalistul de la România Liberă Marius Ghilezan a declarat în cadrul emisiunii „Ce-i în Gușă, și-n Căpușă faptul că: ”La Summitul G7 se trage linie și se desenează schițele. Marii învingători sunt umbrele din spatele celor șapte lideri, oamenii care fac bani grei”.

  Summitul G7 (Group of Seven) s-a reunit duminică, 26 iunie, la castelul Schloss Elmau din Germania. Cancelarul de la Berlin, Olaf Scholz, a fost gazda evenimentului la care au luat parte șefii de stat și de guvern din Franţa, Marea Britanie, Italia, Japonia, Canada şi Statele Unite. Pe lângă subiectul războiului, summitul principalelor puteri democratice ale lumii a avut și alte teme de dezbatere precum problema climei, a foametei, sărăcia la nivel global, economia mondială și sănătata.

  Marius Ghilezan este de părere că unul dintre marii biruitoiri ai acestui eveniment ar fi industria de armament britano-americană: ”Se scot la bătaie 700 de miliarde de dolari pentru înarmarea Ucrainei. Pe lângă asta, se cere impunerea unei noi sancțiuni. Japonia și Canada au anunțat deja că blochează tranzacția de aur a Rusiei pe piețele emergente”.

  Joe Biden, președintele american, a anunțat un fond de 200 de miliarde de dolari pentru sindicalizarea țărilor slabe din Tratatul Nord-Atlantic (NATO) în scopul reabilitării infrastructurii. Jurnalistul de la România Liberă spune că se încearcă astfel o cale de comerț competitoare cu Drumul Mătăsii folosit de China, cu scopul de a răspunde imenselor şantiere finanţate de Beijing în întreaga lume, relatează AFP, citată de G4Media.

  Astfel, Statele Unite au anunțat o finanțare în valoare de 14 milioane de dolari pentru România, sumă destinată proiectului mini-centralelor nucleare, o inițiativă unică în Europa.

  Cozmin Gușă pune la îndoială capacitățile financiare al Statelor Unite ale Americii (SUA), justificând că au prezentat un deficit defavorabil și o inflație de 10% în luna mai a acestui an. De asemenea, acesta a adăugat că SUA ar avea mari datorii către China la momentul actual, iar cu toate acestea promite proiecte foarte costisitoare.

  ”Joe Biden provoacă tigrul asiatic, provoacă” – susține Ghilezan. ”Beijingul este următoarea țină. Acest G7 este o confruntare economică a Chinei. Din nefericire pentru ei, nu sunt foarte bine organizați, nu au în spate Coroana Britanică, iar liderii summitului sunt unii slabi. Ceea ce îi ridică pe ei este ajutorul unor buni oligarhi. Sursele mele din Germanie mi-au spus că trei membri din șapte au abordat ideea pacificării, dar doctrina G7 nu acceptă așa ceva”.  

  Emisiunea “Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă, se difuzează de luni până joi, la Gold FM, de la ora 13. Înregistrarea integrală poate fi urmărită pe paginile de YouTube și Facebook ale Radio Gold FM România și pe noua platformă goldtv.ro.

  Autor: Adrian Lambru

  Redactorul-șef de la ZiuaNews a declarat în cadrul emisiunii „Ce-i în Gușă, și-n Căpușă”, moderată de Cozmin Gușă, faptul că: „La ordinul Europei ne îndreptăm spre distrugerea industriei agricole românești. Silozurile de la noi sunt pline cu cereale ucrainiene, iar fermierii nu au cum să înceapă recolta de grâne”.

  Comaroni aduce la GOLD FM informația conform căreia producătorii de orz din România nu ar putea să culeagă materia primă din cauza tuturor silozurilor blocate de cerearele ucrainiene. O delegație ai oamenilor din domeniu s-ar fi prezentat la premierul Nicolae Ciucă pentru a-i cere eliberarea acestor silozuri și depozitele rezervelor de stat și acceptarea, de asemena, a unui plan avantajos de acoperire a costurilor.

  „S-ar fi dedus de aici că România execută un plan pentru a ține cerealele ucrainiene la noi în silozuri” – spune jurnalistul. „Însă delegații au venit cu propunerea vânzării cerealelor ucrainiene pentru ca orzul românesc să poată fi recoltat și mai departe vândute, însă prioritate să aibă celelalte pentru a ajuta Ucraina, care este război, din ppunct de vedere financiar. E un interes în tot acest plan, căci dacă stai 30 de zile după ce se vând cele din Ucraina, prețul pe cereale crește înapoi iar românii sunt acoperiți”.

  Criza alimentară în favoarea Rusiei

  La toate aceste propuneri, prim-ministrul României ar fi venit cu un refuz, în ciuda argumentelor cum că cerealele țării rămân nerecoltate și ar reprezenta o recoltă pierdută. Bogdan Comaroni vine și subliniază ideea inducerii că România ar face parte dintr-un plan mai extins menit a contribui la foamea populației și la criza alimentară. Din acest plan ar face parte inclusiv arderea unor ferme de cereale din Statele Unite.

  „Materia nu ajunge pe piață și ajunge să se strice. Țările cu potențial agricol au primit irdin acum să țină silozurile de cereale, din care câțtigă tot Rusia. Aceasta și-a transformat cerealele în aur pentru că vinde produse direct în ruble. Traiul de viață al rușilor nu s-a schimbat radical în rău de la începerea războiului. Ceea ce mai prezintă presa sunt interviuri trucate, plătite și aranjate” – a adăugat jurnalistul de la ZiuaNews.

  Emisiunea “Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă, se difuzează de luni până joi, la Gold FM, de la ora 13. Înregistrarea integrală poate fi urmărită pe paginile de YouTube și Facebook ale Radio Gold FM România, dar și pe noua platformă goldtv.ro

  Autor: Adrian Lambru

  Jurnalista Iosefina Pascal a declarat în cadrul emisiunii „Scamatoriile Iosefinei”, de la GOLD FM, că: „Vaccinul Sputnik-V este criticat tocmai acum, la peste un an de la începerea perioadei de vaccinare. 70 de țări din întreaga lume au cumpărat acest ser, iar acum, cu ocazia războiului, se dorește o scădere a credibilității Rusiei și afectarea acesteia din punct de vedere economic”.

  Cercetători din Australia, Maria Britanie și din Singapore au analizat rezultatele studiilor clinice efectuate pentru vaccinul Sputnik-V împotriva Covid-19. Oamenii de știință din cele trei țări susțin că rezultatele ar fi măsluite, estimând gradul de veridicitate la valoarea de 0,02%. Aceștia adaugă faptul că efecte adverse ale vaccinului nu ar fost astfel făcute publice. Spre deosebire de Pfizer sau Moderna, Johnson sau AstraZeneca, unde există numeroase informații și date științifice, pentru Sputnik-V nu ar exista o bază solidă de documentație.

  „După prea mult timp, după ce s-au vaccinat miliane de oameni, am aflat că vaccinurile Pfizer și Moderna au prezentat erori” – specifică Iosefina Pascal. „În cazul vaccinului rusesc avem de a face cu și mai multe nelămuriri, chiar dacă aproximativ 200 de milioane de oameni au fost injectați cu serul Sputnik. 70 de țări au cumpărat acest vaccin, state din Africa, Asia, dar și Europa. Îngrijorător este că până acum câteva zile nu se discuta despre acest vaccin pe nicăieri”.

  Jurnalista evidențiază faptul că tocmai actualul conflict militar dintre Federația Rusă și Ucraina ar fi stârnit aceste dezvăluiri despre Sputnik-V. Potrivit Iosefinei, în acest moment, ar fi important ca aceste informații să fie din nou verificate prin studii raportate la cei care au acest vaccin administrat, dacă au avut efecte adverse, cum a decurs starea acestora de sănătate și așa mai departe.  

  „Nu ar trebui să ne mire faptul că s-a furat pe baza pandemiei, că s-au făcut jafuri, combinații, achiziții publice. Noi focare apar acum prin mai multe colțuri ale lumii. De urmărit ce mânării mai urmează să se facă. Valul 15 e pe drum, acum în toamnă-iarnă. Ceea ce ne prezintă Rusia cu privire la Covid-19 ar trebui să ne ridice multe semne de întrebare” – spune jurnalista GOLD FM.

  Emisiunea “Scamatoriile Iosefinei”, moderată de Iosefina Pascal, se difuzează de luni până joi, la Gold FM, de la ora 16. Înregistrările integrale pot fi urmărite pe paginile de YouTube și Facebook ale Radio Gold FM România și pe noua platformă goldtv.ro.

  Autor: Adrian Lambru

  Jurnalista Iosefina Pascal a declarat în cadrul emisiunii „Scamatoriile Iosefinei”, de la GOLD FM, că: „Avem de a face cu un primar gospodar. Vine domnul Ciucu și face ordine în curte cu codurile QR pe mașină. Există însă o grămadă de probleme de ordin legal în ceea ce privește această situație”.

  Primarul Sectorului 6 din capitală, Ciprian Ciucu, anunță că începe distribuirea de QR coduri pentru mașinile înmatriculate în sector. În acest mod, poliția locală va putea verifica dacă mașinile sunt parcate pe locurile care unde înscrise, iar șoferii vor fi obligați să le afișeze pe parbriz. Dacă aceste reguli nu sunt respectate, șoferii pot fi amendați cu o sumă între 100 și 200 de lei. Ciucu mai spune că fiecare apartament din sector poate să dețină un singur loc de parcare, chiar dacă familia are mai multe mașini.

  “Ia uite cum s-au creat noi surse de venit într-un mod foarte rapid și scurt” – observă Iosefina Pascal. „Treburile puteau fi rezolvate mult mai simplu. Există aplicații mult mai ieftine pentru astfel de lucruri. Însă domnul Ciucu preferă QR coduri și crearea unui întreg șir de neînțelegeri. Dacă o familie are mai mullte mașini, ce este de făcut? Dacă, de exemplu, vine o rudă sau un prieten și are nevoie să parcheze pe locul meu de parcare ce se întâmplă? Dacă apartamentul este închiriat ce este de făcut? Ei bine, în multe astfel de situații se aplică aceste amenzi complet nejustificate”.

  Primarul de sector a specificat pe pagina sa de socializare că începând de luni, 20 iunie, a început distribuirea QR codurilor către toți cei aproximativ 43.000 de beneficiari ai locurilor de parcare din Sectorul 6. Plicurile care vor ajunge în cutiile poștale ale cetățenilor conțin un ecuson care trebuie lipit pe parbriz și o scrisoare cu instrucțiunile de folosire. Tot acest proces se va realiza în mod etapizat și se va desfășura până la finalul lunii august. Tot până atunci, șoferii sunt obligați să-și lipească pe parbriz, la loc vizibil, ecusonul cu QR codul primit. Poliția locală sau reprezentanții primăriei vor verifica, printr-o aplicație specifică, autenticitatea QR codului.

  „Poliția locală și oamenii de la primărie se pare că nu au altceva mai bun de făcut în interesul cetățenilor decât să verifice mii de locuri de parcare. Problemele cu cei care parchează pe trotuar s-au rezolvat? De regulile noului cod rutier ținem seamă? Conform acestuia, nu este permis a se lipi nimic pe parpriz. Ce facem cu codurile QR? Riscăm amenda de la poliția Sector 6 că nu ne punem stiker-ul în bord sau riscăm amenda de la poliția rutieră că avem QR-ul lipit pe parpriz?” – se întreabă jurnalista GOLD FM.

  Emisiunea “Scamatoriile Iosefinei”, moderată de Iosefina Pascal, se difuzează de luni până joi, la Gold FM, de la ora 16. Înregistrările integrale pot fi urmărite pe paginile de YouTube și Facebook ale Radio Gold FM România și pe noua platformă goldtv.ro.

  Autor: Adrian Lambru

  Scriitorul și analistul Petrișor Peiu a declarat în cadrul emisiunii „Ce-i în Gușă, și-n Căpușă”, moderată de Cozmin Gușă, faptul că: „În Franța este mare veselie! Rezultatul celor mai recente alegeri arată că francezii își redobândesc țara, asta în dauna lui Macron. Populației nu îi pasă de reputația președintelui în Uniunea Europeană, din potrivă, consideră că aceasta este dăunătoare pentru democrație”.

  Petrișor Peiu, un bun cunoscător al sistemului politic francez, este de părere că recentele alegeri parlamentare din Franța ar reprezenta un prim pas al țării către o democrație reală. Acesta susține că prin ultimele mandate prezidențiale, atât ale lui Jacques Chirac și ale lui François Hollande, dar și cel al lui Emannuel Macron, Franța și-ar fi pierdut suveranitatea. Scriitorul vorbește despre influența pe care ar fi avut-o Uniunea Europeană (UE) și Statele Unite (SUA), dar și Tratatul Nord-Atlantic (NATO) asupra conducerii de la Paris.

  „Francezii acum sunt foarte veseli” – a adăugat Romoșan. „Își redobândesc democrația prin acest mare haos care se anunță în Parlamentul francez și prin faptul că Macron nu va mai putea să controleze nimic. El începe o președinție născută moartă. Acesta este un tipic reprezentant al globalismului, iar acum are de a face în Adunarea Națională cu partide de altă orientare politică. Fără acordul lor și fără o majoritate de voturi, nu se poate mișca nimic în Franța după cum dorește președintele”.

  Președintele francez Emmanuel Macron a pierdut majoritatea în Adunarea Națională după cel de-al doilea tur de scrutin din cadrul alegerilor parlamentare, asta arată datele oficiale din dimineața zilei de luni, 20 iunie. Acest eveniment ar putea încurca adoptarea reformelor anunțate de președintele centrist pentru următorii săi cinci ani de mandat. Coaliţia prezidenţială Ensemble! („Împreună”) va avea 245 de deputaţi în Adunarea Naţională din totalul de 577. Pentru a deține majoritatea, ar fi avut nevoie de 289 de mandate.

  Pe locul al doilea se află blocul de stânga, Nupes. Acesta va ocupa 131 de locuri în Adunarea Națională. Iar pe locul al treilea s-a clasat Rassemblement National, cu 89 de locuri, în timp ce Les Republicains, o formațiune de centru-dreapta, (a patra poziție) are 61 de mandate.

  De asemenea, Petru Romoșan este de părere că între aleși și poporul francez ar exista o ruptură: „Poporul, de fapt, nu a prea votat. Asta scoate în evidență foarte tare conștientizarea mare în rândurile oamenilor cu privire la sistemul politic de la Paris în care nu au încredere. Ca în Franța, mai bine de jumătate din populația cu drept de vot să nu iasă la urne, are o însemnătate”. Rata de participare la vot a fost duminică de 46,23%. „În mod paradoxal, Franța profundă se bucură de tot acest haos politic de la conducerea țării” – observă scriitorul.

  Emisiunea “Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă, se difuzează de luni până joi, la Gold FM, de la ora 13. Înregistrarea integrală poate fi urmărită pe paginile de YouTube și Facebook ale Radio Gold FM România, dar și pe noua platformă goldtv.ro

  Autor: Adrian Lambru

  Jurnalista Iosefina Pascal a declarat în cadrul emisiunii „Scamatoriile Iosefinei”, de la GOLD FM, că: „Partidul lui Macron ar fi trebuit să piardă alegerile parlamentare din Franța. Teoria mea este că avem de a face cu un blat, voturile posibil să fi fost trucate”.

  Președintele francez Emmanuel Macron a pierdut majoritatea în Adunarea Națională după cel de-al doilea tur de scrutin din cadrul alegerilor parlamentare, asta arată datele oficiale din dimineața zilei de luni, 20 iunie. Acest eveniment ar putea încurca adoptarea reformelor anunțate de președintele centrist pentru următorii săi cinci ani de mandat. Coaliţia prezidenţială Ensemble! („Împreună”) va avea 245 de deputaţi în Adunarea Naţională din totalul de 577. Pentru a deține majoritatea, ar fi avut nevoie de 289 de mandate.

  Pe locul al doilea se află blocul de stânga, Nupes. Acesta va ocupa 131 de locuri în Adunarea Națională. Iar pe locul al treilea s-a clasat Rassemblement National, cu 89 de locuri, în timp ce Les Republicains, o formațiune de centru-dreapta, (a patra poziție) are 61 de mandate.

  Posibilul aranjament

  „Nu este chiar așa o mare surpiză că partidul lui Macron nu a obținut majoritatea” – spune Iosefina Pascal. „Țin să aduc în atenție atitudinea președintelui la ultima dezbatere pe care a avut-o cu Le Pen. Acesta a fost complet isterizat și agitat, în timp ce contracandidata sa a fost calmă și calculată”. Jurnalista susține existența unei posibile fraude la nivel electoral și compară aceste alegeri legislative din Franța cu episodul scrutinului din 2019, când Klaus Iohannis a învins în cursa electorală prezidențială pe care a dus-o cu Viorica Dăncilă.

  Iosefina este de părere că Marie Le Pen ar fi acceptat prea ușor locul doi al partidului său: „În acest sens, se explică de ce a ieșit Macron pe locul întâi. A fost blat, în sensul că s-au aranjat ca Macron să câștige președinția, dar să piardă majoritatea din Adunarea Națională. Pe de altă parte, cei care au ieșit revoltați în stradă erau votanți de-ai lui Jean-Luc Mélenchon, ci nu ai lui Marie Le Pen”.

  Ucraina în alegerile din Franța

  Pe parcursul celor aproape patru luni de când a izbucnit conflictul militar dintre Ucraina și Federația Rusă, Emannuel Macron a păstrat o poziție echilibrată. În vizita recentă pe care a avut-o la baza militară de la Kogâlniceanu, din județul Constanța, președintele francez a recunoscut puterea militară pe care o deține Rusia și a susținut că nu dorește ca acest conflict să se extindă și îndeamnă către pace.

  „Odată cu acest război vedem foarte clar cum suntem făcuți ping-pong și cum suntem cea mai grunt lovită regiune de deciziile luate pe seama acestei situații. Cu aceste lucruri în minte, Macron are nevoie, pentru a se impune la Bruxelles, de o oarecare doză de populism și de naționalism sau de conservatorism. Aceasta este o linie politică pe care nu și-o poate asuma pentru că el este întruchiparea progresismului. Așadar, neavând majoritate, dacă Uniunea Europeană va veni să-i zică să facă un anumit lucru în Franța privind conflictul din Ucraina, va da vina incapacității pe faptul că nu deține majoritatea” – observă Iosefina Pascal.

  Emisiunea “Scamatoriile Iosefinei”, moderată de Iosefina Pascal, se difuzează de luni până joi, la Gold FM, de la ora 16. Înregistrările integrale pot fi urmărite pe paginile de YouTube și Facebook ale Radio Gold FM România și pe noua platformă goldtv.ro.

  Autor: Adrian Lambru

  Jurnalista Iosefina Pascal a declarat în cadrul emisiunii „Scamatoriile Iosefinei”, de la GOLD FM, că: „Sprijinim agricultura Ucrainei, dar pe cea a României mai puțin. Sunt numeroși tineri care vor să înceapă o afacere în acest domeniu, însă statul nu-i ajută”.

  Adrian Chesnoiu, ministrul Agriculturii, susține că nu ar mai trebui investite fonsuri europene pentru anumite categorii în această sferă de activitate. Acest anunț vine într-o perioadă în care, la nivel global, se vorbește despre incapacitatea Ucrainei de a exporta grâne, existând un semnificabil deficit pe această piață. În acest caz, România ar fi trebuit să accorde o importanță domeniului agriculturii, fiind o reală oprtunitate de creștere economică, nu să îngreuneze mersul lucrurilor, este de părere Iosefina Pascal.

  „Ne aflăm într-o situație excepțională în momentul de față pentru agricultorii din România” – a adăugat aceasta. „După doi ani de pandemie, după luni bune și lungi de secetă care au pus pe butuci culturile, siguranța alimentară a României ar trebui să fie un subiect gestionat cu foarte multă atenție și îngrijorare”.

  Taxe și impozite. Agricultori și corporatiști

  Tot recent, s-a pus problema eliminării prevederii conform căreia oamenii ce activează în domeniul agriculturii să nu plătească taxe și impozite. Coaliția ar urma să scadă plafonul până la care salariile angajaților din sectorul contrucțiilor, agriculturii și industriei alimentare sunt scutite de impozit și contribuții, de la 30.000 de lei, în prezent, la 15.000 de lei.

  Aceste taxe ar veni, în prezent, peste creșterea prețurilor de producție, ceea nu ar facilita creșterea economică și dezvoltarea sistemului agricol. Iosefina Pascal consideră că: „Este o inepție să faci așa ceva acum! Să ne gândim după aceea ce creșteri de prețuri vor fi iar pe piață. Nici cei din domeniul IT nu plătesc taxe și impozite, iar aceștia pare că o duc destul de bine. De ce nu li se impozitează lor veniturile?”

  Ce spune Uniunea Europeană?

  S-ar părea că nici Uniunea Europeană nu ar avea vești prea bune. Aceștia au anunțat că țările membre trebuie să reducă numărul de bovine pentru a reduce numărul emisiilor de metan din atmosferă. Procentul de reducere propus de UE este de 30% din numărul de bovine crescute pe teritoriul unui stat ce face parte din bloc.

  „Acum avem carne de laborator, nu este nicio problemă” – observă jurnalista GOLD FM. „La fel cum avem aceste legume și fructe modificate genetic pentru a rezista în tot felul de condiții. La noi, statul român face poteră cu agricultorii într-o situație de maximă criză. Mai important ar fi ca ministrul Chesnoiu să se pună la masă cu marile supermarketuri din România și să le pună să vândă mai multe produse românești”.

  Emisiunea “Scamatoriile Iosefinei”, moderată de Iosefina Pascal, se difuzează de luni până joi, la Gold FM, de la ora 16. Înregistrările integrale pot fi urmărite pe paginile de YouTube și Facebook ale Radio Gold FM România și pe noua platformă goldtv.ro.

  Skip to toolbar