Pericolul îl pândește pe Trump. Anchete contra celor care batjocoresc democrația în SUA

Autor: Oana-Medeea Groza

În ediția de miercuri a emisiunii „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă la Radio Gold FM, jurnalistul român stabilit în SUA Grigore Culian a oferit câteva detalii esențiale care să contureze situația la zi a crizei politice din America. Acesta trage un semnal de alarmă, spunând: „Sunt foarte îngrijorat pentru ceea ce se întâmplă acum, în primul rând de ceea ce i se întâmplă lui Trump”.

„Foarte puțini înțeleg că aici nu este vorba de Donald Trump. Este vorba de cetățeanul american de rând care va fi supus unor represalii în situația în care se opune regimului care conduce America în acest moment. Este un fel de poliție politică, pentru că americanilor le sunt călcate în picioare drepturile și este călcată în picioare inclusiv Constituția”, subliniază Grigore Culian.

Întrebat dacă ce i s-a întâmplat lui Trump a trezit dezbateri publice despre faptul că democrația și libertatea sunt pe cale să se piardă, Grigore Culian prezintă perspectiva sa avizată, în calitate de jurnalist și cetățean american: „A fost o operațiune de intimidare, pentru că au profitat că Trump nu era acasă și au intrat fără să permită avocaților lui Trump să fie martori. În momentul acela, FBI puteau planta în biroul în care au intrat orice obiecte sau documente compromițătoare. Aceasta a fost o primă gravă încălcare a drepturilor cetățeanului”, dezvăluie Grigore Culian.

„Apoi, nu a fost anunțat, așa cum este procedura, Procurorul General al statului Florida. S-a încălcat Constituția, pentru că toată această acțiune de intimidare a avut ca scop atenționarea întregii societăți americane că și americanului de rând i se poate întâmpla același lucru”, adaugă jurnalistul american.

Care este scopul tuturor acestor acțiuni?

„O prioritate a alegerilor din noiembrie va fi suspendarea lui Biden. Apoi, se dorește aducerea în fața justiției a tuturor instituțiilor care au comis abuzuri, nu neapărat împotriva lui Trump, abuzuri luate la general. Mă refer în special la FBI care a aplicat dubla măsură”, spune Culian

Emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă, poate fi urmărită de luni până joi, pe Radio Gold FM, începând cu ora 13. Înregistrarea integrală poate fi urmărită pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe platforma goldtv.ro

NICI UN COMENTARIU

Lasă un comentariu