• storytorrent.com
 • NEW YORK MAGAZIN

  P.O. Box 790304, Middle Village, NY 11379
  Telefon: (718) 896-8383 (office) * (347) 268.5616 (mobil)
  E-mail: nymagazin@aol.com

  info@nymagazin.com * grigore.culian@yahoo.com

  Website: www.nymagazin.com/en_US/

  Pentru abonamente si reclame

  în edițiile tipărite sau online sunați la (718) 896-8383

  sau contactați-ne prin e-mail la adresa:  nymagazin@aol.com

  sau grigore.culian@yahoo.com

  Plata se face numai în Dolari US

  (prin cec sau money order) pentru:

  New York Magazin, P. O. Box 790304, Middle Village, NY 11379

  Cupon de abonament:

  NUMELE SI PRENUMELE——————————————————————–

  ADRESA ——————————————————————————————-

  ORASUL —————————————-

  STATUL ————————————-

  CODUL POSTAL —————–

  NUMARUL DE TELEFON ————————————

  DORESC UN ABONAMENT PENTRU (ÎNCERCUIȚI MAI JOS):
  6 luni ($30)———        un an ($60.00)

  * COPIAȚI  CUPONUL ȘI TRIMITEȚI-L PRIN POȘTĂ SAU EMAIL.

  SCRIEȚI UN CEC SAU UN MONEY ORDER PENTRU:  

  NEW YORK MAGAZIN, P.O. BOX 790304,

  MIDDLE VILLAGE, NEW YORK 11379

  PLATA SE FACE NUMAI IN DOLARI SUA.

  Autor: Oana-Medeea Groza

  În ediția de luni a emisiunii „Golden Hour”, moderată de Jessie, a fost invitată Laura Dinu, terapeut thetahealing. Au fost propuse câteva soluții pentru eliminarea blocajelor și pentru recăpătarea echilibrului general cu ajutorul metodelor din terapia thetahealing.

  Ce este tehnica de vindecare thetahealing și cum ne poate ajuta ea?

  „Creierul funcționează pe frecvențe, mai înalte, mai joase, și în funcție de aceste frecvențe noi avem anumite stări. Vorbind despre frecvența theta și terapia theta, aceasta se referă strict la o frecvență înaltă, o frecvență la care mintea se liniștește, nu mai este agitată și ne este permis să facem anumite schimbări la nivelul subconștientului”, explică Laura Dinu.

  Ce sunt blocajele și cum ne afectează bunăstarea?

  „Blocajele au mai multe denumiri sau iau mai multe forme. Ele pot fi reprezentate ca o formă de neîncredere în sine, ca un jurământ, ca o amânare, ca un fel de abandon al unui program pe care nu mai vrei să-l termini, poate fi chiar și un blestem. Toate aceste forme de blocaj pot veni din interior sau din exterior. Totul ține de puterea interioară, de lumina interioară, de credința interioară. Dar te poți sabota singur, pentru că în interiorul tău este și mentalul. Eu recomand să colaborezi cu mentalul tău, să ți-l faci ‘prieten‘. Dezechilibrul apare când eu mă lupt cu mine, afirmă terapeuta Laura Dinu.

  Lucrezi și cu copiii?

  „Da, foarte ușor se lucrează cu copiii. Sunt mult mai receptivi decât adulții. Lucrez mult mai ușor cu ei pentru că intru în poveste, intru pe tărâmul acela de fantasme. Copiii cred și au o conexiune cu tărâmul angelic”, mărturisește Laura Dinu.

  Care sunt blocajele care ne sabotează?

  „Declarații de tipul: nu merit, nu pot, nu sunt în stare, sunt mic, oricum orice spun, spun prost, fac totul greșit. Acestea sunt frazele părinților, ale societății, programe pe care noi le preluăm”, spune Laura Dinu.

  „Tehnicile de thetahealing se pot folosi pentru orice își dorește un om în viața sa, însă trebuie lucrat în planul fizic. Orice terapie de acest tip te poate ajuta dacă ești prezent și conștient de anumite lucruri din viața ta și atâta timp cât acționezi, sfătuiește Laura Dinu spre finalul emisiunii.

  Emisiunea „Golden Hour”, moderată de Jessie, se difuzează de luni până joi, de la ora 18, la Radio Gold FM, frecvența 96.9 Mhz. Înregistrările complete pot fi urmărite pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe noua platformă goldtv.ro

  Autor: Oana-Medeea Groza

  În ediția de luni a emisiunii „Scamatoriile Iosefinei”, moderată de Iosefina Pascal, au fost dezvăluite care sunt „recomandările culinare” ale  Comisiei Europene în materie de gândaci. „Cele trei insecte autorizate pentru consum sunt lăcusta migratoare, greierele de casă și viermii de făină. Comisia Europeană efectiv promovează pe rețelele de socializare insectele”, anunță Iosefina.

  „În The Guardian, de exemplu, avem deja un articol cu titlul ‘Dacă vrem să salvăm planeta, viitorul alimentelor sunt insectele‘. E un articol real, deși mi-aș fi dorit să-l deschid și să văd că e pamflet. Sunt ferme de așa ceva. Râdem, glumim, dar ușor, ușor își fac loc în supermarket”, declară jurnalista cu stupoare.

  „Există o companie care s-a aliat cu Universitatea de Științe din Singapore și printează la imprimanta 3D insecte pe care le combină cu alge și legume și le vând în magazine. Adică n-ai să mai știi ce mai mănânci: un sfert insectă, un sfert algă, un sfert legumă”, informează Iosefina.

  „Forumul Economic Mondial laudă Elveția, prima țară care are astfel de produse în magazine. În general Forumul Economic Mondial promovează fermele de insecte din Finlanda și așa mai departe”, evidențiază tânăra jurnalistă.

  Noul combo: gândaci la pachet cu paraziți

  „Vă readuc aminte faptul că sunt pline de paraziți aceste vietăți, aceste insecte. Acești paraziți sunt, în proporție destul de mare, de 33%, periculoși pentru oameni. Restul sunt periculoși pentru animale și pot fi transmiși de la animal la om, dar altfel e sănătate pură”, ironizează Iosefina Pascal situația.

  Emisiunea „Scamatoriile Iosefinei”, prezentată de Iosefina Pascal, se difuzează de luni până joi de la ora 16, la Radio Gold FM. Înregistrările integrale pot fi urmărite pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe noua platformă goldtv.ro

  Autor: Oana-Medeea Groza

  Petru Romoșan a declarat în cadrul emisiunii „Ce-i în Gușă, și-n căpușă” de luni, moderată de Cozmin Gușă la Radio Gold FM, că: „Se pregătește, de fapt, pentru încheierea războiului din Ucraina un Cernobîl sau două, dar nu accidental”.

  Cozmin Gușă amintește de editorialul lui Petru Romoșan, intitulat ‘Armata de umbre a lui Zelenski‘ și postat la sfârșitul săptămânii trecute pe solidnews.ro. Pe scurt, analistul politic Petru Romoșan avertizează că situația din Ucraina riscă să degenereze într-un ritm periculos pentru regiunea Zaporozje și teritoriile din proximitatea ei și atrage atenția asupra faptului că amalgamul de fake news care lovește din toate părțile acoperă realitatea propriu-zisă.

  „Maximul care se spune în presa românească, dar și în cea occidentală, e că nu se știe cine atacă acolo. Ucrainenii și rușii se acuză reciproc, o comunicare abjectă din partea presei românești”, scoate în evidență Petru Romoșan.

  Cozmin Gușă vine cu o completare la afirmația anterioară: „Tu ne spui în felul următor: nu vă așteptați la știri corecte, așteptați-vă la multe fake news-uri, pentru că situația în presă s-a dereglat treptat până a ajuns la nivelul de dereglare de astăzi și oamenii ăștia nu mai pot să scrie adevărul”.

  Implicarea SUA în scandalul nuclear de la Zaporozje

  „Războiul din Ucraina este pierdut încă din februarie, când Putin a dat ordinul invaziei, pentru că atunci lumea B nu a mai recunoscut lumea A. În momentul acesta, în mod evident, lucrul important este că, sigur, Ucraina este condusă de SUA, dar n-avem voie să ponegrim SUA. SUA este o țară foarte complexă. Adevărul însă e că în America a ajuns la maturitate o mișcare foarte puternică, mișcarea neoconservatoare. Ei domină departamentul de stat, administrația Biden și așa mai departe”, dezvăluie Petru Romoșan.

  „Pericolul este că acești neoconservatori au urmărit, încă de la nașterea lor, războaiele. Jeffrey Sachs spune că războiul din Ucraina este încununarea unui proiect de 30 de ani al mișcării neoconservatoare americane. Administrația Biden este plină de membri neoconservatori care au apărat războaie deliberate, vrute, ale SUA în diverse țări”, informează Petru Romoșan.  

  „Există un risc real al contaminării dacă se continuă bombardamentele acolo, din cauza apelor freatice și a fluviului de acolo. Nu există riscul unei explozii, pentru că bombardamentele nu pot penetra învelișul centralelor. Riscul e că la o asemenea demență, dacă nu reușesc cu Zaporozje, vor reuși cu o altă centrală, inclusiv pot să încerce din nou la Cernobîl. Eu mă întreb de ce rușii nu procedează la contramăsuri dure”, concluzionează Petru Romoșan.

  Emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă, poate fi urmărită de luni până joi, pe Radio Gold FM, începând cu ora 13. Înregistrarea integrală poate fi urmărită pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe noua platformă goldtv.ro

  Autor: Oana-Medeea Groza

  După evenimentele sportive din weekend cu deznodământ fericit pentru sportivii români și pentru România, Cozmin Gușă realizează luni o ediție specială a emisiunii „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, pe Radio Gold FM. Au fost amintite rezultatele ce au adus mândrie țării, dar și câteva detalii din culisele lumii sportului.

  „De la Johnny Weissmuller n-am mai avut un asemenea înotător”, afirmă Marius Ghilezan despre sportivul David Popovici, calificat weekendul aceasta în finala europeană la 200 m liber cu cel mai bun timp. „Nu poți să deschizi o gazetă occidentală care să nu-l laude. Noi am simțit revenirea acestui puști minune și am vorbit printre primii în media românească despre viitorul lui David Popovici. Ne rugăm pentru el astăzi, în zi de sărbătoare, să ajungă să doboare și mai multe recorduri mondiale, adaugă jurnalistul.

  „Românii au fost în praznicul Adormirii Maicii Domnului extrem de fericiți. Poate niciodată în ultimii 30 de ani nu s-a mai acumulat o așa de mare fericire. Peste tot era plin de postări despre timing-ul lui David Popovici, despre orele la care joacă Simona Halep la Toronto. Pe Arena Centrală au fost sute de români care fluturau steagul României. Imnul României s-a auzit la Munchen de 8 ori. Îți dai seama cât de mândri au putut să fie românii prezenți acolo”, subliniază Marius Ghilezan.

  Ce face statul pentru sportul românesc?

  „Acești politruci imbecili și inepți din punct de vedere al sportului în loc să creeze centre olimpice de performanță… Iată că Dumnezeu ne ajută și ne dă o nouă generație de aur în aceeași perioadă în care nu prea există baze sportive cu standarde olimpice” este trista realitate pe care o dezvăluie Marius Ghilezan în legătura cu lipsa de interes a reprezentanților statului pentru tinerele valori din lumea sportului.

  Cozmin Gușă aduce în discuție situații similare trăite în anii precedenți: „În 2020, singurul președinte de federație care s-a luptat alături de mine cu Guvernul, practic, să-i convingem să nu lăsăm sportivii acasă a fost Elisabeta Lipă. Trei săptămâni n-am avut parte de nicio audiență la Guvern. Am fost singura țară din Europa care și-a trimis sportivii acasă și din această cauză nu am mai avut rezultate în acel an”.

  „Acum 2 ani am trecut prin Deva și ni s-a spus că avem locuri în căminul destinat gimnasticii românești. Erau 50 de judocane cazate acolo și 7 gimnaste. Asta era gimnastica românească acum 2 ani, atât mai aveam ca gimnaste. Astăzi la juniori am luat 2 medalii de aur cu niște junioare care au putut totuși să se pregătească. Astăzi, în România avem între 50-70 de gimnaste la acest nivel care se pregătesc și cu acestea avem rezultate la juniori. Ăstora le e drag numai să iasă la poze și nu s-au gândit niciodată cum să facă pentru ca loturile sportive pe care le avem să o ducă mai bine, declară Cozmin Gușă

  „Noi ne ucidem singura mână de aur întinsă către Occident. Când întâlnim vreun om politic trebuie întrebat dacă e în stare, la Legea Bugetului, să se ducă să se bată pentru alocarea a 2% pentru sport. Iar pe lângă banii pentru sport, lipsește și educația”, spune Marius Ghilezan.

  În încheierea emisiunii, întrebat dacă rezultatele acestea venite de nicăieri vor forța guvernările să pună la punct domeniul sportiv, Marius Ghilezan răspunde: „Eu din ce-am citit într-o declarație foarte clară a lui David Popovici a spus că se va implica în dezvoltarea sportului românesc. Nu vreau să mă gândesc cine va fi peste 10 ani prim-ministru când va veni David cu aura lui mondială și-l va călca în picioare. Sunt foarte mulți antrenori inimoși. Eu cred că timpul le rezolvă pe toate”.

  Emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă, poate fi urmărită de luni până joi, pe Radio Gold FM, începând cu ora 13. Înregistrarea integrală poate fi urmărită pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe noua platformă goldtv.ro

  Autor: Oana-Medeea Groza

  Emisiunea „Scamatoriile Iosefinei” de joi, moderată de Iosefina Pascal, a avut ca subiect principal protestele din Serbia și din întreaga lume, dar și raționalizarea carburantului în Ungaria.

  „Fermierii din Serbia au pornit cu tractoare, cu alte utilaje, cu animale, spre clădirile guvernamentale din Novi Sad și Vojvodina, protestul fiind împotriva scumpirii carburanților și a gazelor. Foarte interesant, pentru că auzisem din presă că în Serbia lui Vucic nu mișcă nimic. Aparent protestează și acolo”, spune Iosefina la începutul emisiunii.

  „Oamenii nu realizează că această criză alimentară ne va lovi pe toți, indiferent că suntem pro-americani sau pro-ruși. Treaba asta cu creșterea necontrolată (sau controlată) a carburanților și a prețului la gaze și a tot ceea ce înseamnă lanț de scumpiri ne va afecta pe toți. Oamenii au ieșit în stradă și au amenințat că nu vor mai distribui din alimentele și carnea pe care le produc”, informează Iosefina Pascal.

  Raționalizările din Ungaria

  „Între timp, în Ungaria au pus o limită la benzinării de maxim un plin pe zi. La ei, prețul la pompă este plafonat la 6 lei și ceva, restul compensează statul. Viktor Orban a declarat că aceasta nu este o soluție avantajoasă pe termen nedeterminat și că o va păstra doar până la sfârșitul anului”, afirmă jurnalista.

  „Eu cred că mai există o motivație pentru care au impus această limită. Veneau foarte mulți cetățeni din UE, mai ales cei din preajma Ungariei, inclusiv români, și alimentau ieftin acolo. Primul pas pe care l-au făcut ungurii a fost interzicerea facilităților pentru străini. Nu e o discriminare, pentru că legile au fost implementate pentru unguri, nu pentru UE”, evidențiază Iosefina.

  „În alte țări am văzut că sunt proteste tot în același sens, cu scumpirile. Cele mai violente sunt în America de Sud. Inflația este la peste 20%. În Marea Britanie s-a instaurat mișcarea ‘Britain don‘t pay‘, adică să nu plătească britanicii facturile la energie, la gaz etc. Vor să le creeze un prejudiciu financiar companiilor care profită de situațiile de criză ca să se îmbogățească. Pe de cealaltă parte, un grup de activiști britanici merg în supermarket, iau lapte de pe raionul de lactate și îl aruncă în fața magazinului, adică risipă de mâncare. În plină criză alimentară, aceasta este modalitatea lor de a protesta…”, arată Iosefina.

  „Pe toată planeta se revoltă lumea, dar România nu, noi plângem pe la televizor”, concluzionează Iosefina.

  Emisiunea „Scamatoriile Iosefinei”, prezentată de Iosefina Pascal, se difuzează de luni până joi de la ora 16, la Radio Gold FM. Înregistrările integrale pot fi urmărite pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe platforma goldtv.ro

  Autor: Oana-Medeea Groza

  Se anunță difuzarea unui mini-serial sau a unei mini serii de episoade despre decăderea presei românești, prezentate în cadrul „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, emisiune moderată de Cozmin Gușă la Radio Gold FM. Ion Spânu vorbește despre involuția și declinul presei românești, discuția concentrându-se în primul episod asupra jurnaliștilor din jurul lui Traian Băsescu.

  „În 2017 m-a preocupat și pe mine acest subiect și publicam atunci în Cotidianul articolul ‘Revoluția presei a fost organizată de SRI pentru îndepărtarea elefanților periculoși pentru sistem‘. Au existat 4 oameni cărora societatea trebuie să le fie recunoscătoare: Petre Mihai Băcanu (România liberă), Ion Cristoiu (Evenimentul Zilei), Sorin Roșca Stănescu (Ziua) și Cornel Nistorescu (Revista Expres). Fără ei am fi avut încă din ’90 presa pe care o avem acum”, spune Ion Spânu.

  „Dan Turturică, Dan Tăpălagă, Robert Turcescu, Sorina Matei, Dan Andronic, Corina Drăgotescu sunt puși într-o singură poză. În 2005, Traian Băsescu a decis să-i scoată pe cei patru ‘elefanți‘ menționați anterior, pentru că reprezentau presa veche, comunistă și erau bătrâni, și a vrut să-i aducă în prim plan pe aceștia șase. Lor li s-a dat misiunea teribilă de a continua ideea de presa liberă, doar că toți au acceptat să devină slugile puterii, dezvăluie Ion Spânu.

  Elita lui Traian Băsescu

  „A fost o complicitate teribilă a grupului care s-a denumit ulterior ‘Elita intelectuală a lui Traian Băsescu‘. În jocul acesta au fost atrași intelectualii cu imaginea cea mai bună: Pleșu, Liiceanu, Micea Mihăieș și Mircea Cărtărescu. Oamenii ăștia aveau alte preocupări, dar toți au fost trași din preocupările lor pe acest teritoriu al presei. Dintr-odată au fost trași în spațiul public ca oameni de opinie politică. Acești 4 oameni considerați intelectualii vremii sunt principalii vinovați pentru decăderea presei, amintește Ion Spânu.

  „În 2007 se întâmplă ceva formidabil. Traian Băsescu își dă seama că între 2005 și 2007 a finanțat, a creat toată această situație a presei, dar efectul nu era cel scontat. Trebuiau să domine presa, să facă tot ziare de un milion de exemplare, dar să fie de partea puterii, a sistemului. Băsescu a făcut atunci celebra întâlnire de la Neptun când a pus la discreție un avion de 100 de persoane pentru 5 oameni, dezvăluie jurnalistul Ion Spânu detalii importante din ancheta sa.

  „5 intelectuali au plecat din București pe Aeroportul Kogălniceanu, apoi au fost transportați spre Neptun cu microbuzul. În poarta de la Neptun era Oana Zamfir (Stancu). A fost o operațiune foarte bine gândită de compromitere a acestui grup. Băsescu și-a dat seama că nu sunt folositori și a renunțat la ei. În 2009, când Băsescu trebuia să candideze la al doilea mandat, toți aceștia s-au delimitat de el”, evidențiază Ion Spânu.

  Emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă, poate fi urmărită de luni până joi, pe Radio Gold FM, începând cu ora 13. Înregistrarea integrală poate fi urmărită pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe platforma goldtv.ro

  Autor: Oana-Medeea Groza

  Emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă” de joi, moderată de Cozmin Gușă la Radio Gold FM, a adus în prim plan realitatea geopolitică a lumii de astăzi și suprapunerea conflictului SUA-China peste războiul din Ucraina, dar și efectele tuturor ‘mutărilor‘ politice la care întreaga lume e martoră.

  „Trăim într-o lume în care statele s-au îndatorat enorm și s-au îndatorat nu pentru a face viața cetățenilor mai bună, ci pentru a face viața celor bogați mai opulentă. Suntem într-o lume în care consumul a ajuns să fie enorm, chiar dacă nu se consumă în mod egal. Suntem într-o lume în care, de foarte multă vreme, în special marile puteri investesc mai mult în armare decât în dezvoltarea economică. Suntem într-o lume în care s-a produs ruptura între conduși și conducători. Trăim într-o lume în care în această boală a democrației și a moralei s-a ajuns ca minoritățile să decidă, pentru că sunt mai zgomotoase. Statele sunt conduse prin minciună, prin dezinformare și manipulare, este sinteza pe care o face Adrian Severin în legătură cu propria-i percepție asupra societății.

  „În Afganistan, din nou, ca în Irak și în Siria, SUA au arătat că, indiferent dacă puterea lor militară este net superioară celorlalți, nu pot să obțină o ordine care să fie conformă intereselor lor, dorințelor lor și modelului lor de viață. S-au retras de acolo unde nu au putut obține pacea și au zis că vor schimba puțin modelul, provocând niște războaie în care nu se implică direct, ci implică niște puteri mai mici”, spune analistul Adrian Severin.

  Care este strategia pe care SUA o folosesc pe imensa ‘tablă de șah‘ mondială?

  În politica militară a SUA ‘nimic nu se pierde, nimic nu se câștigă, totul se transformă‘. Nu au câștigat nimic în Afganistan și au transformat în Ucraina. În Ucraina lucrurile nu merg chiar așa de bine cum spune propaganda de război și atunci au transformat Ucraina în Taiwan. În Taiwan, chinezii se încăpățânează să nu pornească o invazie militară. Deci, pentru că acolo nu au reușit să amorseze războiul, avem în SUA percheziționarea vilei lui Trump”, explică Adrian Severin pentru Gold FM.

  „Ei provoacă războaie și măresc costurile acestora prin a faptul că le măresc durata. Le măresc durata prin faptul că îi ajută pe alții să lungească războaiele respective. În aceste condiții, eu nu pot să cred decât că există un plan care să stopeze dezvoltarea economică a puterilor rivale, afirmă Adrian Severin.

  „Această idee de a implica celelalte țări în războaie pentru a le da timp SUA să se reabiliteze este un calcul greșit. SUA continuă să se afunde în loc să se înalțe. America aprinde întreaga lume cu focul războiului, un foc care, finalmente, o va arde și pe ea ca superputere globală”, subliniază Adrian Severin.

  Dialogul purtat de cei doi geopoliticieni scoate la iveală coagularea unei alianțe între toți actorii de pe fronturile de război deschise de SUA. Ar fi vorba despre o apropiere între Rusia, China și chiar India. Aceste țări văd într-o posibilă interconectare mai multe avantaje decât cele care se întrezăresc din alianța cu SUA, care le ‘folosesc‘ drept carne de tun.

  Emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă, poate fi urmărită de luni până joi, pe Radio Gold FM, începând cu ora 13. Înregistrarea integrală poate fi urmărită pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe platforma goldtv.ro

  Autor: Oana-Medeea Groza

  Ediția din data de 10 august a emisiunii „Scamatoriile Iosefinei”, moderată de Iosefina Pascal, a avut ca subiect principal masacrul din Bascov, problemele mintale și diversiunea media.

  „Un cetățean a omorât 5 membri ai familiei sale: pe socrii, pe cumnat, pe soție și pe copila de 6 ani. Cadavrele au fost găsite de soțul femeii care a fost omorâtă, care era medic, dânsa fiind asistentă. Cel care i-a omorât a fost luat acasă pe semnătură, pentru că era internat la un spital de psihiatrie, și familia și-a asumat îngrijirea sa”, este contextul pe care îl oferă Iosefina Pascal.

  „Acum câțiva ani, au mai fost situații în care, spre exemplu, tot un cetățean internat la spitalul de psihiatrie a dat foc unității în care se afla. Un altul și-a omorât colegii de cameră, înjunghiindu-i cu perfuzorul. S-au întâmplat lucruri îngrozitoare, dar starea deplorabilă din spitalele de psihiatrie nu va fi rezolvată prea curând. Din ce în ce mai multe persoane dezvoltă tot felul de tulburări pe fondul izolării sociale, pe fondul restricțiilor, pe fondul sărăciei, crizei alimentare și a tuturor lucrurilor care se întâmplă în jur și duc la stres, panică, frică, afirmă jurnalista.

  Penuria și grija zilei de mâine naște monștri

  „Există șansa ca această stare de stres, de nesiguranță, de teroare, să se reflecte și în acte de violență. O să vedem din ce în ce mai multe tulburări sociale din cauza acestui lucru, pentru că, în România, mersul la psiholog este asociat cu a fi nebun. La noi nu există cultul acesta al îngrijirii psihice, iar medicii tratează situațiile de acest tip în șabloane și tratează totul superficial”, subliniază Iosefina un adevăr trist care caracterizează societatea noastră.

  „Încerc să arăt că această tensiune, această stare conflictuală latentă se activează din cauza acestor factori cu care ne confruntăm zi de zi: prețuri mari, nesiguranța traiului sau lipsa unui loc de muncă” este semnalul de alarmă pe care îl trage Iosefina.

  Emisiunea „Scamatoriile Iosefinei”, prezentată de Iosefina Pascal, se difuzează de luni până joi de la ora 16, la Radio Gold FM. Înregistrările integrale pot fi urmărite pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe platforma goldtv.ro

  Autor: Oana-Medeea Groza

  În ediția de miercuri a emisiunii „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă la Radio Gold FM, jurnalistul român stabilit în SUA Grigore Culian a oferit câteva detalii esențiale care să contureze situația la zi a crizei politice din America. Acesta trage un semnal de alarmă, spunând: „Sunt foarte îngrijorat pentru ceea ce se întâmplă acum, în primul rând de ceea ce i se întâmplă lui Trump”.

  „Foarte puțini înțeleg că aici nu este vorba de Donald Trump. Este vorba de cetățeanul american de rând care va fi supus unor represalii în situația în care se opune regimului care conduce America în acest moment. Este un fel de poliție politică, pentru că americanilor le sunt călcate în picioare drepturile și este călcată în picioare inclusiv Constituția”, subliniază Grigore Culian.

  Întrebat dacă ce i s-a întâmplat lui Trump a trezit dezbateri publice despre faptul că democrația și libertatea sunt pe cale să se piardă, Grigore Culian prezintă perspectiva sa avizată, în calitate de jurnalist și cetățean american: „A fost o operațiune de intimidare, pentru că au profitat că Trump nu era acasă și au intrat fără să permită avocaților lui Trump să fie martori. În momentul acela, FBI puteau planta în biroul în care au intrat orice obiecte sau documente compromițătoare. Aceasta a fost o primă gravă încălcare a drepturilor cetățeanului”, dezvăluie Grigore Culian.

  „Apoi, nu a fost anunțat, așa cum este procedura, Procurorul General al statului Florida. S-a încălcat Constituția, pentru că toată această acțiune de intimidare a avut ca scop atenționarea întregii societăți americane că și americanului de rând i se poate întâmpla același lucru”, adaugă jurnalistul american.

  Care este scopul tuturor acestor acțiuni?

  „O prioritate a alegerilor din noiembrie va fi suspendarea lui Biden. Apoi, se dorește aducerea în fața justiției a tuturor instituțiilor care au comis abuzuri, nu neapărat împotriva lui Trump, abuzuri luate la general. Mă refer în special la FBI care a aplicat dubla măsură”, spune Culian

  Emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă, poate fi urmărită de luni până joi, pe Radio Gold FM, începând cu ora 13. Înregistrarea integrală poate fi urmărită pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe platforma goldtv.ro

  Autor: Oana-Medeea Groza

  Jurnalistul Bogdan Comaroni a declarat în emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă la Radio Gold FM, că: „În România asta trăim, în care Iohannis este fantoșa ălora de afară și trage niște sfori interne, în care serviciile secrete își împart cu niște politicieni corupți banii noștri, ai românilor, în care ne obligă să ne ținem banii pe piața neagră pentru că nu mai există capitalul privat. În România de capul tău nu mai ai cum să faci nimic”.

  „România este un regim economic multinațional și național e doar pe buget, pe afaceri cu statul. Turismul este alt aspirator pe care să scoți banii românilor. Cum? Deci în primul rând, i-au băgat pe cei din HoReCa în lockdown și i-au adus într-un regim de monopol. La noi se face un turism de monopol. De pildă, nicio mâncare la restaurante să nu fie sub 30 lei, la hoteluri să nu scadă sub 200 ș.a.m.d. Proprietarii spun că s-a mărit costul la utilități și totul este atât de scump, încât ar trebui să taie din salariile angajaților. Asta e politica insuflată de stat”, dezvăluie Bogdan Comaroni.

  „Îi sperie pe români că urmează din nou lockdown, că e ultima vară de concedii și libertate, ceea ce e adevărat, că vor începe iar cu virusul și altele. Vine iarna marii resetări, atacul pe curent, pe gaze, pe mâncare și pe toate cele. N-o să mai fie oficial lockdown  și n-o să mai vreți să ieșiți, nu veți mai avea de ce. Românii spun că merg, pentru că ei cred că e ultima dată când vor mai putea să aibă concedii. Asta e teoria națională”, arată Bogdan Comaroni.

  Protestul din 10 august 2018

  „Diaspora a fost bătută, speriată, atunci, în 2018 și acum nu mai vrea, nu mai participă la proteste. Românii nu prea au participat nici înainte. Această mare contradicție între potențialul țării și imposibilitatea de a beneficia de el creează frustrare”, spune Cozmin Gușă. Cu toate acestea, România pare să sufere de o lipsă acută de spirit civic și se resimte o anesteziere totală asupra poporului rămas tranchilizat.

  Bogdan Comaroni oferă o posibilă explicație a acestui fenomen: „Mulți sunt plecați în afară, iar cei care au bani și sunt branșați la economia din piața neagră și din afacerile cu statul nu au nicio treabă. Aceștia nu vor ieși în stradă, pentru că știu că participă la o inflație din care își iau banii înapoi și că sunt taxați ‘fraierii‘. Bugetarii nu ies în stradă de frică că pot fi dați afară. Ăia de la multinaționale execută ordine de afară și exportă profitul, sărăcesc România”.

  „Diaspora a fost compromisă, și nu de Dragnea. Aia a fost o mare acțiune de compromitere a diasporei pregătită de statul paralel și foarte dragă lui Iohannis. Diaspora este singura Românie care are sânge. Ei de asta au plecat din România, că s-au săturat să tot spună că o duc rău. Din păcate și ei au fost manipulați și mințiți”, explică jurnalistul Bogdan Comaroni.

  A fost o lovitură de stat programată și, în timp ce se petrecea, România era vândută. Și de atunci a început degradarea și schimbarea României. Românii pleacă după fente.”, afirmă Bogdan Comaroni la finalul emisiunii.

  Emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă, poate fi urmărită de luni până joi, pe Radio Gold FM, începând cu ora 13. Înregistrarea integrală poate fi urmărită pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe platforma goldtv.ro

  Skip to toolbar