• storytorrent.com
 • NEW YORK MAGAZIN

  P.O. Box 790304, Middle Village, NY 11379
  Telefon: (718) 896-8383
  E-mail: nymagazin@aol.com

  Website: www.nymagazin.com

  Pentru abonamente si reclame în edițiile tipărite sau online sunați la (718) 896-8383

  sau contactați-ne prin e-mail la adresa:  nymagazin@aol.com sau grigore.culian@yahoo.com

  Plata se face numai în Dolari US (prin cec sau money order) pentru:

  New York Magazin, P. O. Box 790304, Middle Village, NY 11379

  Cupon de abonament:

  NUMELE SI PRENUMELE——————————————————————–

  ADRESA ——————————————————————————————-

  ORASUL —————————————-

  STATUL ————————————-

  CODUL POSTAL —————–

  NUMARUL DE TELEFON ————————————

  DORESC UN ABONAMENT PENTRU (ÎNCERCUIȚI MAI JOS):
  3 luni ($36)———-       6 luni ($75)———        un an ($150.00)

  * COPIAȚI  CUPONUL ȘI TRIMITEȚI-L PRIN POȘTĂ SAU EMAIL.

  SCRIEȚI UN CEC SAU UN MONEY ORDER PENTRU:  

  NEW YORK MAGAZIN, P.O. BOX 790304, MIDDLE VILLAGE, NEW YORK 11379

  PLATA SE FACE NUMAI IN DOLARI SUA.

  Autor: Adrian Lambru

  Jurnalista Iosefina Pascal a declarat în cadrul emisiunii „Scamatoriile Iosefinei”, de la GOLD FM, că: „Boala lu’ cimpanzeu despre care zic ăștia că e nouă și misterioasă a apărut cândva prin anii ’70 în Congo. Bill Gates a pus-o pe locul 10 în topul viitoarelor posibile pandemii, deci să fim pregătiți”.

  Variola maimuței, boala despre care a început să se vorbească din ce în ce mai mult în spațiul public, se transmite prin contact direct cu salivă, prin contactul cu substanțe contaminate cu aceste fluide sau pe cale sexuală, informează science.org. În prezent, aceasta a intrat iarăși în atenția specialiștilor, unii dintre ei denumind-o „o boală misterioasă”, chiar dacă primele atestări ale Variolei maimuței s-au înregistrat în 1970, iar de atunci au mai apărut focare în diverse locuri ale planetei.  

  „Se vorbește în necunoștință de cauză despre această boală” – observă Iosefina Pascal. „Presa sperie populația despre boala lu’ cimpanzeu de zici că e vorba de Ebola. Este vorba despre o boală a copilăriei, mulți oameni au avut-o deja, iar pentru această variolă există tratament simpomatic. Singurul lucru bizar care trebuie cercetat este cum a ajuns această boală de pe continentul european în Statele Unite și în Canada în doar o zi”.

  Vaccinul – gata pregătit

  Variola maimuței este des întâlnită în Africa, iar recent mai multe cazuri au fost depistate în Portugalia, Spania, Marea Britanie, Suedia, Italia, Canada şi Statele Unite. Autoritățile din SUA au comandat deja 120 de milioane de doze de vaccinuri împotriva acestei boli. „Aceste alerte ne arată că autoritățile intră mult mai repede în funcţiune, medicul va ști că trebuie să ia în calcul și posibilitatea, nu înseamnă că intră în panică sau că o să avem nu știu câte cazuri în România” – a declarat Dr. Adrian Marinescu, director medical Institutul Matei Balş pentru Știrile PRO TV.

  Studiile spun că 99,9% dintre cazuri cauzează febră și o ușoară iritație, asta depinde de sistemul imunitar al fiecărei persoane. „Cu toate acestea, topul lui Bill Gates despre posibilele viitoare pandemii pune Variola de la maimuță pe locul 10. Bineînțeles, studiile pentru vaccinuri au început deja. Se anunță o protecție de 90% împotriva bolii. Nu știu de ce, dar îmi sună cunoscut, parcă am mai auzit asta undeva. Dacă America a luat 120 de milioane de doze de vaccin împotriva Variolei de la maimuță, România va lua dublu, căci asta e tradiția” – a adăugat jurnalista GOLD FM.

  Emisiunea “Scamatoriile Iosefinei”, moderată de Iosefina Pascal, se difuzează de luni până joi, la Gold FM, de la ora 16. Înregistrările integrale pot fi urmărite pe paginile de YouTube și Facebook ale Radio Gold FM România.

  Autor: Adrian Lambru

  Jurnalista Iosefina Pascal a declarat în cadrul emisiunii „Scamatoriile Iosefinei”, de la GOLD FM, că: „Băieții deștepți care finanțează Organizația Mondială a Sănătății vor să impună politica unică în domeniul sănătății”.

  Reprezentanții Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) susțin că în prezent, chiar dacă pandemia de Covid-19 s-ar fi încheiat în majoritatea țărilor, lumea nu ar fi pregătită pentru un nou astfel de episod. De asemenea, situația economică precară cauzată de cei doi ani de pandemie, dar și de recentul conflict din Ucraina, ar putea pune omenirea în fața unei situații chiar mai dificile, potrivit sursei mai sus citate.

  „OMS va urma acum să impună, la nivelul tuturor statelor care semnează acest acord, măsuri pentru prevenirea pandemiilor” – observă Iosefina Pascal. „Dar ce înseamnă asta? Ei bine, ne referim aici la o piață unică în domeniul sănătății, adică aceleași vaccinuri și aceleași medicamente pentru toată lumea. În acest caz, România are mari șanse să se mai trezească cu încă vreo 200 – 300 de milioane de doze de vaccin”.

  Problema alimentației

  Organizația Mondială a Sănătății face alt avertisment, de această dată cu privire la alimentație. Problema obezității ar fi ajuns la „proporții epidemice” pe continentul european, după unele declarații recente ale reprezentanților OMS dintr-un raport al biroului regional european. Cazurile s-ar afla într-o creștere considerabilă, potrivit acestui raport: 59% dintre adulți și aproape 1 din 3 copii sunt supraponderali sau obezi.

  „Invocând acest subiect și faptul că persoanele supraponderale au riscul de a dezvolta diverse boli, Organizația Mondială a Sănătății încurajează acum la consumul mâncării editate genetic, despre care spune că nu e infectată cu agenți patogeni, pentru minimalizarea riscurilor. Foarte interesant, zic eu! O mare mișcare de marketing, nimic mai mult” – a adăugat jurnalista GOLD FM.

  Cine finanțează OMS-ul?

  În proporție de peste 60%, Organizația Mondială a Sănătății este finanțată de entități private, printre care se află și Bill Gates, co-fondatorul Microsoft. „În acest fel, dacă această structură supra-statală va ajunge să ia decizii cu privire la cele mai importante domenii dintr-un stat, adică medicina, energia și alimentația, înseamnă că niște băieți privați vor decide ce se întâmplă în fiecare țară care va fi de acord cu așa ceva. Evident, principalul scop este să iasă banul” – spune Iosefina Pascal.

  Teoria conform căreia OMS ar urma să devină un Guvern Mondial ar fi din ce în ce mai adusă în realitate. Reprezentanții instituției ar avea de gând să se folosească de pretextul pandemiei de Covid-19 și de sugerarea unei stări de panică privind viitoare astfel de scenarii pentru a impune politica unică în domeniul sănătății publice, iar câștiguri în acest sens ar urma să aibă marile companii de Pharma din lume.

  Emisiunea “Scamatoriile Iosefinei”, moderată de Iosefina Pascal, se difuzează de luni până joi, la Gold FM, de la ora 16. Înregistrările integrale pot fi urmărite pe paginile de YouTube și Facebook ale Radio Gold FM România.

  Autor: Adrian Lambru

  Muzicienii Frații Advahov & Zdob și Zdub au declarat în cadrul emisiunii „Ce-i în Gușă, și-n Căpușă”, moderată de Cozmin Gușă, faptul că: „Versurile melodiei <Trenulețul> sunt niște metafore ale realității, niște alegorii, dar cu toate acestea, cuvintele sunt unele simple, melodioase”.

  Frații Advahov și Zdob și Zdub și-au petrecut perioada de pandemie, bunele luni în care nu au avut parte de concerte, făcând ceea ce știu ei mai bine: muzică și versuri. Aceștia au anunțat chiar, pentru GOLD FM, că pregătesc un nou album cu un concept nou și interesant. Așa a apărut și celebra piesă „Trenulețul”, melodia în limba română cu mesaj unionist care a reprezentat Republica Moldova la concursul muzical Eurovision din acest an.

  „Am plecat atunci în Oituz, în România, la poalele Carpaților. Ne-am lăsat telefoanele de-o parte, toate gândurile rele și energiile negative, am luat instrumentele și am început să cântăm. După mai multe zile de liniște am compus mai multe piese, printre care și <Trenulețul>” – a povestit Vasile Advahov pentru GOLD FM.

  Roman Iagupov, solistul trupei Zdob și Zdub, susține că aportul acestei melodii este reprezentat de text care vorbește despre drumul vieții sale, faptul că s-a născut în Republica Moldova, dar România este țara de care îl leagă foarte multe amintirii, foarte multe povești: „Versurile sunt niște metafore ale realității, niște alegorii, dar cu toate acestea, cuvintele sunt unele simple, melodioase”.

  Succesul „Trenulețului”

  Piesa Fraților Advahov și a trupei Zdob și Zdub a avut parte de un real succes în rândul publicului, atât cel românesc, cât și cel moldovenesc, dar mai ales în rândul publicului internațional. La începutul săptămânii, melodia „Trenulețul” ocupa locul patru în topul mondial al unei cunoscute platforme specializate în muzică.

  Popularitatea piesei ce combină folclorul cu rock-ul s-a arătat și în rezultatul final al concursului Eurovision. Republica Moldova a încheiat seara de sâmbătă, când a avut loc finala concursului, pe locul al șaptelea în clasament.

  „Nu ne-am așteptat acest trenuleț să prindă o viteză așa de mare” – a adăugat Vasile Advahov. „Am fost surprinși când am văzut că a ajuns în toate colțurile lumii. Ne bucurăm cu toții de un rezultat frumos”.

  Emisiunea “Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă, se difuzează de luni până joi, la Gold FM, de la ora 13. Înregistrarea integrală poate fi urmărită pe paginile de YouTube și Facebook ale Radio Gold FM România.

  Autor: Adrian Lambru

  Jurnalista Iosefina Pascal a declarat în cadrul emisiunii „Scamatoriile Iosefinei”, de la GOLD FM, că: „Miza acestei afaceri este de zeci de miliarde de dolari jefuiți din buzunarele românilor”.

  Marți, 17 mai, comisiile reunite de industrii şi buget-finanţe din Camera Deputaţilor au votat pentru adoptarea legii offshore. Urmează acum să intre la vot final, în Plenul Parlamentului. Conform proiectului, acesta ar urma să deblocheze exploatarea gazelor din Marea Neagră, iar România să producă mai mult decât are de consumat. Decizia a fost luată cu 91 de voturi „pentru” și 13 „împotrivă”.

  Ministrului Energiei, Virgil Popescu, susține că recentele modificări aduse la legea offshore ar consta în deblocarea investițiilor din Marea Neagră, iar în cazul unei crize energetice – asigurarea securității în aprovizionare a țării. De asemena România ar urma să devină şi furnizor de securitate energetică regională, pentru că planul este de a produce mai mult decât consumul.

  Iosefina Pascal declară că acestei legi i s-au adus modificări pentru că ar fi existat neînțelegeri între guvernanți și investitori: „Legea inițială le impunea petroliștilor o serie de obligații de piață și fiscale destul de dure și o lipsă de predictibilitate. Cea de dinainte era cea propusă și pe timpul lui Dragnea, în 2018, iar atunci investitorii aceștia aveu un profit mai mare decât statul român, în jur de 19 milioane de euro. De această dată, au cerut modificăi pentru că doresc să forțeze mâna”.

  De ce se adoptă legea offshore acum?

  Această lege a fost adoptată în prezent nu penru că a revenit Partidul social Democrat la guvernare, așa cum a afirmat Marcel Ciolacu, ci pentru că această formulă a coaliției ar fi priit unei treceri prin Parlament mai ușoară. Jurnalista GOLD FM este de părere că ministrul Energiei Virgil Popescu ar face trimitere la sancțiunile din legea energiei, pentru a justifica lipsa unor sancțiuni în legea offshore pentru titularii de acorduri petroliere dacă aceștia încalcă prevederile legii offshore.

  În acest caz, jurnalista identifică două probleme:

  1. “De ce nu face apel la aceeași <lege a energiei> atunci când vine vorba de tranzacționarea pe piața internă a 50% din totalul gazelor extrase din Marea Neagră? Vă spun eu, pentru că în modificările aduse de PSD PNL UDMR USR la legea offshore este permisă tranzacționarea în afara țării a tuturor resurselor extrase după se acoperă necesarul pentru România, adică acel 20% importat din Rusia, restul merge pe bursa din Austria. Deci, domnule Popescu, contează ce scrie în legea offshore, sau nu??
  2. 2. De ce a mai fost nevoie de o lege privind exploatarea gazelor offshore, dacă avem deja <legea energiei>?”

  „Vă spun eu, pentru că Popescu minte. Dacă NU sunt prevăzute sancțiunile pentru încălcarea legii FIX în legea pe baza căreia se efectuează extracțiile, tranzacțiile, atunci NU EXISTĂ SANCȚIUNI” – observă Iosefina.

  Rezultatele defavorabile

  Rezultatul legii a fost că Exxon, o companie de prelucrare a gezelor naturale, și-a anunțat retragerea din România, iar OMV Petrom, companie de rafinare a gazelor naturale, amână luarea unei decizii privind exploatarea gazelor. Iar această amânare ar fi până după votul în plenul Parlamentului. OMV Petrom ar avea de gând ca în toată această afacere, statul român să nu rămână cu nimic.

  “Miza acestei afaceri este de zeci de miliarde de dolari jefuiți din buzunarele românilor” – a adăugat Iosefina Pascal. „În formula actuală pierdem undeva la șapte miliarde de dolari, poate chiar și mai mult. Iar asta va veni la pechet cu scumpiri în lanț. Noi nu vom putea tranzacționa toată această afacere în România, ci în afara ei, păgubind bugetul de stat care se apropie de deficitul bugetar de 60%”.

  Emisiunea “Scamatoriile Iosefinei”, moderată de Iosefina Pascal, se difuzează de luni până joi, la Gold FM, de la ora 16. Înregistrările integrale pot fi urmărite pe paginile de YouTube și Facebook ale Radio Gold FM România.

  Autor: Adrian Lambru

  Jurnalista Iosefina Pascal a declarat în cadrul emisiunii „Scamatoriile Iosefinei”, de la GOLD FM, că: „O delegație de parlamentari pleacă în America pe banii românilor fără un scop anume. Dar până se întorc, sigur află și de ce s-au dus”.

  Anul acesta se împlinesc 25 de ani de parteneriat strategic între România și Statele Unite ale Americii (SUA). În acest scop,vla începutul lunii iunie, o delegație de parlamentari români se va deplasa peste ocean, deplasare asigurată de la bugetul de stat, însă scopul precis, ce și cu cine vor discuta, nu este un lucru încă știut. Vizita a fost aprobată de Biroul Permanent al Camerei Deputaților fără ca organizatorii să poată spune ce întâlniri vizează.

  „De ce nu fac aniversarea asta cum o fac de obicei?” – se întreabă Iosefina Pascal. „O pișcotăreală corectă la Ambasada Stetelor Unite din București. Venau ei între ei acolo și nu ne-ar fi costat atât de mult, cu siguranță. Trebuie totuși să fim lămuriți ce fac acești parlamentari în SUA pe banii poporului român și dacă fac ceva în interesul acestuia”.

  Conform Hotărârii Biroului Permanent Reunit nr. 3/2019, la zborurile lungi, deputații și senatorii au dreptul la bilete la clasa business. Cei de la ZiuaNews au făcu un calcul și au transmis faptul că statul român va urma să plătească vâte 7.000 de euro pentru biletul fiecărui parlamentar din delegația. În total, 63.000 de mii de euro.

  Inițiativa a venit din partea Comisiei de Apărare din Camera Deputaților, dar cu toatea acestea din delegație fac parte parlamentari din Comisia Juridică, de Tineret și Sport, de Mediu, din Comisia de Buget și cea de Muncă. Nu mai înțelege nimeni nimic. „Dar până la urmă este frumos. Se duc oamenii acolo, nu știu nici ei ce fac” – a adăugat Iosefina Pascal.

  Aceasta a mai identificat o problemă la această delegație și anume că Iulian Moraru senator de Iași în Parlamentul României și fratele ambasadorului român la Washington DC, Andrei Muraru: “Cei doi se folosesc de banii românilor, căci de ce nu, să se mai vadă și ei din când în când”.

  Lista completă a excursioniștilor:

  Pavel Popescu – PNL

  Alfred Simonis – PSD

  Csoma Botond – UDMR

  Laura Vicol – PSD

  Silvia Țoiu – USR

  Iulian Muraru – PNL

  Mircea Fechet – PNL

  Robert Sighiartău – PNL

  Gabriela Horga – PNL

  Emisiunea “Scamatoriile Iosefinei”, moderată de Iosefina Pascal, se difuzează de luni până joi, la Gold FM, de la ora 16. Înregistrările integrale pot fi urmărite pe paginile de YouTube și Facebook ale Radio Gold FM România.

  Autor: Adrian Lambru

  Jurnalistul Marius Ghilezan a declarat în cadrul emisiunii „Ce-i în Gușă, și-n Căpușă”, moderată de Cozmin Gușă, faptul că: „Împotriva acestei trupe s-a dat lovitura mortală. Ei sunt acum, alături de întreg curentul artistic, cei învinși de mișcarea progresistă. Se pare că din alegerile din America din 2020, acești indivizi nu mai au pic de rușine”.

  Din informațiile sale, Marius Ghilezan spune că adevăratul scor de la Eurovison ar fi fost diferit de cel final. Pe primul loc ar fi urmat să iasă ori reprezentantul Marii Britanii, ori cei ai Republicii Moldove. Jurnalistul susține că la un moment dat, s-ar fi intervenit asupra clasamentului, iar astfel Ucraina a câștigat concursul muzical.

  „Dintr-o dată, delegațiile a șase țări au fost anunțate că voturile lor nu sunt valabile. Jocurile s-au pus în acțiune, iar Ucraina, de pe la jumătatea clasamentului a urcat vertiginos. În cazul României, după cum a transmis și conducerea TVR, s-a votat cu reprezentanții Republicii Moldova, însă, din cauza unor preuspuse probleme tehnice, a ieșit Ucraina din pălărie la anunțarea celor 12 puncte. Cel mai trist pentru toată lumea este că Zdop și Zdup chiar fac muzică, au talent, fac adevărat spectacol, dara au fost denigrați în acest fel” – susține Marius Ghilezan.

  Dreptul suveran al votului – spulberat

  Jurnalistul de la România Liberă consideră că în spatele acestei situații s-ar afla reprezentanții curentului progresist, care nu ar ține cont de dreptul suveran al votului în niciun fel de context. Ghilezan a adăugat că situația s-a accentuat odată cu alegerile prezidențiale din Statele Unite ale Americii din anul 2020 când Joe Biden a câștigat funcția de primul om în stat.

  „A fost un tămbălău cum rar s-a mai văzut numai ca să iasă Ucraina” – observă jurnalistul. „Noaptea ca hoții, cum se spune, polonezii, lituanienii, românii, moldovenii, și georgieni au primit telefon că ei vor vota cu Ucraina. Dar de data aceasta, propaganda a fost prea evidentă, iar de acum încolo va începe să scrâșnească”.

  Emisiunea “Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă, se difuzează de luni până joi, la Gold FM, de la ora 13. Înregistrarea integrală poate fi urmărită pe paginile de YouTube și Facebook ale Radio Gold FM România.

  Autor: Adrian Lambru

  Jurnalista Iosefina Pascal a declarat în cadrul emisiunii „Scamatoriile Iosefinei”, de la GOLD FM, că: „Dacă domnul Iohannis dorește înscăunarea pe viață prin modificarea Constituției, ne-a anunțat din start că nu va fi vorba de niciun război sau vreun fel de conflict în România”.

  La scurt timp după ce președintele Uniunii Democratice a Maghiarilor din România (UDMR) Kelemen Hunor a propus schimbarea unor articole din Constituția României, șeful statuluiu Klaus Iohannis a specificat, joi după-amiază, 5 mai, într-o conferință de presă că susține faptul că anumite detalii din Constituție trebuie revizuite, precum „scenariul alegerilor anticipate”. “Amintiţi-vă că s-a vehiculat scenariul alegerilor anticipate, noţiunea nici nu există în Constituţie. Deci, trebuie să clarificăm cum, cine şi când dizolvă Parlamentul, ce înseamnă alegeri anticipate” – a spus președintele României.

  Kelemen Hunor a declarat că susține modificarea Constituţiei României. Acesta este de părere că statul român ar trebui să clarifice dacă este o republică prezidenţiala sau parlamentară. Pentru a rezolva această problemă, este necesară stabilirea unui proiect de revizuire a Legii fundamentale.

  „Planul e gata, băieții se pregătesc și totul e în linia lucrului bine făcut” – a specificat Iosefina Pascal. „Problema e însă următoarea: Oare domnul Iohannis știe cum se schimbă Constituția? Să-l informeze cineva pe domnul președinte că pentru asta este necesar un referendum, este necesară părerea poporului român”.

  Aspectele modificării Constituției

  Așadar, conform Articolului 90 din Constituția României „preşedintele României, după consultarea Parlamentului, poate cere poporului să-şi exprime, prin referendum, voinţa cu privire la probleme de interes naţional”. În același timp, Articolul 152 menționează faptul că „dispoziţiile prezentei Constituţii privind caracterul naţional, independent, unitar şi indivizibil al statului român, forma republicană de guvernământ, integritatea teritoriului, independenţa justiţiei, pluralismul politic şi limba oficială nu pot forma obiectul revizuirii”.

  Cele mai sus menționate vin în contradicție cu o posibilă reașezare a granițelor României, așa cum doresc unii parlamentari UDMR precum Szabó Ödön care a declarat pentru Realitatea PLUS că urmărește acest scop.

  De asemenea, tot o nelămurire cu privire la schimbarea Constituției este momentul în care se poate desfășura un referendum. Legea spune că acesta nu este posibil în timpul unei stări de urgență, de mobilizare, de asediu sau stare de război. „Astfel, dacă președintele Iohannis are de gând să schmbe Constituția, ne-a anunțat indirect că nu va fi niciun război în România, așa cum spun unii conspiraționiști. Deci trebuie să ne liniștim” – a adăugat jurnalista GOLD FM.  

  Emisiunea “Scamatoriile Iosefinei”, moderată de Iosefina Pascal, se difuzează de luni până joi, la Gold FM, de la ora 16. Înregistrările integrale pot fi urmărite pe paginile de YouTube și Facebook ale Radio Gold FM România.

  Autor: Adrian Lambru

  Jurnalista Iosefina Pascal a declarat în cadrul emisiunii „Scamatoriile Iosefinei”, de la GOLD FM, că: „Consiliul Națioal al Audiovizualului dorește cenzurarea atât jurnaliștilor incomozi din România, cât și cetățenilor simpli care au ceva de spus împotriva sistemului. Iar asta este de astăzi (11 mai 2022 n.r.) strict legal”.

  Ultima perioadă, cei doi ani de pandemie și actualul conflict armat din Ucraina, o bună parte a publicului românesc a boicotat canalele de televiziune mainstream pentru posibilele informații eronate. Aceștia s-au îndreptat atunci către mediul online, către rețelele de socializare precum Facebook sau Telegram. Jurnalista GOLD FM este de părere că tocmai din aceste motive, Consiliul Național al Audiovizualului (CNA) ar avea în plan să se ocupe de cenzurarea conținutului media din mediul online. CNA-ul ar urma să se asigure ce și câtă informație primesc cetățenii României.

  Asta pentru că noi reglementări au fost aduse legii din acest punct de vedere. O extensie a articolului 74 din Codul Audiovizualului specifică faptul că: „În scopul păstrării evidenței oficiale a furnizorilor de platforme de partajare a materialelor video aflați sub jurisdicția României, orice persoană fizică sau juridică, care intenționează să furnizeze astfel de platforme are obligația să transmită Consiliului o notificare cu privire la această intenție”.

  Implicarea Comisiei Europene

  „Dacă ceva nu le convine, în cel mai fericit caz o să vă dea videoclipul de pe internet sau o să vă restricționeze accesul la site” – spune Iosefina Pascal. „Există posibilitatea închiderii toatle a respectivului site. Ceea ce este de neacceptat este implicarea tocmai a Comisiei Europene (CE n.r). Noile reglementări specifică că CNA trebuie să anunțe CE”.

  O extensie a articolului 2 al Codului Audiovizualului se menționează că, în urma acțiunii făcute împotriva unui anumit conținut online, CNA trebuie să informeze Comisia Europeană cu privire la activitatea sa și rezultatele acesteia.

  Iosefina Pascal vede o legătură între aceste noi adăugiri la Codul Audiovizualului și ceea ce ar dori Președintele CE Ursula von der Leyen și liderul francez Emannuel Macron să realizeze. Cei doi susțin aprobarea unor posibile modificări ale tratatelor care stau la baza Uniunii Europene (UE) pentru a face blocul de state mai eficient.

  Mai multe detalii despre acest caz puteți găsi AICI.

  „Ce nevoie avem să vină CNA-ul să îi spună unui cetățean simplu ce are voie și ce nu are voie să posteze pe Facebook, de exemplu” – subliniază jurnalista GOLD FM. „Asta în timp ce un român simplu nu este furnizor de conținut audiovisual. Controlații politic de la CNA nu ar trebui să facă jocul celor ce conduc. Politrucii trebuie să pună mâna la treabă în instanță dacă nu le convine ce zic puținii jurnaliști incomozi care au mai rămas. La pachet cu ei vin acum și cenzura cetățenilor simpli”.

  Emisiunea “Scamatoriile Iosefinei”, moderată de Iosefina Pascal, se difuzează de luni până joi, la Gold FM, de la ora 16. Înregistrările integrale pot fi urmărite pe paginile de YouTube și Facebook ale Radio Gold FM România.

  Autor: Adrian Lambru

  Jurnalista Anca Alexandrescu a declarat în cadrul emisiunii “Ce-i în Gușă, și-n căpușă” de la Gold FM că: „Șansele partidului Națiune Oameni Împreună al Vioricăi Dăncilp sunt egale cu zero”.

  Viorica Dăncilă, fostul premier al României şi preşedinte al Partidului Social Democrat, a fost aleasă în funcţia de preşedinte al formaţiunii Naţiune Oameni Împreună (NOI) la jumătatea lunii aprilie. Aceasta s-a arătat atunci sigură că revenirea sa în politică îi va ”atrage multe critici” şi a garantat că nu va face ”niciun pas înapoi, indiferent de atacurile sau dezinformările care vor urma”.

  Anca Alexandrescu este de părere că această inițiativă de a înființa un nou partid nu a venit din partea Vioricăi Dăncilă, ci din partea alor oameni influenți, dar care nu fac parte din statul paralel din România. „Tocmai de aceea, șansele partidului NOI sunt egale cu zero” – spune jurnalista.

  „Fostul premier face asta în urma unei posibile frustrări. Aceasta a renunțat la un mandat extrem de comod de europarlamentar pentru a se implica în politica internă, iar din acest motiv nu va avea acea pensie specială. Viorica Dăncilă, prin mișcările sale, și-a aruncat în aer toată viața și a avut mult de suferit. Cu acest nou partid va miza pe principiul totul sau nimic. Chiar dacă vine pe la diverse emisiuni să critice fostul partid din care a făcut parte, nu cred că astfel va reuși să crească în sondaje” – susține Anca Alexandrescu.

  Emisiunea “Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă, se difuzează de luni până joi, la Gold FM, de la ora 13. Înregistrarea integrală poate fi urmărită pe paginile de YouTube și Facebook ale Radio Gold FM România.

  Autor: Adrian Lambru

  Jurnalista Anca Alexandrescu a declarat în cadrul emisiunii “Ce-i în Gușă, și-n căpușă” de la Gold FM că: „În cadrul Partidului Social Democrat (PSD n.r) există o stare de tensiune accentuată, dar care nu se arată fățiș. Cel mai greu îi este președintelui Marcel Ciolacu”.

  Anca Alexandrescu, o bună cunoscătoare a jocurilor politice, susține că în cadrul Partidului Social Democrat ar exista anumite tensiuni destul de pronunțate, chiar dacă acestea nu se văd în exterior. Membrii PSD nu au prezentat până acum problemele interne cu care s-ar confruntat. În ultima perioadă, culisele dăunătoare ale Partidului Național Liberal (PNL) au fost mai des menționate în spațiul public, iar social-democrații ar fi profitat de treaba asta pentru a-și păstra o perioadă de timp imaginea curată.

  „Un element care i-a dat de gol și care a întărit ideea tensiunilor din partid este o anumită declarație a lui Sorin Grindeanu” – spune jurnalista. Aceasta vorbește despre ceea ce a menționat prim-vicepreşedintele PSD, Sorin Grindeanu, cu referire la posibilul candidat la prezidențiale din partea partidului. Anume că Mircea Geoană ar putea fi un posibil câștigător al alegerilor prezidenţiale din 2024 din partea PSD, chiar dacă în momentul de față nu este membru de partid.

  „Mircea Geoană este etichetat deja ca fiind campion, iar alte nume din PSD sunt ignorate din acest punct de vedere. Astfel, nemulțumirile apar și apar disensiuni. Cel mai îngreunat de situație este președintele de partid Marcel Ciolacu. În 2023 va avea loc un congres intern la care va trebui să fie reales, iar problemele care mocnesc s-ar putea să-i dea bătăi de cap” – a adăugat Anca Alexandrescu.

  Aceasta pune problema unui favoritism din partea PNL în ceea ce-l privește pe Marcel Ciolacu. Dacă actualul președinte nu este reales, înlocuitorul său s-ar putea să nu mai fie de acord cu o coaliție de guvernare, iar alianța liberalilor cu social-democrații s-ar putea destrăma. Din acel punct, problemele ar putea escalada foarte mult până în 2024, un an foarte important din punct de vedere electoral.

  Emisiunea “Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă, se difuzează de luni până joi, la Gold FM, de la ora 13. Înregistrarea integrală poate fi urmărită pe paginile de YouTube și Facebook ale Radio Gold FM România.

  Skip to toolbar