Mecanismul prin care statul ia banii românilor. Lipsa de spirit civic în România

Autor: Oana-Medeea Groza

Jurnalistul Bogdan Comaroni a declarat în emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă la Radio Gold FM, că: „În România asta trăim, în care Iohannis este fantoșa ălora de afară și trage niște sfori interne, în care serviciile secrete își împart cu niște politicieni corupți banii noștri, ai românilor, în care ne obligă să ne ținem banii pe piața neagră pentru că nu mai există capitalul privat. În România de capul tău nu mai ai cum să faci nimic”.

„România este un regim economic multinațional și național e doar pe buget, pe afaceri cu statul. Turismul este alt aspirator pe care să scoți banii românilor. Cum? Deci în primul rând, i-au băgat pe cei din HoReCa în lockdown și i-au adus într-un regim de monopol. La noi se face un turism de monopol. De pildă, nicio mâncare la restaurante să nu fie sub 30 lei, la hoteluri să nu scadă sub 200 ș.a.m.d. Proprietarii spun că s-a mărit costul la utilități și totul este atât de scump, încât ar trebui să taie din salariile angajaților. Asta e politica insuflată de stat”, dezvăluie Bogdan Comaroni.

„Îi sperie pe români că urmează din nou lockdown, că e ultima vară de concedii și libertate, ceea ce e adevărat, că vor începe iar cu virusul și altele. Vine iarna marii resetări, atacul pe curent, pe gaze, pe mâncare și pe toate cele. N-o să mai fie oficial lockdown  și n-o să mai vreți să ieșiți, nu veți mai avea de ce. Românii spun că merg, pentru că ei cred că e ultima dată când vor mai putea să aibă concedii. Asta e teoria națională”, arată Bogdan Comaroni.

Protestul din 10 august 2018

„Diaspora a fost bătută, speriată, atunci, în 2018 și acum nu mai vrea, nu mai participă la proteste. Românii nu prea au participat nici înainte. Această mare contradicție între potențialul țării și imposibilitatea de a beneficia de el creează frustrare”, spune Cozmin Gușă. Cu toate acestea, România pare să sufere de o lipsă acută de spirit civic și se resimte o anesteziere totală asupra poporului rămas tranchilizat.

Bogdan Comaroni oferă o posibilă explicație a acestui fenomen: „Mulți sunt plecați în afară, iar cei care au bani și sunt branșați la economia din piața neagră și din afacerile cu statul nu au nicio treabă. Aceștia nu vor ieși în stradă, pentru că știu că participă la o inflație din care își iau banii înapoi și că sunt taxați ‘fraierii‘. Bugetarii nu ies în stradă de frică că pot fi dați afară. Ăia de la multinaționale execută ordine de afară și exportă profitul, sărăcesc România”.

„Diaspora a fost compromisă, și nu de Dragnea. Aia a fost o mare acțiune de compromitere a diasporei pregătită de statul paralel și foarte dragă lui Iohannis. Diaspora este singura Românie care are sânge. Ei de asta au plecat din România, că s-au săturat să tot spună că o duc rău. Din păcate și ei au fost manipulați și mințiți”, explică jurnalistul Bogdan Comaroni.

A fost o lovitură de stat programată și, în timp ce se petrecea, România era vândută. Și de atunci a început degradarea și schimbarea României. Românii pleacă după fente.”, afirmă Bogdan Comaroni la finalul emisiunii.

Emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă, poate fi urmărită de luni până joi, pe Radio Gold FM, începând cu ora 13. Înregistrarea integrală poate fi urmărită pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe platforma goldtv.ro

NICI UN COMENTARIU

Lasă un comentariu